• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    EZEEDark Souls & Demon's Souls | PREPARE TO DIE! | Bloodborne | Sekiro | Elden Ring | atd | ...aneb umíráme s nadšením
    NJORL
    NJORL --- ---
    Kondiku jak mam teda na knechta udelat staty?

zatim mam

VITA 40
    END 20
    STR 35
    ATUNMENT 13

a ostatni asi v zakladu. mam to blbe? chtel bych bejt ve finale knecht se stitem a jednoruckou a pyromancy jako backup.

diky!
    STRANGERD
    STRANGERD --- ---
    KONDIK: dobre, ze nakonec planuju build s 40 agi a 36 adapt.:))
    NJORL: jsem teprv na zacatku, ale halberd nosim jako main weapon a prilis pomalej mi neprijde, hlavne teda proto, ze 2H power attack je sileny zlo, specialne kdyz mas summon/jsi summon a nekdo ti to tankuje, takze jen chodis za mobama a tocis se jim za zadama za milion dmg...
    NJORL
    NJORL --- ---
    KONDIK: ne ne ne! presne to je moje strategie :) wiki neotevru! :) nechci si to kazit ... jen mam ted proste jedinej problem a to jsou Titanite Shardy ... proste nemuzu si upgradovat jine zbrane nez ty mece co mam a ty se strasne nicej ... takze jak se mam dostat k te buchte co jich ma infinite zasobu? :)
    KONDIK
    KONDIK --- ---
    _KOFILA_: Targetting je docela problem, stejne jako Ghosting na zbranich a debilni hitboxy, ale jak rikam, cim vic Adaptability mas tim je tento problem mensi, trosku trapne ze strany NAMCA ale me prijde design DS2 hodne odflaknuty.
    KONDIK
    KONDIK --- ---
    NJORL: Otevrene, vybodni se na wiki, hra jde dojit s jakou zbrani chces ty , NG neni tak tezka aby nesla dohrat s +10 Daggerou. NA elementovani zbrani budes potrebovat Dull Ember ktery najdes v Iron keepu, tam se dostanes prez zenskou co najdes u Modre Katedraly ( velyk stari knechti, Starsi obtloustly Jezdic na Dracich a nas starej znamej Ornstein ) , zenska se presune do te lokace kterou jsi bezel do teto oblasti, za 2000 dusi ti otoci mistnosti a dostanes se to Dalsi lokace , kterou probehnes , zabijes Trio Kostitrasu a pokracujes dal do oblasti ktere vypada jako Prince of Persia, pouze plne poisnu, na vrcholku Jedomlynu je cubka ktera to prehnala s makepupem a po jejim vykuchani ( je tam na ni NPC ktere ji upece jako hovno kdyz mu das cas a tankujes ji, jen ten bossfight obsahuje gimmick na ktery te necham chcipnout aby jsi si prijel pro radu jak z toho ven :) ) skoncis v Iron Keepu kde ten Dull Ember pri trosce platformovani objevis, vratis se za saskem v No-Mans Wharf , kterej zatim zmatene sedi na truhle , nebo u kovadliny a semoti neco o Flame dear Flame ...

Hraj, uzivej, si ,neres wiky, jestli chces s necim proadit , zeptej se, mi te navedeme. Chces to zkusit sam a lamat si zuby ? Klidne, my budem porad tady.
    _KOFILA_
    _KOFILA_ --- ---
    jsem to od vydání neviděl ale o víkendu jsem to na dvě hodiny zapnul že rozjedu dex build a teda jako to je feature nebo bug že rapírem při targetu hrdina natočí tělo o 90 stupnů vedle nepřítele a udělá výpad do prázdna? :)))
    jako směju se velice, jasně netargetuju ale co to proboha je? :)))

jinak teda těším se převelice až bude času více a v klidu to dojedu .)
    KONDIK
    KONDIK --- ---
    JOPS: 8. Jeste snazsi je ziskat to v Earthen Peak hned na zacatku v tech poison pitech, staci mit bobule proti poisnu a par life gemu, das bobuli das lifegem a prochazis se tam bez problemu. Mezi nima je Branch of Yore. Lost sinner vyzaduje zabiti Witch of Izalith ... ups , ja se prekecl :F Lost Sinnerky !
    NJORL
    NJORL --- ---
    JOPS:

3/ kde se daji povysovat zbrane na lightning? jeste jsem to nenasel.

4/ rat kinga skusim no ... jen s tim "odkutalis" mam trochu problem ... on ma nejaky casovac, nebo se objevi po urcitem poctu kuchnutych krys? :)

7/ nasel :) a rozhodne obihaci strategie mi nesla. ale skusil jsem jen jednou. to je fakt ...

8/ ok ... dik

KONDIK
    KONDIK --- ---
    NJORL:

2. Halberda je vyborna ale ve specifickych situacich na specificke moby, jestli s ni chces behat primarne musis se s ni HODNE dobre naucit, je to mimchodem jedna z nejlepsich zbrani na zacatek, jestli nepocitam Drangleic Greatsword.

3. Nej zbran je ta, ktery moveset ti vyhovuje, ja chodim na WIKI abych zjistil za jakych podminek ma ktere NPC jaky stock. Jestli treba ma smysl farmit Large Titanity kdyz za zabiti dalsiho bose bude napriklad unlimited stock u coury, co je prodava. Jinak jestli si chces uzit sileny fun doporucuju sehnat dva rapiry , udelat je na +10 a na jeden dat lightning a na druhej dark. Pak prepnout do power stancu a to budes koukat jak bodas bosse do xichtu za 900 dmg.

4. Ja je zabil skoro az uplne na konci. Koupil jsem u "hlavy" v mlznem lese ring of life protection s petrifikaci navic, tzn kdyz me krysy petrifikovali prsten se rozbil ale ja zustal na zivu, natahal jsem je vsehcny na sebe a zacastil na prostredni Flame Swathe, vybouchl celej room a instatlo to 11 krys :) Vyprdni se zatim na ne, nebo mej zbran co utoci vertikalne, jako Mastodont Greatsword, ktera je dava vic na jednu ranu a mej stit co ma vysokej Petri resist. Jinak smolik.

6. Prsten co pridava HP za kazdek kill ? Ja si myslim ze jelikoz lifegemy stoji 300 a jsou hned od zacatku unlimited, nema smysl nosit takovehle veci. Radsi si misto nej dej prakticky prsten, tohle je zabirac slotu.

7. The Rotten ? JA vam to nechci spolilovat ale vetsina dulezitych bossu z DS je v DS2 jen jinak jak si myslite (; Na NG+ vam to dojde. Rotten je ultrasimple boss. Totiz jen macha, jestli s nim mas problem, netargetuj jej, vem si obojrucku a usekej mu ruce, pak je uplne dekoracni. Jelikoz je undead doporucuju na nej fire. Letel jako pytel cihel z okna jak jsem se do nej pustil a jde na nej vyssumonit Lucisnik ktery nevim jak se jmenuje ale kdyz na nem ty budes meele tak on mu nastrili docela solidne do pozadi, nebo kdyz pujde po nem rozstipes mu prdel ty behem chvilky.

8. To je fakt snadne, vzdy kdyz ti u sochy nabizi examine a rekne to ze vypada skoro jako ziva, je na rozpusteni, doslo mi to v momente co jsem ziskal item co rika "Unpetrify"ve te vterine mi to dozvaklo a rozpoustel jsem vsechny NPC az jsem narazil na toho co prodava zbrane za Boss Souly a na zabu co umi pyromanice. Nepotrebujes wiki, staci byt trosku vic zvedavy :)

Dokonce Shalquir lidem HODNE radi, jen si s ni nikdo nechodi povidat a lidi nectou a nespolouchaji, na itemech je taky hodne vysvetleni.
    JOPS
    JOPS --- ---
    NJORL:

3) mam kouzelnika a v prave ruce Ligthning Morning Star :) myslim, ze to je super zbran a co se tyce niceni, tak ten problem moc nepozoruji :)

4) v sobotu jsem tam chvilku taky zabil :) ale je to pomerne jednoduchy, bouchnes, odkutalis, bouchnes, uteces a jedna rada, jakmile se objevi RAT KING (doufam, ze to je on), tak se objevi na miste, odkud jsi prisel, takze tam nakluses, das mu 4-5 ran a nazdar, on nema buhvijakou vydrz.

7) ten se da obihat ne ? a tam by nemel byt problem si nekoho zavolat. Lidi jsem tam mel v sobotu porad. Otazka zni, zda jsi nasel v te lokaci druhy bonfire :)

8) pyromancy je zena, ktera je zkamenela a drzi vrata kousek od Majuly. A ty ji osvobodis pomoci Branch of Yore. Ten nejjednodussi zpusob ziskani je za bossem v Lost Sinners (tusim, ze je v truhle)
    NJORL
    NJORL --- ---
    KONDIK: diky moc za odpovedi :)

ad. 2: Minimalne ta helberda mi prijde tak trikrat pomalejsi nez v DS = nepouzitelne

ad. 3: Morning start testnu! :) Diky! S tim ale souvisi jeden ze zasadnich problemu hry, kterej mi az vadi! Rozhodl jsem se, ze nepolezu na zadne wiki a nebudu nic cist, co by mi zkazilo hru. Takze proste nevim, ktera zbran je nej, dokud ji nenajdu. idealne bych chtel hrat tak, ze si skusim vicero zbrani a pak se rozhodnu, ale na to jsem proste nenasel dost shardu. je nejaky misto, kde se daj shardy ziskat? treba nejaka super lokace, kde napisu jmeno kridou a farmi se tam v cizich svetech? cokoliv! :) Myslim, ze je to chyba designu hry. Koupit se sice daji, ale jen ve velmi omezene mire.

ad. 4. ok, tak co mam s tema blbejma krysama delat? :) proste jak je jich moc, tak me utlucou staminu a pak me kousne tak jedna, co mi da ten IK ...

ad 6. no nasel jsem prsten co pridava HP za kazdej kill s +1. Ten mi prijde stejne silen jako V DS. Alespon dle toho, co prida.

ad 7. Je to ten typ co je slepenej z mrtvejch tel. Vypada jak Nito, ale neni to Nito. Ma v ruce ohromnou macetu. A je hned za tema poison flusacima matrojskama.

ad 8. A na tohle jsi prisel sam??? Co znamena u Vikinga? :)
    KONDIK
    KONDIK --- ---
    NJORL: Cau kapitane, vsehcno po porade.

1. Online hra je jednoducha varovani je vsude, ale ne kazdej to cte vid Vesnach byl sezran kovovou krabici, protze veril, ze v ni nemuze byt Mimic, jelikoz jsem to rekl (;

2. Halberda a Spear jsou super i se STR charakterem, problem je ale v Ghost Weaponech, tzn hitboxy potvor a tebe. Vec ktera by te realne nemela trefit te trefi protoze je to vse vybalancovano pro nejaky stupen Adaptability cili Agility. Ja jsem Dohral charakter na NG+ jen s Morning STarama, jednu Fire Jednu Lightning. Protoze mi prisel pomer sila / reach / stamina drain nejlepsi.

3. Zbrane se strasne rychle nici, od toho je ve hre prsten ktery tohle snizuje, nutnost mit aspon dve zbrane a par repair powderu vzdy u sebe. Udelali to pro to, aby jsi hru nedohral jednou zbrani, nepocitali s tim, ze na zacatku jde splasilt 2 morning stary a 3 koupit, tak kondil behal se trema stejnyma zbranema a nepoznal rozdil :) - Prsten se jmenuje Brass Knuckle Ring ale kde se bere si nevzpomenu, nos dve zbrane, at mas pokrytej Strike , Slash a Thrust a jsi v cajku

4. Ne kazdej boss ma NPC summon, a tri nebo 4 bossove jsou v PVP oblastech kde nejde summonovat NPC, DEAL WITH IT :)

5. Morning Stara jde ziskat hned v Majule kdyz vis kam skocit, beham s ni na NG+ , asi je ti jasne , ze je to proste o preferencich, kazda super extra ultra zbran treba jako skutecny Bluemoon Greatsword je UZASNE SHINY ale v konecnem dusledku je jeji gimmick prave jeji slabina a tak nakonec stejne kazde klasicke meele skonci u nejakeho Greatswordu, nez lidi pochopi jak funguji Ultra Greatswordy a ze se s nima nesmi targetovat :)

6. 4 Prsteny jsou pro to ze jsou slabsi ale dodavaji vic varability nez v DS1

7. Tlustoprd ? Mr. Na Hlilicko ? Rotten ? Nebo koho myslis.

8. NPC u Vikinga, kus sutru, musis najit BRanch of Yore, unpetrifienout ji ,dat ji handry a ona ti bude prodavat Pyromancii. Rukavice jde najit za bossem v No-Mans Wharf na lodi, ktera v dobe kdy je dfusi malo a lid hladovi je spaluje jako by se nic nedelo. To je jako dorazit na sraz rakouskych aktivistu v nejakem silenem Fordu s V8 naftovym Cummingsem bez filtru pevnych castic a proslapnout to abys je zahalil v cernem oblaku.
    NJORL
    NJORL --- ---
    Ahoj,

vitam se zpet. Po nolife vikendu lvl 92 knecht.

Dosavadni zjisteni

- online hra je docela jednoducha, vsude jsou napisy od jinych hracu, ktere varuji pred pastmi atp ... vse se da udelat nanecisto v cizim svete opakovane ... tam smrt tak neboli, bossove ve trech lidech jsou fakt easy ... solovat je chci az v NG. DS1 jsem online ucet nemel, takze proto prekvapeni. :)
    - Zasadne mi nerfli zbrane na dalku typu Helberd nebo Spear ... ted je to se STR char uplne neuzitelne ... rozumnej pomale. Nejak nevim co s tim. Vsem musim ted na telo "kratky" mecem. Nemuzu to stridat jako v DS2.
    - Zbrane se strasne rychle nici! Delam neco spatne? Casto ani nemuzu probehnout level k bosovi musim se vracet k ohni opravit.
    - Proc si u nekterych bossu nemuzu zavolat nekoho na pomoc? Zastavil jsem se u mysaku ... proste to tam nedavam. Nevim proc, ale ta jedna mys, ktera je boss, me ma na jednu ranu. Rekl bych bug ... ale jak znam DS, tak spis sem lama. :) No ale nemuzu si tam privolat nikoho na pomoc. Navic me tam nekdo stale invaduje.
    - celou hru jedu v podstate se zbranema, ktere jsem nasel na zacatku ... zatim jsem nenasel nic moc ultimatniho. Old Knight Shiled, Bastard sword, Elite Knight Set. Funguje to docela dobre :)
    - 4 prsteny! Super! :)
    - zastavil me az tlustoprd co dava pecky v poison kralovstvi. vypada jak Nito, jmeno si nevybavuju. tem jeho ranam proste neuhnu ...
    - vubec nemuzu najit nic k pyromancy. :) jsem slepej! :) nemusite mi rikat kde ... nechci si hru kazit. :)
    JOPS
    JOPS --- ---
    VESNACH: Hehe, iron keep? :-) jinde jsem na ni nenarazil :-)
    KONDIK
    KONDIK --- ---
    VESNACH: HE HE HE HE HE , * tajne pracuje pro NAMCO *
    VESNACH
    VESNACH --- ---
    jo a kdo tady tvrdil, ze charmer muze bejt jenom v dreveny truhle?! :D a ze do kovovejch mlatej ovce?!
    VESNACH
    VESNACH --- ---
    STRANGERD: nejvic op build rikas? Na to existuje jednoducha a tradicni odpoved, nejvic op build je vzdycky to, za co umis hrat a tady v ty hre to plati xnasob. Op build je podle me zastitovana plechovka do 70% narvana dark magii, ale neni to pravidlo. Narazil sem ciste na dex, adapt. chary co proste nesli sundat ani za boha a co udelas pak, kdyz se do nej netrefis, protoze udela dva kotrmelce a je na druhym konci areny? Vyleze ti z toho hodne dlouhej souboj, kterej stoji na porostu kytek na obnoveni vseho a napnutejch nervech s nejistym vysledkem.
    Ja treba hraju str. int. char a jak uz tady jednou padlo, musel sem ho nekolikrat predelavat, protoze v pvp to bez adapt. (vysoky agi.) proste neslo a dostaval sem od veci, ktery me viditelne nemohly trefit.
    Maximalne bych hral bez adapt. pokud bych se snazil vytvorit neco jako ironclad build, kde ti nehrozi backstab, ale celkove mi agilni chary prijdou daleko drsnejsi.
    Uz jenom proto, ze muzou pouzivat target lock na dex zbrane a plynule prehazovat na ranged utoky, aniz by ho museli vypinat. Coz na druhou stranu ja, u drtivy vetsiny tech nezajimavejsich zbrani, ktery maji str. skalovani, vypinat musim, protoze maji nejak (pravdepodobne naschval) pojebany radius utoku a preferujou utocit tam, kam se zrovna diva kamera, ne tam, kde se kutali target lock, coz je oproti jednicce docela problem. Navic dex char s hodne adapt. a vig. nema vubec problem s tim, ustat nejakou tu ranu dve od heavy palice, co dava maximalne za 600 str. utoku bez buffu. Za 1200 cca maximum silnym utokem, kterej te stoji vsechnu staminu a tudiz se rovna dost velky risk, "netrefis, umres".

Kazdopadne resume a odpoved na tvoji otazku, dva nejultimatnejsi buildy, ktery sem zatim potkal, byl manik s dvouma lightning avelyn, (na toho pomalu neslo zautocit, aniz by se aspon jednou netrefil). A KRYPL DEBILNI ZASRANA B*********A v monarch setu a bezezbrane, co se behem jedny vteriny napil z estusky a behem dalsi se ti prokutalel do zad, kde (kdyz zacal nakladat pestma), nicil equip + daval poison, takze po 15 minutach souboje s timhle zmrdem, si mel vsechny veci komplet zniceny a nervy na dranc. Doslova NEJHORSI, co sem v pvp zatim potkal a vyhodnejsi je se zabit nez s tim bojovat, doslova.

KONDIK: dal sem to do pulky, ale v podstate se mu nelibi lvl design a lore. Lvl design se (v porovnani s predchozima kusama) nelibi nikomu, ale argumentoval bych porad dokola jednou jedinou a zasadni veci, ta hra je taky daleko vetsi a je tam proste vic vseho a neni mozny ji jednoduse probehnout za hodinu, tudiz bylo i mnohem slozitejsi to nejak smysluplne ukocirovat. Coz me osobne (pres vsechny zmineny nedostatky) bavi o neco vic jak v jednince, kdy sem po dohrani nemel takovou chut pokracovat za a) sem do pvp mel vsechno co sem chtel za b) se vetsina veci dala nejak ochcat a probehnout. A proc bych to teda pak mel znova hrat? Maximalne proto, ze to je dobra hra, jina motivace v tom neni.
    Tady sem v podstate na konci ng+ a porad nachazim novy a zajimavy veci, i kdyz si myslim, ze sem prvni run bral dost poctive a vymet kazdej kout. Planuju urcite dotlacit svoji prvni hru klidne na ng+7, protoze verim, ze najdu vic... detajlu. A lore...
    tam bych si asi netroufnul bejt tak prisnej. Je tam ranec postranich detajlu, ktery odkazujou na predchozi dil a pridavaj novy informace. Sam si to pochopitelne nedovedu uplne na 100% slepit a jestli ten manik z toho vide jo, tak ma muj obdiv (ale dost o tom pochybuju.) Ted treba resim lore kolem shrine of amana, malfenito a undead crypt, kde sou evidentni odkazy na nita, jaky s tim ma spojeni woman in green a embedded creature v drangleic castle? Proc je tam ta malfenito uveznena a co je treba embedded creature zac? Jenom "neznicitelnej" zamek? Ok, chytry. Takovyhle otazek je tam fakt tuna a vylozene bych si pral, aby nekde byly seriozni odpovedi.
    STRANGERD
    STRANGERD --- ---
    muzete mi nekdo dat tip, co je nejvic op build?:)) chci nosit stit a naky silnejsi brneni a pouzivat nakou jednu magii... nejspis vezmu pyro, co k tomu? dex nebo str? nebo quality? dik!
    BIMBAS
    BIMBAS --- ---
    KONDIK: jj pocitam :)
    KONDIK
    KONDIK --- ---
    Vazne MOC pekne video srovnani, doproucuju shlednout jen hracum co dohrali vsechny dily, nebo aspon Dark Serii do konce, hodne se tam resi a srovnava pribeh a mam z te hry PRESNE ten samy pocit jako ten Youtuber

Dark Souls 2 Critique
    http://www.youtube.com/watch?v=UScsme8didI
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam