• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRONEMALow Carb, Very Low Carb and Ketogenic diet - When in Doubt, Eat More Fat
    SIVER
    SIVER --- ---
    JUANITA: příjímám tak 60-90g bílkovin,20-30g sachridů a 100-190g tuku
    SIVER
    SIVER --- ---
    JUANITA: ono záleží na vícero faktorech, na metabolismu,jak fungovala střeva atd... adaptace je individuální věc a trvá v rozmezí 1-3 měsíce. U každého je to jinak.
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    SIVER: to neni fyziologicky mozny-- bud ti nekde 'utikaji cukry' ve vecech, co konzumujes, anebo uz jsi tak efektivni metabolizer ketonu, ze ti v moci zadny nezbyvaji. jaterni glykogen vycerpas do 24 hodin pustu, kapacita je tak 150g max.
    SIVER
    SIVER --- ---
    LENNOX: ano je,ale po adaptaci jsem myslel...já to jedu 50 dní a ještě nejsem v nutriční ketoze
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    JUANITA: tys mel 5% telesnyho tuku? boze.. :D ja si te pamatuju naposled jako takovyho medvidka.. :) vim, ze jsi hodne zhubnul od doby, co jsme se videli naposled, ale to muselo byt hodne koncentrakovy obdobi :)
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    MR_DAN: z moji zkusenosti je tohle spis az druhotny efekt keto, a primarne zpusobeny chronickym hypokalorickym stavem. keto je jen tricky (resp. zadouci, zalezi na cilech) v tom, ze clovek casto nema hlad, a tak malo ji. kdyz jsem si to zacal pocitat a konecne zjistil, ze potrebuju cca 3000 kcal, abych se dostal do isokalorickyho stavu, tyhle problemy zmizely (mezitim jsem se stacil dopracovat do stavu asi 5% tel. tuku, nejak mi to prislo 'normalni', ted ex post uz moc ne. :)
    LENNOX
    LENNOX --- ---
    LUCIASHECK: holt tvrda realita zivota za Zdi :D
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    MR_DAN: Pro zeny ano, u zen zvyseny testosteron znamena problemy s pleti, blbej typ pribirani, ridnuti vlasu a tak dale :-D
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    CAMELLA: no ja mam informace zas opacnyho charakteru, ale to asi neni predmetem diskuse ... snizenej testosteron asi neni pro nikoho zadouci bez ohledu na konkretni projevy
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    CAMELLA: tss, přebytkem... víš jak je v našem věku těžký se udržet na horní hranici normálu (o přesunu do sporťáckého rozsahu nemluvě)? :)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    MR_DAN: tak alopecie u mužů je způsobená spíš přebytkem testosteronu, takže za to by ketoza nemohla :)
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    abych to trochu rozvedl - mne hrozne funguje low carb na shazovani vahy, dela mi to dobre na zaludek, proste ideal...
    s kamosem jsme pred lety spolecne obejvili paleo, whole30, pracovali jsme u stejnyho stolu, tak jsme o tom zradle debatovali denodenne, cetli ruzny clanky, vedecky studie... oba jsme zhubli treba 15 kilo, tak bodejt bysme nebyli nadseny :-)
    ja se na to pak trochu vykaslal, protoze se to neda uplne skloubit se spolecenskym zivotem, castecne pomohla lenost si porad pripravovat zradlo a zavislost na sladkym... kamos to nevzdal a jel dal, pustil se do dlouhodoby ketozy a byl spokojenej, jak nema hlad, porad hubne, je mu dobre...
    no a pak jsme se o tom bavili po nejakym case (uz spolu davno nepracujem), vydrzel to dva roky a krome toho, ze byl prej totalni weirdo ve kterykoliv restauraci, tak prave mluvil o testosteronu a poklesu libida....
    jak jsem se pak docetl, tak je to asi vazne neco, co se deje, ja navic delam vytrvalostni sport a zvyseny kortizol taky testosteron snizuje, tak jsem si rikal cece bacha, mas rad svoje vlasy a svoji spokojenou manzelku :-)
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    SIVER: ne nutne
    LENNOX
    LENNOX --- ---
    SIVER: to je individualni. navic jsou lidi, co se za mesic nezvladnou adaptovat a kazdy refeed to potencialne oddali. a to nepocitam, ze ne kazdej ma/zvladne 100% adherenci, a nekdy zkratka muze prestrelit.
    SIVER
    SIVER --- ---
    MR_DAN: tak v keto nemáš být pořád, ale třeba měsíc, pak nějaký refeed a pak zase do keto a tak stále do kola...
    LENNOX
    LENNOX --- ---
    MR_DAN: ja jsem to vyresil tak, ze jsem de facto opustil standardni keto a zacal jist maso. hoodne masa. na testosteronu se to urcite pozitivne podepsalo, to se dobre pozna :)
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    LENNOX: on uz s tim problemy nema, ketozu prerusil ... spis zjistuju jak to resi mistni, jestli vubec...
    ckd/tkd neznam, podivam se co to je...
    LENNOX
    LENNOX --- ---
    MR_DAN: spis takova uvaha - pokud s tim ma problemy, mohla by helpnout CKD/TKD.
    LENNOX
    LENNOX --- ---
    Vykony zpocatku keto mi ani nepripominejte, to nebylo fajn :D

    Cas vyrazit do posilky...
    Gauc: *exists*
    Moje telo: It's free real estate!
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    zdarek, kdyz uz jste tu u ty ketozy - navazuju na rozhovor s kamosem, co stravil v ketoze cca 2 roky - resite nejak ubytek testosteronu?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam