• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRONEMALow Carb, Very Low Carb and Ketogenic diet - When in Doubt, Eat More Fat
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Nízkosacharidové pečivo se dá pořídit na Scuku - Pečení na přání od Markéty. Ale vcelku draho.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    FRONEMA: me oves v malym mnozstvi nevadi - myslela jsem, jestli by se to nouzove nedalo pouzit jako ta nahrada chleba bez karamelu.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    KRISKA: pozor, obsahuje oves. Tomu se celiaci vyhybaji zpravidla taky, i kdyz je to treba i certifikovany bezlepkovy (bez kontaminace) protoze je tam lepku velmi podobny protein avenin, ktery muze zpusobovat stejne potize jako lepek
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    GEISHA: tohle mi bylo tu na nyxu doporuceno jako bezlepek a asi by ti to mohlo slozenim vyhovovat. maji napr v lidlu za 45kc. neni nejlevnejsi, ale ma trvanlivost cca mesic.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    CORNELA: Ten Penam ma to samy, tak jsem predpokladala, ze ji obsah sacharidu nevadi a jde ji o slozeni
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    SLASH: ocividne bez hvezdicky :)
    SLASH
    SLASH --- ---
    KASUMI: máš jednicku! S hviezdičkov... aj týmto testom pozornosti si prešla!
    ANONYM_CZ
    ANONYM_CZ --- ---
    KASUMI: kdyz jsme u toho .. Wim Hof, ne Wim Hoff ;)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    SLASH: Wim Hoff
    Ne Jim Hoff :)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    MONROE: Však naučíš se to po obědě a ráno jako když to najdeš!
    SLASH
    SLASH --- ---
    MONROE: skus si davat ladove sprchy kazde rano, to pomaha navyknut telo na chlad. Treba zacat iba s ukoncenim horucej sprchy vlaznejsou vodou, a postupne to schladovat az kym si nebudes schopna dat v pohode iba 5 minutovu ladovu sprchu kazde rano. Kedysi som nenavidel chlad a teraz mi uz vobec nevadi. Da sa na to b pohode zvyknut a ma to velke benefity pre zdravie a imunitny system.
    ak to chce posunut do dalsej urovne doporucujem vygooglit Jim Hoffovu metodu, jedna sa o jednoduche dychacie cvicenie plus otuzovanie, je mozne ziskat neuveritelnu kontrolu nad svojim telom.
    LENNOX
    LENNOX --- ---
    AIM_FREEMAN: na papire se sice pohybuju nekde v rozmezi, ale zrovna ddd teda rozhodne nepovazuju za zadnou modlu. kazdej clovek ma trochu jiny naroky a schopnost homeostazy, stejne tak usmevnej mi prijde predpoklad, ze konkretni potravina obsahuje tabulkove mnozstvi konkretni ziviny. je to hra s cislama a grafama, na obdobnym levelu, jako pocitani kalorii :D na tom bych svy zdravi fakt nestavel. naprostym zakladem je pro me naopak cloveku prirozeny jidlo, rovnovahu uz si zajisti telo. nicmene nelze jednoduse zamenovat prubeznej prijem z potravy (i kdyby pod tabulkovou hodnotou) se suplementaci, kde napr. u toho drasliku neni vubec tezky si najednou slehnout vic, nez je zdravo.

    MONROE: spravne, stres je treba odbouravat, ne pridavat :D
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    LENNOX: a zkusil(a) jsi se orientačně podívat na množství draslíku v potravinách, které konzumuješ podle tabulek? mě to vycházelo hodně pod ddd.
    LENNOX
    LENNOX --- ---
    MONROE: ty elektrolyty, hlavne sul, pripadne si muzes vygooglit recept na nejaky "snake juice", ale brat to s kritickym nadhledem. ja si vystacil jen s tou soli - uprimne myslenka, ze se ledabyle laduju draslikem, protoze to psal nejakej ocas na internetu, mi neni moc prijemna :D cecko v zasade suplementovat nepotrebujes, pokud vyrazne snizis sacharidy, automaticky zvysis vyuzitelnost i relativne malyho mnozstvi vitaminu c z jidla. chut v puse zmizi v zavilosti na tom, jak rychle se tvuj metabolizmus adaptuje na zmenu stravovaciho paradigmatu.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    FRONEMA: no na LC jsem mela nizsi prijem, nez ted, a ted takto jim cca 2 mesice a z toho ten mesic a pul sem prisla o 80% svyho pohybu a presto slo neco dolu a predtim sla vaha jen nahoru (v tuku)... i kdyz jsem jedla mnohem min kcal, nez ted. takze fakt nevim, jak to funguje. podle me je to neco jako kristalova koule.

    podle me, pokud by to nejak slo kolem tech 130g sacharidu denne, coz se da brat volne jako horni hranice LC, tak by to byl pro me idealni kompromis.

    nastesti ZATIM nepocituju pokles energie, ale ono se to muze zmenit az najedu zpet na svuj beznej rezim, kdy mam mnohonasobne vic pohybu, nez ted. Su zvedava... v kazdym pripade beru jako plus i to, ze sem poradkyni rekla, ze lc nejim jako modu (probirani dosavadniho jidelnicku) a pokusila se najit nejakej kompromis, kterej je za ni OK a pro me udrzitelnej.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    KRISKA: Nejsi hricka prirody :) mimo nejaky fluktuace v dusledku zadrzovani vody jde fakt o ty kalorie + vydej.
    Ale pak ta subjektivni pohodlnost dela hodne. muzes mit i na stejnych kalorii ruzny mnozstvi energie a chuti se hybat, coz ovlivni tu vydejovou stranu.
    Kazdopadne co ti sedne si musis najit sama. zvlaast kdyz ti to ovlivnuje nejaky dalsi zdravotni veci
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    FRONEMA: pisu do tabulek. ja mela prijem urcite nizsi, nez vydej. presne tak, na LC mi stacili 2 jidla denne, ale ted mam pocit, ze mam furt hlad i hned po jidle, jak v nem neni "tolik" tuku...

    takze je to o tom, ze chci jist co mi vyhovuje a pribirat/stagnovat nebo se podvolit, pristoupit na neco jinyho (co jde dost proti mymu presvedceni + se mi vratily ty zdravotni problemy) ale aspon trochu vystabilizovat vahu/zhubnout a najit nejakej kompromis? asi teda spis chci najit kompromis.

    priorita - zastavit tloustnuti, coz se podarilo pri zachovani stejneho kalorickeho prijmu, nicmene zhorseni zdravotniho stavu z jinyho hlediska... takze... klouby X zbytek tela, nevim, zda proste zustat na LC bez zhorsovani tech dalsich potizi o kterych nechci mluvit, za cenu pretezovani kloubu, nebo se snazit o dobrou pohyblivost a dobre zdravi s hlediska normalni vahy, ale za cenu zhorseni techle potizi...

    ale to nepatri vubec do tehle debaty asi. Proste su nejaka hricka prirody nebo co, ze na LC vsichni hubnou a ja pribiram :D

    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    KRISKA: Ono se pribira kdyz mas kaloricky prebytek, nezavisle na slozeni jidla. Ale pro spoustu lidi to funguje tak ze na lc maji mensi chute a hlad. Ale je potreba jist tech sacharidu malo. Ja to na sobe uplne sleduju ze jsem snedl kousek ananasu, a najednou mi moje predtim spokojena najedenost uplne zmizela.

    Ohledne tech cisel, pises si a vazis co jis? nebo je to s tema 80g spis odhad?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam