• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SNORRYKávové předplatné (filtr) - od koho vám chodí kafe? reporty, názory, společné ochutnávky atd... kafe
    SNORRY
    SNORRY --- ---
    ONDAR: Tak to máme fakt uplně identický dojmy a dokonce i tužby (ten has bean). To Cerritos mě fakt neoslovilo, ale pomalu se do něj propíjim. Trochu mi připomíná Guatemalu co mají teďkon v Pražírně, bohužel si teď nevzpomenu na bližší specifikaci, na stránkách ani na facebooku (alespoň pro nefejsbukáře) jsem to nenašel, ale je taková hodně sladká a chutná po čerstvejch prutech/plodech (těžko říct čeho:)...
    Jinak co se týká toho množství, tak já dělám sice většinou dva až tři aeropressy každý ráno, ale i když bych dělal jeden, dávám 18 gramů, tak z těch 350 ti to vyjde na 19 šálků..
    Po tom hasbeanu pokukuju už dlouho, ale dal bych to jen s někym napůl. Bohužel se asi za měsíc budu stěhovat do Belgie, tak nevim jak to technicky vymyslet..
    ONDAR
    ONDAR --- ---
    příjemá skupina! :)

    mám třetím měsícem SqM, zatím s dojmem:

    červen - Kagumoini peaberry - Kenya - super
    červenec - La Valentina - Honduras - dorazilo velmi rychle po upražení a první dojem z něj byl slabší, nicméně při dopíjení na konci měsíce mi bylo fakt líto že ho nemám víc (tj. asi identická zkušenost jak píše Snorry)
    srpen - Los Cerritos - Guatemala - fajn, ale slabší než předchozí vzorky, trochu obyčejný, chybí mi v tom výraznější tóny / acidita

    Obecně jsem s předplatným SqM fakt spokojenej, jediná nevýhoda je, že s paklem 350g / měsíc téměř plně pokryje mou spotřebu (v průměru jeden aeropress na pracovní den), což mě štve, nezbývá prostor zkoušet další věci. Takže až předplatné vyexpiruje, chci jít do http://www.hasbean.co.uk/...ctions/subscriptions/products/the-twelve-month-coffee-gift-roasted-beans - na gram to vychází dost podobně, vč. poštovného z UK míň než koruna (V podstatě stejně jako třeba Doubleshot.). Máte s tím někdo zkušenost?
    SNORRY
    SNORRY --- ---
    IGRACEK: Sám fakt nevim, co to udělá.. Dám tomu ještě tak týden. V pondělí večer se vracim z fesťáku, tak tě můžu v průběhu příštího týdne pozvat na ochutnávku..
    IGRACEK
    IGRACEK --- ---
    SNORRY: ?!?! hmmm kafe miluju, shitake taky, ale dohromady.. dej vedet, az to kostnes :]
    PRDELMRDEL
    PRDELMRDEL --- ---
    Vi nekdo, jak je to s cenou postovnyho z Hasbeanu? Prip. nechce se nekdo dat na pul 12 week na filtry?
    SNORRY
    SNORRY --- ---
    https://www.beanandground.co.uk/whats-in-the-box

    tohle se zdá celkem fér cenově, ale nějak se mi z těch stránek nepodařilo zjistit, jestli posílají i k nám a zdá se, že asi ne..
    SNORRY
    SNORRY --- ---
    MOMENT: Vždycky se můžeš s někym složit žejo. Tenhle klub by měl sloužit mimo jiné jako platforma pro propojení lidí s podobným záměrem (složit se společně na předplatné)..
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    SNORRY: to by bylo fajn. hned jak budu mit hromadu penez, se do tech predplatnych pustim :)
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    :) mám v záloze ječmen
    SNORRY
    SNORRY --- ---
    Jinak jsem si říkal, že by bylo fajn časem vytvořit tabulku různejch předplatnejch podle cen, regionu etc.. Hned jak budu mít po státnicích se do toho pustim!
    SNORRY
    SNORRY --- ---
    MOMENT: A jde snad o něco jinýho? Když jsem pil alkohol, tak jsem ráno nepotřeboval panáka.. Ty snad nestrádáš bez aeropressu nebo alespoň rychlýho espressa hned po tom, co se vyhrabeš z postele? Zkus nepít měsíc kafe! Nebo rok! :)
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    (kategorie DROGY :) dost dobry)
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    SNORRY: velmi zbezne jsem kouknul na tima wendelboea a zda se, ze zadne predplatne nenabizi. tusim, ze by se s nim dalo urcite nejak domluvit. zrovna od nej (od nich) bych rad sosal.

    BARN zrovna asi budu radeji pit prave u nich, pac tam stejne jezdime, zejo.
    SNORRY
    SNORRY --- ---
    Zajímavé předplatné nabízejí i v Berlíně v Barnu. Cenově hodně slušná nabídka, shipping do Evropy za 80E. Za to pošlou každý měsíc dva vzorky po 250g. Měl jsem od nich filtr zatim jenom jednou přímo v kavárně (kde mají především skvělé espresso) a pak jednu 250gramovku a obojí bylo senzační.
    http://barn.bigcartel.com/product/subscription-filter-coffee
    SNORRY
    SNORRY --- ---
    MOMENT: Jako já rád napojim celou bandu nadšenců do kafe, o to nejde. Spíš mě zajímají zkušenosti jiných předplatitelů, aby člověk věděl, co příště (ne)objednávat. A taky bych samozřejmě rád někoho posocal o nějaký skvělý kafata (s tim, že rád nechám posocat sebe..)

    Jinak jsem právě zkušebně naložil asi 60 gramů Indie Bababudan z cofeesourcu (kde ji mají skoro zadarmo) do sáčku, ve kterém jsem předtím skladoval shitake houby, tak jsem zvědavej, co to udělá.. muhehe
    Někdo ví předem?
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    SNORRY: ne. ale co sem viděl u tebe, není toho dost pro dva?
    SNORRY
    SNORRY --- ---
    Jinak, nikdo z přítomných nemá předplatné?!?
    SNORRY
    SNORRY --- ---
    The World's Best Gourmet Subscription Coffee Club - Kopi
    http://www.kopi.co.uk/
    Tihleti týpci dělají podobnou práci, jako ti, co jsem nahazoval minule. Výhoda je, že jsou z anglie, tudíž je to levnější = 35 liber na tři měsíce za 250g pytel jednou za měsíc. Navíc si to tady evidentně praží sami a nedělají tedy selekci nejlepších kafí z nejlepších pražíren, ale nejlepších fazolí, který pak pražej. Pořád mi to ale přijde dost drahý, stejně jako všechny podobný projekty, na který jsem zatim narazil.

    SNORRY
    SNORRY --- ---
    Subscription Artisan Coffee, Delivered Monthly | Craft Coffee
    http://www.craftcoffee.com/products/artisan-coffee-tasting-box
    Tohle je docela zajímavý, dostaneš jednou za měsíc vždy troje různý fazole z různejch pražíren. Škoda, že international shipping stojí skoro stejně jako ty samotný fazole..
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    JEDI: :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam