• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    EZEEDark Souls & Demon's Souls | PREPARE TO DIE! | Bloodborne | Sekiro | Elden Ring | atd | ...aneb umíráme s nadšením
    _KOFILA_
    _KOFILA_ --- ---
    JOPS: ten text znázornuje že utok nejde vykrýt držením L1 (nabíjí to tvůj posčr bar), nebo správným načasováním L1 (nabíjí to soupeřův posčr bar) ale musíš umět vidět podle pohybu nepřítele co bude dělat, jestli bude nízce sekat, nebo bodat... čili když se objeví červený nápis smrt, učíš se co udělá abys pak uměl dát ve správnou chvíli kolečko, nebo čtvereček... je to jasný?
    JOPS
    JOPS --- ---
    potrebuji trochu poradit

jsou tri druhy obrany
    1) obrana proti bodnuti je kolecko (uhyb do strany)
    2) obrana proti nizkemu seknuti je krizek (skok)
    3) obrana proti sekani je L1.

a kdyz se nad souperem objevi ten cerveny znak, tak jsem myslel, ze to je neblokovatelny, takze jsem skakal jak bodnut vcelou pryc od soupere. Ale vcera jsem ty utoky nejak vykryl a nevim proc. Myslim, ze jsem mackal klasicky L1 :)

Co presne znazornuje ten cerveny text v japonstine nad souperem ?
    LLGHOSTLL
    LLGHOSTLL --- ---
    NJORL: až tak? já jsem taky u sovičky, vím co s tím nepřijde mi to tak těžký ale hodně se bojím a pak zmatkuju jak tu někdo psal.
    NJORL
    NJORL --- ---
    KOZLIKK: Musim rict ze vcera uz se mi to chtelo zabalit. Zjistil jsem ze vic nez tesi me ta hra nasira - 4. den u Owla. Nasel jsem si vlastni taktiku na nej ktera relativne fungovala ale clovek s nim beha 10 minut a za tu do smi udelat max 10 chyb. A kazda strasne boli.

Nakonec jsem ho nejak udolal a pak jsem dal monka a jsem v Fountainhead palace. Tady doufam se trochu nagrinduju ba Attacku a snad zbytek pujde lip. NG+ se obavam nedam.
    HAVANA
    HAVANA --- ---
    Jop, o cigosce mluvim
    LLGHOSTLL
    LLGHOSTLL --- ---
    KOZLIKK: nebo ti pavouci v nightmare of mensis možná. Jen mě zarazila ta pavoučice, která je typičtější spíš pro DS.
    LLGHOSTLL
    LLGHOSTLL --- ---
    HAVANA: pavoučice v BB?
    HAVANA
    HAVANA --- ---
    jo, to je vlastnost from soft her...

v bloodborne sem se na ty zasrany pavoucici moril x hodin...a rano sem ji dal na first take
    KALTY
    KALTY --- ---
    Jinak nakonec jsem udělal v Niohu chybu a přeleveloval jsem se lehce, takže je to strašně easy.
    Navíc od respecu na Body a spear to bylo ještě lehčí. Spear má dobrý movement set, ale chtěl bych zkusit asi i něco jiného. Třeba zpět na Kusu. Nebo něco jiného. Slyšel jsem, že tonfa je zábavná. Nějaké tipy?
    Od té ledové holky nebyl ani jeden boss pořádný challange. Já vím, že se to změní v druhém playth., ale nevím nevím.
    Asi radši přepnu na BB a dodělám, co tam mám rozehrané už rok.
    KALTY
    KALTY --- ---
    Tak to je vždycky. Chce to čerstvou mysl. Takhle když dokola někoho zkoušíš tak si frustrovaný, tunnel vision a stále ty stejné chyby. Ráno přijdeš a máš zkušenosti ze dne před tím, ale čerstvou mysl.
    CHEWBACCA
    CHEWBACCA --- ---
    Nekdo tu psal ze se s mini/bossem pachtil pul dne a nic a druhej den napoprve. Zazivam uplne to stejny. vcera pul dne chained ogre a dnes napoprve. hrozna mechanika toto :-)
    JOPS
    JOPS --- ---
    tak jsem vcera dal jednoho minibosse :) toho opicaka s halapartnou. Byla to panika, ale slo to docela rychle :) zase se mi ta hra zacina libit :)
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    HOMOLKA: ja poustim DS uz jen rano misto radia :)
    SCHMEJDE
    SCHMEJDE --- ---
    KOZLIKK: Tak tie farming routes mi pridu uplne logicke, nastavene tak, ze sa prejdes a das zopar backstabov a mozno 1 - 2 fighty podla toho ci si ta vsimnu a potom je uz len na tebe ci si odskocis este trochu dalej pre viac expov alebo sa vratis k idolu.. zabava to neni az taka, ale mi prislo, ze radsej hodinku farmit nez sa lamat na bossovi.. A teraz ku koncu ked postavis masku, tak si mozes zvysovat attack power a teda ci sa budes 6 hodin ucit bossa alebo 6 hoidn boostit attack power a potom ti pojde boss lahsie je uz kazdeho osobna volba. rozhodol som sa farmit nech aj NG+ ide lahko
    HOMOLKA
    HOMOLKA --- ---
    Volal me nekdo?
    NJORL
    NJORL --- ---
    Jeden z nejkrasnejsich zazitku v Sekiro jsem mel v pondeli. Strasne me drtil ten druhy boss v Dojo - Vilhelm Shadow something ... Vlezl jsem dovnitr, dostal facku a sel jsem k zemi. Tak jsem se na to vykaslal a nasel jsem si moba, kterej mel stejnej move set a stravil jsem s nim 5 hodin. Ze zacatku me drtil, ale pak jsem se naucil jeho move set nazpamet a na konci se me ani nedotkl. Byl to proste tanec kde mob tahal za kratsi konec. Jak uz tady nekdo zminil, cokoliv udelal, ja jsem mel odpoved. Vybaven touhle skolou jsem se na bosse a voila, na prvni pokus sel dolu. Ani se me nedotkl. Prestoze mel asi jeden nebo dva jine utoky navic.

Bohuzel jen malo bossu v Sekiro funguje na tomto principu. Naucit se moveset na mobech a pak jit do areny s drsnejsi verzi toho sameho.

Treba ten Owl ma moveset, kterej je uplne unikatni a ja s tim proste strasne zapasim ... jedna chyba, rozhodi me to a muzu se jit klouzat ... dokonce v jeho pripade uz umim deflektovat 99% vseho, co na me hodi. Ale i perf deflekty mi berou posture a ve chvili, kdy me srazi na kolena tak jsem proste mrtvej homolka ...
    NJORL
    NJORL --- ---
    LLGHOSTLL: Presne
    TERZ
    TERZ --- ---
    KOZLIKK: Včera sem koukal na ty co si sem hodil chvilku a jediné co jsem z toho pochopil bylo, že nikdo nechápe co má kdo vlastně dělat, kteří bossové se počítají, diváci jim museli klipovat boss fighty a někam to nahrávat a nějak nechápali co se stane na konci protože pořadatel údajně nepočítal s tím, že by to někdo stihl za 6h zkompletovat a nesměli do NG+...lol. Trošku organizačně nezvládnuté ale líbilo se mi jak si to dávali, ten Fazaar nebo jak se jmenuje tím prolítnul jak nůž máslem.
    LLGHOSTLL
    LLGHOSTLL --- ---
    Sovička mě teď taky trápí - už se mi celkem daří tam kolem něj tancovat a blokovat, ale dělám chybky a většinou skončím v první fázi.
    Farming mě teda nebaví, nepřátel je hodně málo jelikož nejsem ještě v paláci, kde je prý farming fajn. Celkově mi přijde, že Sekiro má podivný pacing (neumím česky) ze začátku hodně objevování, otvírání lokací, nepřátelé, stealth. Čím dál tím více bossů a nikde odpočinek na objevování. To mě trochu mrzí. Máte to taky tak?
    JOPS
    JOPS --- ---
    KOZLIKK: pustil jsem Lobose, vidim, ze mlati nejakou ohnivou potvoru, tak jsem to zase vypnul protoze a ponevadz tam jeste fakt nejsem :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam