• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRONEMALow Carb, Very Low Carb and Ketogenic diet - When in Doubt, Eat More Fat
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ECLECTICA: 2,5 g soli?! pro 2 lety dite se snazim drzet do 3 g :D
    PUSCHPULL
    PUSCHPULL --- ---
    Kořenění salátů, ořechy, případně více masa
    :-)
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    FRONEMA: kalorický příjem si hlídám. A strašně jsem teda začala ujíždět na kokosovém mléku (mám povoleny jen tuk v téhle podobě, olivový, lněný, konopný a dýňový olej.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    FRONEMA: těch 5 g soli, co se doporučuje, je myslím ok.
    Jak jsem psala, mam protizánětlivou dietu kvůli otokům, sůl by se měla omezovat, ale mysl ok m, že tam spíš jde o to, aby ji člověk nekonzumovali nadmíru.

Jinak ledviny apod. mám v pořádku a příjem si musím držet tak, abych nehubla. Už za těch málo dní díky změně stravy a kompresním legínám pozoruju zlepšení, navíc mám i žízeň, což běžně necítím, a pak málo piju.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    jeste zvas jestli proste nejis malo. ze zcatku kdyz clovek navysi prijem tuku tak to trochu tlumi signaly hladu. Takze taky muzes zkusit navysit prijem. viz nazev auditka :)
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    ECLECTICA: neznam tvoji konkretni situaci, ale kdyz se zactes do minulosti tohohle klubu, tak uvidis mnohokrat se opakovat ze lidi to spatne snaseli, zacali vic solit a bylo to dobry. Takze jestli vylozene nemas duvod si myslet ze ti to ublizi tak bych to na par dnu zkusil.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    FRONEMA: díky. Solit by moc obecně neměla, ale když jsem orientačně včera koukla na příjem soli, bylo to okolí 2,5 g, což už je zase asi min, než potřebuju. Draslíku do sebe dostávám myslím akorát, hořčík suplementuju.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    ECLECTICA: tak ten tyden az dva. Obecne pomaha zacit vic solit.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    Jak dlouho prosím trvá, než si tělo zvykne na snížení příjmu sacharidů?
    Nejsem na nijak brutálním low carb (konzumuju cca do 100 g sacharidů na den), ale je to pořád dost velká změna oproti dřívějšku.
    Zatím jsem na LC první týden, ale cítím se teda utahaně, pobolívá mě hlava a špatně se mi soustředí. Nějaký tip, co by mohlo pomoct ty potíže zmírnit?

Jinak mým cílem není shodit, mám nařízenou protizánětlivou dietu včetně toho omezení sacharidů.
    ZAQQUM
    ZAQQUM --- ---
    Tak Vám jdu jen říct, že po x měsících na ne uplně striktním low carb (tím asi myslím do těch 30g) jsem byla znovu na krvi a můj špatnej cholesterol je v krásných, ukázkových hodnotách, zvýšil se ten dobrý cholesterol a cukr je samosebou pořád v pohodě, ale ten byl tedy i před tím.... Takže tak. Fakt zajímavý.... tedy pro mě. To byly rady od lékařky, jak mám jíst vejce střídmě, hlavně netučné. :-D Bavily jsem se krátce po telefonu, až k ní půjdu, svěřím se jí, že akorát že vůbec netučné a vejce střídmě :-D
    RIVA
    RIVA --- ---
    RIVA
    RIVA --- ---

SIBO bacteria CANNOT use lactose as fuel but probiotic bacteria CAN!

How milk HEALS the gut more than any other food
    https://youtu.be/CbFAYcSWkPE
    RIVA
    RIVA --- ---
    RIVA
    RIVA --- ---
    Quit Carbs For 30 Days: Fix Insulin Resistance (EAT THIS Instead)
    https://m.youtube.com/watch?v=hy5UPMtSS3U
    RIVA
    RIVA --- ---
    ZAQQUM: Semínkových olejů bych se vyvaroval. S ořechovýma bych to nepřeháněl
    ISCH
    ISCH --- ---
    ZAQQUM: Ghí cajk, tyhle domácí lisovaný per do salátů, nadělaj tam mnohem víc parády.
    ZAQQUM
    ZAQQUM --- ---
    Čaute, mám dotaz. Moje máma si lisuje oleje. Za studena, což je skvělý, nakoupíme slunečnicový semínka, vylisujeme. Mák, vylisujeme. Máme velký počet vzrostlých ořešáků, na podzim lisujeme olej z vlašáků. Většina jde do salátu za studena. Zajímalo by mě, jak moc je vhodný na těhle olejích třeba něco restovat? Radila jsem se s AI a píše mi, že "Mírné vaření: Pokud chcete vařit, používejte oleje s vyšším bodem kouře a udržujte teplotu nízkou (např. restování zeleniny)." Mám takovej dojem, že kolem a kolem je asi blbost na tom restovat? Copak já vim, kolik tam mám stupňů? Co používáte vy? Restujete výhradně na sádle? Děláte si sádlo sami nebo myslíte, že lze jednoduše udržet teplotu mírnou, leč restující?

Roky restuju, smažím na řepkovém oleji. Ale teď, uplně mi přeskočilo a dělám takovej deep dive, do těch potenciálně nebezpečnejch věcí, co běžně používáme v kuchyni. Nijak fanaticky, ale postupně jsem tedy začala víc smažit na sádle a dneska jsem dělala špenát a nějak jsem se nemohla dokopat tam dát to sádlo. Děsila mě představa, že mi to děti hodněj na hlavu, protože to bude JINÝ! :))

Mezitím, co to tu píšu, ještě jsem mrkla, co mi ty inteligente umělý raděj a ještě je prej dobrý ghí. Zkušenost nemám, používáte?
    RIVA
    RIVA --- ---
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    PUSCHPULL: mám to velice podobně, kávu taky piju, uzeniny semtam, z ořechů nejvíc vlašské... taky sem zapomněl na kysané zelí a někdy dělám domácí kysané "pickles". Pohanka je super věc, ale taky to s ní nepřeháním, podobně jako s bramborama a rýží. Mléčné výrobky mi nikdy v zásadě nevadily, hlavně co se týče těžkých jogurtů, kefiru, podmáslí.

Pivo je dost individuální záležitost. Jsem vpravdě závislák. Plus semtam koštuju whisku, slivovici. Na to mi nikdo nesmí sáhnout :)

No, do 63 mi zbývá ještě hodně času, pak budu mluvit asi jinak.
    PUSCHPULL
    PUSCHPULL --- ---
    DJFRACTAL: to co píšeš se shoduje s tím, jaké poznatky jsem získal a co vyhovuje individuálně mě:

Co nejvíce čerstvé zeleniny
    Maso, ryby, krevety ... (ale potřeba masa není tak velká)
    Uzeniny - snažím se kupovat kvalitní a vím, tohle je tak trochu můj hřích. Prostě to s uzeninami nepřehánět.
    Ořechy - mohu jakékoliv, nejvíce jím kešu, pekanové, makadamové, vlašské, lískové a také dýňová semínka.
    Pití - hlavně voda z vodovodu (u nás máme výtečnou vodu, málokde jsem narazil na lepší, upřímě nenarazil)
    Káva (neodpustím si každý den dvojité espresso z kvalitní arabiky)
    Nealko pivo - začíná mi chutnat víc než alko.
    Občas sýr.

Pečivo co nejméně, nejlépe vůbec.
    Žádné knedlíky, těstoviny, hranolky a podobné potrviny.
    To raději pohanku, rýži či vařené brambory (ale jen trochu).
    Co nejméně sacharidů, cukrů i mléčných výrobků.

Pokud tohle (cca Whole30) dodržuji, tak se cítím skvěle a při doladění na co nevíce LowCarb jde hubnutí samo.

K tomu dostatek pohybu, ideálně pravidelně cvičit.
    Některé věci mi jdou v 63 letech už hůře.
    :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam