• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRONEMALow Carb, Very Low Carb and Ketogenic diet - When in Doubt, Eat More Fat
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    tady jsem zrovna narazil na jeden zdroj receptu http://www.deliketo.cz/
    HALVED
    HALVED --- ---
    SLASH: vyzkoušej a uvidíš jak ti to bude sedět. Vlastní zkušenost je vždy lepší než jakákoliv studie.
    SLASH
    SLASH --- ---
    Ahojte, rad by som zacal s Keto dietov, uz chvilku sa snazim stravovat viac menej zdravo, jem minimalne jednoduchych cukrov (kolaciky, sladkosti, biele pecivo) ale este stale pomerne dost carbs (ryza, cestoviny, obcas zemiaky) ..
    Som rad ze som objavil tento klub a snad sa najde niekto kto mi tu pomoze zodpovedat ne zopar otazok?

    napriklad, existuju nejake long term studie na ludoch ktory sa stravovali z keto dietov? Ake su hlavne nevyhody tejto diety?

    Existuje nejaky uzitocny / prakticky zdroj receptov ?

    da sa sklbit keto dieta z inymi filozofiamy a odporucaniami, napriklad stravovanie podla piatich elementov a cinskej mediciny?
    HALVED
    HALVED --- ---
    CNV: a co je to to prakticky totéž?
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    CNV: No je jasný, že krevní skupina určitě nebude jediný faktor. Čistě podle krevní skupiny bych rozhodně metabolický typ neurčoval
    CNV
    CNV --- ---
    WOTAR: Našla jsem si něco o těch krevních skupinách a nevypadá to moc důvěryhodně. Přijde mi, že se pro všechny skupiny radí prakticky totéž, a to, co jsem našla pro svoji, většinou moc neodpovídalo.
    HALVED
    HALVED --- ---
    WOTAR: jinak doporučuju přečíst taky tohle

    HALVED
    HALVED --- ---
    WOTAR: myslím, že když budeš hledat, tak určitě něco na netu najdeš o tom jak souvisí krevní skupina s metabolickým typem.


    jediný co mi nevadí a hodně používám je ghíčko, další moje zdroje tuků jsou vejce z farmy, kde je daleko lepší poměr omega 3 a 6 než u vajec z klecových chovů. Další tuky beru z hovězího masa a kostí taktéž z farmy od lidí, které znám a důvěřuju jim. Ořechy třeba nejím vůbec a když už tak jen předem namočené a dále upravené kvůli obsahu antinutrientů, protože minerály a vitamíny a minerály jsou pro tělo daleko důležitější než třeba poměr bílkovin, sacharidů a tuků. Pak ještě jedu olivy a olivový olej v té nejlepší dostupné kvalitě. A to je asi tak všechno. Další tuky mám z oleje z tresčích jater a krilového oleje, ale to už jsou suplementy.
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    HALVED: Jojo taky jsem 0, máš nějaký info jak souvisí krevní skupina s metabolickym typem nebo tak něco?:-)

    HALVED: Jinak ty se teda vyhýbáš i mléčným produktům ? Já nějak zase nejsem tolik na maso (býval jsem i vegetarián), takže si řikám, kde jinde ty tuky sehnat. Rostlinných neni tolik a jak píšeš, neni to úplně přirozené. Nemám problém s rybama nebo drůběží, problém je asi jedině kde sehnat kvalitní - no budu muset zajít k řezníkovi, protože v Bille, kterou mám nejblíž mi to přijde fakt hodně špatný.
    HALVED
    HALVED --- ---
    HALVED: ale je to taky tím že jsem krevní skupina 0 takže je to přesně moje nota
    HALVED
    HALVED --- ---
    WOTAR: tak zdraví by mělo být vždy až na prvním místě. Nikdy jsem neměl problémy s nadváhou, ale spíš jsem si začal všímat, jak moje tělo reaguje třeba na obiloviny (nadýmání, plynatost), mléčné výrobky (nadýmání, plynatost + vyrážka) a rostlinné oleje (těžko od žaludku a vůbec takovej divnej pocit něčeho co tam nepatří.

    Na druhou stranu maso, vejce a kvalitní živočišné tuky mi dávají ve 43 letech dostatek energie na silový cvičení 3 x týdně.
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    Mám rozečtenou tuhle knížku - neni to přímo o ketogenní dietě, ale napsal to neurolog a je to hlavně o vlivu cukru a obilovin na lidský mozek (+ různé další civilizační choroby).
    Ketogenní dietu jsem začal držet hlavně na hubnutí, ale utvrzuje mě to v tom, že i po zhubnutí chci úplně vynechat pečivo a obiloviny - jako sacharidy dám jedině ovoce nebo někdy luštěniny

    CNV
    CNV --- ---
    Do takových těch stir fry s masem a zeleninou jsou dobré i vaječné nudle - usmahne se tenká omeleta, stočí do ruličky a nakrájí na tenké proužky. Chuťově se to v takové pestré kořeněné směsi ani nepozná :)
    HALVED
    HALVED --- ---
    WOTAR: asi nejvíc používám Nori a Dulse páč se nemusí tak dlouho vařit, ale dělám i kombu která se sice musí vařit hodinu, ale potřebuju jí kvůli obsahu jodu.

    tady jsem ti našel nějaký základní rozdělení http://ona.idnes.cz/...rasy-jsou-nejzdravejsi-zeleninou-f57-/zdravi.aspx?c=A120911_154009_zdravi_pet
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    HALVED: Jinak nemáš pls odkaz na nějaký konkrétní řasy, co používáš?
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    Díky všem za příspěvky!
    THERIDANE: Díky za tip, nějaké takovéhle "těstoviny" jsem přesně sháněl:)

    HALVED: Taky zajímavej tip, já teda když jsem línej si připravovat zeleninu, tak dávám nějakou umělou vlákninu, tu někdy používáte ?
    HALVED
    HALVED --- ---
    jinak zeleninu nahrazuju v zimních měsících hlavně mořskýma řasama. Co se vitamínů a minerálů týče, tak půda na dně moří patří k nejurodnějším na týhle planetě, takže je to o level výš a hlavně řasy nerostou ve znečištěných mořích.
    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    Já doporučuju phở gà nebo phở bò s nudlema Shirataki, chutná to jako phở (i konzistence je stejná), ale je to prakticky carb-free. A chutná to perfektně :-)

    HALVED
    HALVED --- ---
    HALVED: jo ještě jsem zapomněl na vývary z hovězích kostí nebo rybí, které dělám takřka pravidelně.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam