• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRONEMALow Carb, Very Low Carb and Ketogenic diet - When in Doubt, Eat More Fat
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    SLASH: tak si to par dnu davej do nejaku aplikace, abys byl v obraze, potom muzes prestat. jim rad samotny maslo nebo si ho davam do kafe, hodne olivovej a kokosovej olej, sadlo. to jsou takovy ty obecne znamy zdravy tuky. posledni dobou sleduju nastupujici fad avokadovyho oleje.
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    FRONEMA: jsem na tuhle radu trochu citlivej, kazdej to ma jinak. ja treba jim po lzicich samotny maslo, a kdybych si ho nehlidal, snim ho klidne cely. :) jist ad libitum je proste nebezpecnej koncept.
    SLASH
    SLASH --- ---
    poznate niekto Vlada Zlatosa? Co hovorite na jeho rady?
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    SLASH: co do mnozstvi tuku se rid proste hladem. pokud nemas hlad tak zadnej extra tuk dodavat nemusis, pokud jo, tak treba v tomhle pripade muzes udelat tu zeleninu na vic masle, pridat orisky, a pokud dobre travis mliko tak klidne tu smetanu
    SLASH
    SLASH --- ---
    vďaka za info a rady!

    môj najväčší problém je momentálne vystavať si jedlo aby malo správny pomer fat / protein / carbs..

    dokážem obmedziť tie sacharidy napríklad, ale skôr je otázne ci to jedlo bude mať dosť tukov..

    napríklad si dám lososa zo sparglou a brokolicou.. viem že tam nebude vela sacharidov, ale podľa mňa tam nebude dosť tukov.. tak neviem ci si to mám polievať nejakým olejom alebo si mam potom dať k tomu 2 lyžice hustej smotany ?

    JUANITA
    JUANITA --- ---
    SLASH: docela fajn je keto reddit. obecne bych si daval pozor na cesky zdroje, setkal jsem se s nejakym komercnim konceptem, kterej daval rovnitko mezi 'keto' a 'proteinova dieta' (sic).

    zkusi sledovat tyhle autority v oboru:
    --dr dominic d'agostino
    --(zvlast, jestli dost sportujes, doporucuju): dr peter attia & obcas kontrariarni chris masterjohn
    --steven phinney & jeff volek

    zjednodusenej, ale hezky podanej primer do problematiky je dietdoctor.com-- tam zjistis i ty hlavni vyhody a nevyhody, a relativne, z myho pohledu, objektivne popsany.

    obecne ma kazdej svuj bias, tim spis, kdyz je jeho prace, knihy, prip. online zivobyti postaveny na konkretnim stravovacim protokolu.

    studii je hodne, zvlast posledni dobou v souvislosti s priznivym pusobenim ketonu, hlavne BHB.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    tady jsem zrovna narazil na jeden zdroj receptu http://www.deliketo.cz/
    HALVED
    HALVED --- ---
    SLASH: vyzkoušej a uvidíš jak ti to bude sedět. Vlastní zkušenost je vždy lepší než jakákoliv studie.
    SLASH
    SLASH --- ---
    Ahojte, rad by som zacal s Keto dietov, uz chvilku sa snazim stravovat viac menej zdravo, jem minimalne jednoduchych cukrov (kolaciky, sladkosti, biele pecivo) ale este stale pomerne dost carbs (ryza, cestoviny, obcas zemiaky) ..
    Som rad ze som objavil tento klub a snad sa najde niekto kto mi tu pomoze zodpovedat ne zopar otazok?

    napriklad, existuju nejake long term studie na ludoch ktory sa stravovali z keto dietov? Ake su hlavne nevyhody tejto diety?

    Existuje nejaky uzitocny / prakticky zdroj receptov ?

    da sa sklbit keto dieta z inymi filozofiamy a odporucaniami, napriklad stravovanie podla piatich elementov a cinskej mediciny?
    HALVED
    HALVED --- ---
    CNV: a co je to to prakticky totéž?
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    CNV: No je jasný, že krevní skupina určitě nebude jediný faktor. Čistě podle krevní skupiny bych rozhodně metabolický typ neurčoval
    CNV
    CNV --- ---
    WOTAR: Našla jsem si něco o těch krevních skupinách a nevypadá to moc důvěryhodně. Přijde mi, že se pro všechny skupiny radí prakticky totéž, a to, co jsem našla pro svoji, většinou moc neodpovídalo.
    HALVED
    HALVED --- ---
    WOTAR: jinak doporučuju přečíst taky tohle

    HALVED
    HALVED --- ---
    WOTAR: myslím, že když budeš hledat, tak určitě něco na netu najdeš o tom jak souvisí krevní skupina s metabolickým typem.


    jediný co mi nevadí a hodně používám je ghíčko, další moje zdroje tuků jsou vejce z farmy, kde je daleko lepší poměr omega 3 a 6 než u vajec z klecových chovů. Další tuky beru z hovězího masa a kostí taktéž z farmy od lidí, které znám a důvěřuju jim. Ořechy třeba nejím vůbec a když už tak jen předem namočené a dále upravené kvůli obsahu antinutrientů, protože minerály a vitamíny a minerály jsou pro tělo daleko důležitější než třeba poměr bílkovin, sacharidů a tuků. Pak ještě jedu olivy a olivový olej v té nejlepší dostupné kvalitě. A to je asi tak všechno. Další tuky mám z oleje z tresčích jater a krilového oleje, ale to už jsou suplementy.
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    HALVED: Jojo taky jsem 0, máš nějaký info jak souvisí krevní skupina s metabolickym typem nebo tak něco?:-)

    HALVED: Jinak ty se teda vyhýbáš i mléčným produktům ? Já nějak zase nejsem tolik na maso (býval jsem i vegetarián), takže si řikám, kde jinde ty tuky sehnat. Rostlinných neni tolik a jak píšeš, neni to úplně přirozené. Nemám problém s rybama nebo drůběží, problém je asi jedině kde sehnat kvalitní - no budu muset zajít k řezníkovi, protože v Bille, kterou mám nejblíž mi to přijde fakt hodně špatný.
    HALVED
    HALVED --- ---
    HALVED: ale je to taky tím že jsem krevní skupina 0 takže je to přesně moje nota
    HALVED
    HALVED --- ---
    WOTAR: tak zdraví by mělo být vždy až na prvním místě. Nikdy jsem neměl problémy s nadváhou, ale spíš jsem si začal všímat, jak moje tělo reaguje třeba na obiloviny (nadýmání, plynatost), mléčné výrobky (nadýmání, plynatost + vyrážka) a rostlinné oleje (těžko od žaludku a vůbec takovej divnej pocit něčeho co tam nepatří.

    Na druhou stranu maso, vejce a kvalitní živočišné tuky mi dávají ve 43 letech dostatek energie na silový cvičení 3 x týdně.
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    Mám rozečtenou tuhle knížku - neni to přímo o ketogenní dietě, ale napsal to neurolog a je to hlavně o vlivu cukru a obilovin na lidský mozek (+ různé další civilizační choroby).
    Ketogenní dietu jsem začal držet hlavně na hubnutí, ale utvrzuje mě to v tom, že i po zhubnutí chci úplně vynechat pečivo a obiloviny - jako sacharidy dám jedině ovoce nebo někdy luštěniny

    CNV
    CNV --- ---
    Do takových těch stir fry s masem a zeleninou jsou dobré i vaječné nudle - usmahne se tenká omeleta, stočí do ruličky a nakrájí na tenké proužky. Chuťově se to v takové pestré kořeněné směsi ani nepozná :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam