• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    Auditko věnované sci-fi sérii Mycelium. Vesmír, psychotronika, náboženství, lidské oběti - a mimozemské houby.

Planeta Össe. Svět po tisíce let neměnný... a po tisíce let svázaný s vesmírem. Z Össe pocházejí myceliální technologie i nadsvětelné Lodě, bez kterých by se Země neobešla. Jenže zatímco pozemská civilizace vítězně proniká do vesmíru, Össe jí stojí za zády.

Co je to vůbec to Mycelium? Nejlépe podívat se na webové stránky projektu. Tam jsou všechny informace o knize (anotace, ukázky, ohlasy, trailer...).

A dá se to někde opatřit? Třeba tady: Internetové knihkupectví Kosmas (odkaz vede přímo na záznam o knize). Další díly a formáty (včetně audioknihy) nejlépe přes mycelium.argenite.org/page-koupit (affiliate u Kosmasu, takže z každého nákupu dostane autorka pár desetníků navíc, a to se všem vyplatí!)

A co Facebook? Nyx je přece lepší!!! Ale budiž, kdyby náhodou měli vášniví vyznavači Knihy tisíce tváří absťák, mohou navštívit tamní stránku autorky Mycelia alias Bramborýny – Legendy o argenitu na Facebooku nebo semeniště všeho mimozemského zla, doupě zlovolné Církve Akkütlixovy tamtéž.

A co takhle spoilery? Lze použít tag, který schová odstavec pod bílou mlhu, pod kterou lze nahlédnout, když se text vezme do bloku nebo se na něj klikne:

tajné odhalení
    – a díky tomu ti, kteří další díl ještě nečetli, nepřijdou o překvapení. Bílá mlha vznikne, když se použijí kódy
    <div class="spoiler"> tajné odhalení </div>

Geekovské okénko
    Generátor slov v össeinu, který skvěle vymyslel a naprogramoval KAVEN. Církev Akkütlixova děkuje a OneHotBook se velmi těší! :)
    Tabulka a graf postupu psaní (2019–21)
    rozbalit záhlaví
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    Knihkupectví Krakatit 2h ·
    Je libo kosmické příšerky 👽 nebo lesní bytosti? 🧚‍♀️
    Originální obrazy Vilmy Kadlečkové (ano, té skvělé spisovatelky, která napsala sci-fi ságu Mycelium) jsou k vidění osobně na naší prodejně v Praze a zalistované na našem e-shopu 👇
    Vilma Kadlečková - Krakatit
    https://www.krakatit.cz/vilma-kadleckova/
    Všechny jsou zapaspartované v rámu, ihned z pověšení!
    #umeni #VilmaKadleckova #bytosti #czechart #art #akvarel #chapadla #ceskaautorka #krakatit #knihkupectvikrakatit #knihkupectvi #vánocevkrakatitu

CORNHOLIO
    CORNHOLIO --- ---
    Ještě se s dovolením vrátím k témeatu tisků obálek Mycelia: příští týden budu v Praze tisknout pár obrázků, takže bych mohl eventuálně natisknout ty motivy z obálek, pokud by o to byl opravdu zájem, tak mi prosím zkuste napsat, kdo by o to opravdu víceméně závazně měl zájem za následujících podmínek. Uvidíme:)
    Tisk na kvalitní Hahnemühle Fine Art papír pigmenty které by měly být v rámci možností světlostálé (každopádně vydrží víc než dejme tomu ofsetový plakát, originální akvarel, atd.), velikost A3-A2 plus pár cm bílého okraje, obrázek z přední obálky, bez nápisů, cena za jeden cca 1000,- až 1200,- (uvidím podle toho, jak mi to spočítají), předání pravděpodobně osobně v Brně nebo v Praze.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    CORNHOLIO: To je skvělá zpráva! :)

Ty volné listy, to je něco podobného jako portfolia, která teď nabízí galerie Nemesis? (Dneska jsem to viděla na FB - je to hned nahoře na jejich stránce https://www.facebook.com/pages/Galerie-Nemesis/144571038910715?fref=ts - od tří výtvarníků nabízejí soubor jejich prací, a pak jeden velký "hromadný", kde snad taky něco máš, neb tě tam uvádějí...) Podle toho, co píšou, v Nemesis zvolili papír.

A já bych se taky skoro přimlouvala za papír - člověk si to může zarámovat a pověsit stejně, ale ti, kteří prostě sbírají grafické listy a přechovávají je v deskách, by neměli problém s uložením. Ale jak ono to je? Musí být nějaký minimální "náklad"? Nebo je to "print on demand" podle zájmu?

A ještě to má tuším jeden aspekt, který mi letmo objasňovala Jana Šouflová, když jsem byla teď na jaře na její vernisáži (kde tisky taky prodávala): existuje tisk digitální (levnější, ale ne tak dobrý) a tisk umělecký (dražší, ale barvy mají větší hloubku a vůbec to působí víc opravdově, ty její vypadaly úplně jako originál akvarel...). Obrázky tam měla na prodej v obou variantách. Taky píše o malosériových tiscích - http://www.maffet.cz/prints.html a má tam odkaz na tiskárnu, ale teď se tím pročítám a nejsem z toho moc moudrá, skoro mi připadá, že je možné mít taky tisk na papír se strukturou plátna, to by bylo možná taky řešení - http://www.obrazkarna.cz/hahnemuehle/

Myceliální papír by byl samozřejmě nejlepší, ale "strukturovaná celulóza", to zní taky dobře, no ne? :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam