NAGASAWA: nevím, pro mě je to ekvivalentní PS4 upgrade na PS5. Mám desku a RAM z roku 2012, highend CPU/GPU/SSD z roku 2017 a hraju nextgen hry do roku 2019 na ultra a spoustu dalších zvládne doteď. A cenu kompu jsem si už zaplatil dávno těžbou. Upgrade do 4K/RTX je grafika + Displej. Ale čekám na další generaci RTX a až bude více titulů. Vstupní cena je větší ale amortizace při ceně her na steamu se imho vyplatí. Nemluvé o vytápění pokoje shitcoiny přes zimu.
Nic proti konzolím, chápou že jsou Plug’n’Play. Ale to pro mě PC krom výměny GPU taky. Problémy s drivery jsem nikdy neřešil. Hry mě nikdy nepadali. Takźe tenhle smutek PC hráčů neznám. Je to daný i tím, že pracuji na macu a PC je moje konzole. Pamatuji jen že jsem si sejmul bootloader přes 5 lety, když jsem si hrál s linux subsystémem a kopal jsem v Mórii příliš hluboko.
Kromě skladnosti konzole, mi zbývá exkluzivita titulů, ale tím je pro mě spíš zajímavý switch. Playstation koupím stejně, abych dohnal RDR1, demon souls atd. Ale s odstupem času je těch exkluzivit míň a míň. I délka her je dnes enormní, mám 250 v oddyssey a zbývá mi 6 achievementů a poslední novoroční DLC. Když rozehraju Yakuzu, tak mám dalších stovky hodin included. A upgrade posunu u pár let. Ale je to daný tím jestli člověk chce jít nutně s dobou. Kdyź mi nebude stačit PC na Max Elder Rings, můžu stovky hodin strávit jinde a oželím to sdílení zážitků. Případné koupím PS5 a 4K projektor - jsou v ceně high-end grafiky na PC;-) Jen musím ukecat přítelkyni, že dva projektory doma jsou v pohodě, chtěla by furt někam věšet obrazy.