• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    EZEEDark Souls & Demon's Souls | PREPARE TO DIE! | Bloodborne | Sekiro | Elden Ring | atd | ...aneb umíráme s nadšením
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    JOPS: Dneska to mám casove trochu divoký, tak pošlu echo během zítřka/neděle. Dneska max na chvíli obehnu par duší jestli se k tomu dostanu.
    JOPS
    JOPS --- ---
    NAGASAWA: zkusime dneska coop? :)

jsem si chvili sbiral duse v Anor Londo a v jednu chvili jsem to lehce podcenil a prisel jsem o 70k dusi... To bylo takove male mrzenicko :)))
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    NAGASAWA: já si udělal do práce relaxační DS playlist, líp se mi při něm soustředí :)
    Spotify
    https://open.spotify.com/playlist/3oR02lfiPCeRDWoZmo5WRo?si=dc77f22ef02d4127
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Hudbu necham. Solidne mi vzdycky hraje na nervy, anebo hypnotizuje, jako u Moonlight Butterfly
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    PHOW_SAATCH: To je cheating! :D
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    _KOFILA_: you died :D
    _KOFILA_
    _KOFILA_ --- ---
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    NAGASAWA: ještě malej, možná nevýznamnej tip, ale v DS1 při prvnim průchodu může pomoct, když si u bossfightů pro snížení stresu stáhneš hudbu, já to teda prošel celý s hudbou, ale bez toho symfonickýho psycha se to hraje o trochu líp.. sice to nemá takový koule, ale líp slyšíš pohyb nepřátel
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    NAGASAWA: přesně :)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    PHOW_SAATCH: ten moment kdy stojis, riti se k tobe Gyoubu na koni, pod kterym duní zem a ty cekas na ten spravej moment... skvelej bossfight. Naprosto.
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    LAZARIUS: Gyoubu Oniwa.. jeden z mejch nejoblíbenějších bossů vůbec.. u většiny to mám tak, že je chci mít co nejdřív za sebou, abych moh postoupit dál ve hře, beru je jako nutný zlo, ale u Oniwy jsem se přistih v tom, že chci umřít, abych si ho moh dát ještě jednou... protože tenhle fight je prostě koncert! :)
    LAZARIUS
    LAZARIUS --- ---
    PHOW_SAATCH: přitom se zdá, že by se stačilo jenom krýt bez deflectu a nějak bych to ustál a v pauzách ho usekal, ale to se mi nechce, páč je to nuda a nic se nenaučím
    Třeba DS3 jsem naposled jel se Sellsword twinblades, který mají bez štítu úplně šílený DPS, takže jsem štít používal jen na určitý moby, kde fakt pomohl a na bosse vůbec a i bez něj to prostě jde.
    LAHINO
    LAHINO --- ---
    PHOW_SAATCH: Ja som toto zazil v BB DLC s Orphan of Kos. Kazdy unik, kazdy utok super nacasovany, dokonca sa mi podarilo dat aj nejake to parry (co teda bolo vzdy vzacne). Nechapal som po tom fighte, ako sa to mohlo stat. Inak je zaujimave, ako funguju pauzy po frustraci, niekedy sa stacilo na bossa vyspat a slo to skoro samo :) Teda okrem tych pripadov, kde som zakysol na dva tyzdne :D
    LAZARIUS
    LAZARIUS --- ---
    NAGASAWA: uááá, mě doteď strašně štve, že jsem to už viděl u Lobose. Rok jsem co tři měsíce DS1 zkoušel a nebyl schopnej pochopit, co na tom kdo může mít. Pamatuju si, jak mě přišlo omezení kotoulů jen do několika směrů hrozně nefér. Ale ta hra mě pořád lákala. Tak jsem se nějak zakousl do DS3. To už si mě namotalo, tak jsem si říkal, dám šanci znova jedničce a ta mi pořád vadila. Rozhodl jsem se, že dohraju trojku a na jedničku se kouknu, protože teda není pro mě. No, když jsem dohrál trojku, tak už byla.
    Stejně tak na Bloodborne jsem se koukal, protože jsem neměl PS4. No už ji dva roky mám.

Sekiro jedu ale naslepo a trpím a nechápu ještě více než u DS1. Vždycky to pustím po půl roce od začátku, abych si osvěžil mechaniky a dotlačím to o kousek dál. Takže po dvou letech se čtvrtým rozjezdem jsem u prvního bosse na koni :P
    Bloodborne jsem víceménně projel jak nůž máslem a narazil až u Orphana, pejska v cursed chalice, Ebrietu a Paarla v těch dalších a rok jsem na to za nešáhl.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    LAZARIUS: hele ja ne ze si to nepamatuju. ja jedu DS vubec prvne :) Odjel jsem akorat Sekiro a polovinu Bloodborne. DS jsem roky a roky odkladal s tim, ze na to nejsem porad tak nejak vnitrne nastavenej a kdyz jsem trochu rozmrzele odehral Mortal Shell, kterej sice vypadal pekne, ale trochu tam skripal v DS precizni level design, rekl jsem si, ze uz je ten spravnej cas na klasiku a nelituju.
    LAZARIUS
    LAZARIUS --- ---
    Já dost závidím jak Nagovi a Terzovi, že jedou nějaký DS s velkým odstupem a už si to pořádně nepamatujou. Už bych asi nedal najisto všechny illusory walls, kde je většina konkrétních předmětů si taky moc nepamatuju, ale strukturu map mám v hlavě pořád dost zažranou.

Vlastně jediná From Soft hra, co jsem hrál úplně naslepo bylo DS3, který jsem vždycky dojel do další lokace a pak se koukl na Cohhcarnage, jak to prošel on, jestli jsem na něco nezapomněl. Ten zážitek prvního průchodu, kdy nevíš vůbec nic je nepřekonatelnej.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    PHOW_SAATCH: jj ty pauzy po frustraci funguji. Jeste jsem na ty dva nesel. Zatim si v Londu trochu poleveluju at mam S a E alespon na 40 a sahnu si na posbiranej gear, kterej zatim neunesu, kdyz uz tam mam po ruce i toho giant kovare.
    LAZARIUS
    LAZARIUS --- ---
    PHOW_SAATCH: poprvé taky tak. Souboj, kde je opravdu potřeba si hlídat rozmístění jak sebe, tak bosse a zároveň útočit, jen když je to fakt bezpečný.
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    NAGASAWA: pamatuju si, jak jsem šel před lety na O&S asi 40x, vždycky vystresovanej až na půdu, a pak to jednou ráno před prací rezignovaně zapnu, s tim, že jsem stejně předem mrtvej, a dal jsem je jak po másle, prvního Ornsteina a Smough byl pak už v klidu , stačilo jen uhejbat... pocit z vítězství byl neskutečnej a zároveň jsem nechápal, jak se to vlastně celý semlelo, asi odpočatost, přechozí trénink, trocha štěstí a absolutní koncentrace na přítomnej okamžik... v ten moment jsem pochopil, že člověk opravdu může dokázat všechno na světě :) v NG+ to byl asi sedmej nebo osmej pokus, bohužel ve stejnym pořadí, potřeboval bych je projít ještě jednou a kvůli Knight's Honor dát prvního tlustoprda
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    LOVE_DALI: Nene padám dneska na hubu. Zapnu to až zejtra kolem osmý vecer
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam