• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRONEMALow Carb, Very Low Carb and Ketogenic diet - When in Doubt, Eat More Fat
    CNV
    CNV --- ---
    WOTAR: Našla jsem si něco o těch krevních skupinách a nevypadá to moc důvěryhodně. Přijde mi, že se pro všechny skupiny radí prakticky totéž, a to, co jsem našla pro svoji, většinou moc neodpovídalo.
    HALVED
    HALVED --- ---
    WOTAR: jinak doporučuju přečíst taky tohle

    HALVED
    HALVED --- ---
    WOTAR: myslím, že když budeš hledat, tak určitě něco na netu najdeš o tom jak souvisí krevní skupina s metabolickým typem.


    jediný co mi nevadí a hodně používám je ghíčko, další moje zdroje tuků jsou vejce z farmy, kde je daleko lepší poměr omega 3 a 6 než u vajec z klecových chovů. Další tuky beru z hovězího masa a kostí taktéž z farmy od lidí, které znám a důvěřuju jim. Ořechy třeba nejím vůbec a když už tak jen předem namočené a dále upravené kvůli obsahu antinutrientů, protože minerály a vitamíny a minerály jsou pro tělo daleko důležitější než třeba poměr bílkovin, sacharidů a tuků. Pak ještě jedu olivy a olivový olej v té nejlepší dostupné kvalitě. A to je asi tak všechno. Další tuky mám z oleje z tresčích jater a krilového oleje, ale to už jsou suplementy.
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    HALVED: Jojo taky jsem 0, máš nějaký info jak souvisí krevní skupina s metabolickym typem nebo tak něco?:-)

    HALVED: Jinak ty se teda vyhýbáš i mléčným produktům ? Já nějak zase nejsem tolik na maso (býval jsem i vegetarián), takže si řikám, kde jinde ty tuky sehnat. Rostlinných neni tolik a jak píšeš, neni to úplně přirozené. Nemám problém s rybama nebo drůběží, problém je asi jedině kde sehnat kvalitní - no budu muset zajít k řezníkovi, protože v Bille, kterou mám nejblíž mi to přijde fakt hodně špatný.
    HALVED
    HALVED --- ---
    HALVED: ale je to taky tím že jsem krevní skupina 0 takže je to přesně moje nota
    HALVED
    HALVED --- ---
    WOTAR: tak zdraví by mělo být vždy až na prvním místě. Nikdy jsem neměl problémy s nadváhou, ale spíš jsem si začal všímat, jak moje tělo reaguje třeba na obiloviny (nadýmání, plynatost), mléčné výrobky (nadýmání, plynatost + vyrážka) a rostlinné oleje (těžko od žaludku a vůbec takovej divnej pocit něčeho co tam nepatří.

    Na druhou stranu maso, vejce a kvalitní živočišné tuky mi dávají ve 43 letech dostatek energie na silový cvičení 3 x týdně.
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    Mám rozečtenou tuhle knížku - neni to přímo o ketogenní dietě, ale napsal to neurolog a je to hlavně o vlivu cukru a obilovin na lidský mozek (+ různé další civilizační choroby).
    Ketogenní dietu jsem začal držet hlavně na hubnutí, ale utvrzuje mě to v tom, že i po zhubnutí chci úplně vynechat pečivo a obiloviny - jako sacharidy dám jedině ovoce nebo někdy luštěniny

    CNV
    CNV --- ---
    Do takových těch stir fry s masem a zeleninou jsou dobré i vaječné nudle - usmahne se tenká omeleta, stočí do ruličky a nakrájí na tenké proužky. Chuťově se to v takové pestré kořeněné směsi ani nepozná :)
    HALVED
    HALVED --- ---
    WOTAR: asi nejvíc používám Nori a Dulse páč se nemusí tak dlouho vařit, ale dělám i kombu která se sice musí vařit hodinu, ale potřebuju jí kvůli obsahu jodu.

    tady jsem ti našel nějaký základní rozdělení http://ona.idnes.cz/...rasy-jsou-nejzdravejsi-zeleninou-f57-/zdravi.aspx?c=A120911_154009_zdravi_pet
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    HALVED: Jinak nemáš pls odkaz na nějaký konkrétní řasy, co používáš?
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    Díky všem za příspěvky!
    THERIDANE: Díky za tip, nějaké takovéhle "těstoviny" jsem přesně sháněl:)

    HALVED: Taky zajímavej tip, já teda když jsem línej si připravovat zeleninu, tak dávám nějakou umělou vlákninu, tu někdy používáte ?
    HALVED
    HALVED --- ---
    jinak zeleninu nahrazuju v zimních měsících hlavně mořskýma řasama. Co se vitamínů a minerálů týče, tak půda na dně moří patří k nejurodnějším na týhle planetě, takže je to o level výš a hlavně řasy nerostou ve znečištěných mořích.
    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    Já doporučuju phở gà nebo phở bò s nudlema Shirataki, chutná to jako phở (i konzistence je stejná), ale je to prakticky carb-free. A chutná to perfektně :-)

    HALVED
    HALVED --- ---
    HALVED: jo ještě jsem zapomněl na vývary z hovězích kostí nebo rybí, které dělám takřka pravidelně.
    HALVED
    HALVED --- ---
    WOTAR: většinou jen vajíčka slepičí nebo křepelčí, ale občas i jiných ptáků + avokádo, ghíčko, husí játra se sádlem nebo kachní paštiku. Zeleninu jen sezoní nebo z farmy, co lze uchovat přes zimu ve sklepě (mrkev, řepa, cibule, česnek). Nějaký sacharidy dávám hlavně v tréninkových dnech, ale převážně až večer (batáty). Nemám uplně striktní a bez sacharidovou dietu.
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    FRONEMA: Díky, tim se inspirovat určitě budu:-) Vajíčka jsem taky teďko zařadil, je to rychlý a dobře přenosný a úprav je spousta.
    Jojo taky si řikám, že 1,4g na 10g neni tolik, ono to je asi stabilizační nebou vysoušecí činidlo, aby to mohl být prášek. Už mám na cestě i v tekuté formě:-) Každopádně je to docela zajímavý, když to dám s kafem, cítim pak teplo v žaludku jak po panáku:-D
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    WOTAR: Vetsinou vajicka se zeleninou (vice ci mene low carb, podle toho jaky je zrovna cil) a nebo orechova kase.
    kdybys chtel inspiraci tak nabizim tohle https://goo.gl/photos/yPsvP5AgPaA4qGYh6

    jinak 1,4 g sacharidu na davku bych se nebala. nebo takhle, nevyhazovala bych to kvuli tomu. priste si muzes treba koupit tekutej.
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    Tak jsem si pořídil MCT powder z MyProtein.cz - trochu mě zklamalo, že na 100g to obsahuje cca 70 g těch MCT tuků, ale i 14g sacharidů. Sice v návodu je, že se dává po 10g, což je 1,4 sacharidů a to je prd, ale stejně tim do sebe člověk nějaký dostane. Na druhý straně mám dojem, že v případě MCT tuků tělo stejně upřednostní je před těma sacharidama. Zatim mám v plánu je používat místo smetany do kafe, resp. možná s nima úplně nahradim snídani, ikdyž ty sacharidy mě zneklidňujou. Máte s timhle produktem někdo zkušenost ?
    ( http://www.myprotein.com/sports-nutrition/mct-powder/10575138.html)
    Jinak pro zajímavost, co většinou snídáte vy ?
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    MAGUMI: ja jedu cobb salaty, vymena rajcat za extra porci avokada, velkoryse prelity olivovym olejem a soli.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam