• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    EZEEDark Souls & Demon's Souls | PREPARE TO DIE! | Bloodborne | Sekiro | Elden Ring | atd | ...aneb umíráme s nadšením

Demon's Souls wiki | Dark Souls wiki | Dark Souls II wiki | Bloodborne wiki | Dark Souls 3 wiki | Sekiro wiki | Elden Ring wiki

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Nioh wiki | Ashen wiki | Remnant wiki

rozbalit záhlaví
    CHEWBACCA
    CHEWBACCA --- ---
    JOPS: jestli si nekdy luxoval, a delal si to poctive, tak to praktikuj i tady :-) sektory, peclivost, nikde nesmi zustat nevsaty kousek :-) neco jak pise PHOW.
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    JOPS: musíš na to trochu systematicky, nejdřív objet celou hranici regionu podel moře/skal a pak to rozdělit na sektory, náhodnym ježděnim se nic moc neobjeví, musí se zpomalit jako když hledáš houby :)

VON_GILOTINE: ano, je to masivní jako několikapatrový dort!!!
    JOPS
    JOPS --- ---
    hosi ja Vas obdivuju, ze nachazite neco zajimaveho, ja jenom stromy, travu, sutry :) Na prozkoumavani oblasti fakt moc dobrej nejsem a jsem rad, ze mam aspon toho prvniho obchodnika. Ale kdyz jsem rozjel toho valecnika, tak za sebe dobry. Jediny co upgraduji je sila plus zdravi. Uvidim, jak dlouho mi tenhle styl vydrzi.
    KOZLIKK
    KOZLIKK --- ---
    Ja mam za sebou po vcerejsku konecne prvni session - sedm hodin, hral jsem komplet solo, level 24. ocitl jsem se zrejme u nejakeho level capu, ale na to proc nemuzu levelovat dal prijdu, zrejme musim neco najit, nebo neco udelat, na to jsem v posledni hodine neprisel, takze jsem pokoupil tunu potrebnych itemu. probehnul jsem tak nejak vsechno v prvni nalezene mape, vcetne objevenych dungeonu/minibossu a neco malo v oblasti napravo bez mapy, stale Limgrave, nespecham dal.. samozrejme me chybi uvodni pan na koni (gyoubu oniwa?) a pan za modrym portalem (genichiro?), to bylo trochu "zu viel" po dvou hitech na zemi koukat na obrazovku "you died". tam uz bude treba neco chvili trenovat, pripadne upgradovat schopnosti postavy, parry zatim uplne netrefuju, jedu hrubou silu a hity z rozebehu a ze skoku!! hra je to fakt krasna, zatim jsem z ni poradne nic nevidel, ale vsechno co tam je me bavi a chci vic, kombinace souls a open worldu funguje, stealth je skvely, souboje z koni jsou uplne filmove, zajimave napady na kazdem rohu, skvela hudba od Yuki. bude to asi zatracene dlouhe, hlavne s mym pristupem otocit kazdy kamen u stromu.. zatim zasnu a jsem jenom zvedavy co me ceka.

s cim jsem ale absolutne nespokojeny, je technicky stav hry, vcera jsem pred hranim updatoval PS5, vycistil cache, hra po prvnim spusteni spadla do black screenu - ok chyba konzole, historicky prvni! hra nevypada na dnesni pomery po technicke strance nijak zvlast uzasne, spis o generaci zpatky, s tim problem ve finale nemam, protoze to vse vynahrazuje genialni art direkce. HDR ve hre vlastne nefunguje, pouhy tonemapping obrazu z SDR, pritom podpora HDR primo v menu hry je, ok problem PS5. hra nedokaze drzet stabilnich 60fps ani v dungeonech, natoz kdyz venku litaji nejake castice nebo prsi. takze misto toho neustale propady fps, cukani, doskakovani obrazu, dokreslovani textur a objektu pres pul obrazovky, konstantni doskakovani textur/objektu po loadingu, loading nesrovnatelne pomalejsi nez u Demon Souls a PC - proc?. kun i postava se v terenu chovaji jak v deset let stare hre, to je na dnesni pomery spis smesne, obcas problemy s prostorovym zvukem a jeho lokalizaci u DTS.. etc. tohle me osobne opravdu hodne kazi zazitek z jinak zatim dokonale hry.. nechapu, jak si to v dnesni dobe u takhle ocekavane hry nedokazi pohlidat a pred vydanim odladit.

da se nejak PS5 verze downgradovat tak, abych hral na PS5 jednoduse PS4 verzi, ktera udajne na PS5 bezi podle Digital Foundry naprosto stabilne, bez jedineho cuknuti? pocitam ze save game neprenositelny?
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    Elden Ring Interactive Map - Find all Bosses, Tears, Quests, Keys, Map Fragments & more!
    Use the progress tracker to keep track of your collectibles and get 100%!

Elden Ring Map | Map Genie
    https://mapgenie.io/elden-ring/maps/the-lands-between
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    TAP: Monika Načeva: Nebe je rudý :)
    TAP
    TAP --- ---
    ZUULUU: na tvou počest jsem zakoupil samurajskou výzbroj

NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    CHEWBACCA: ja jsem s tim po Sifu uprimne porad v prdeli. Casu hrat ER zatim moc nebylo, ale vubec se mi to nedari preucit. Snad jeste zadna hra se mi tak nevpalila do svalovy pameti, tak te po takovy dobe s nierem naprosto chapu.
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    RUDOLF: já dneska shodil kvůli dancerovi plechovku a vzal si nějakou plátěnou košili a to je najednou fofr... protože jak jsem vzaldo ruky zweihander, tak se z toho stal strašnej ploužák...
    CHEWBACCA
    CHEWBACCA --- ---
    jinak po mesici aplikovani osubojovyho systemu v Nieru prejit ze dne na den na soubojak v ER, to je jak jit z tekkno party rovnou na jogu.
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    Včera level 70 , třetí boss padl, zatím ho má na PS 1,5 procenta hráčů, samo si nechávám pomáhat a pomáhám ostatním na oplátku, nejsem masochista. Ale na nějaký lokace kde jsem ještě nebyl jsem očividně prelevelenej...ale jako kouzelník dost cheesuju
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    Huh, tak nám za sebou dvě sessions. 20 hodin, 25 level. Jsem teprve na začátku, učím se nezmatkovat když bojují s rodinnými domy a věžáky. Už jsem vykostil pár polobohů a bossů. Furt nedávám Tree sentinela ale už jsem si udělal výlet na bouřlivou horu a prosekal se tam přes checkpointy. To už dávám celkem s přehledem. Ty boje jsou boží, u AC člověk používá ability aby sejmul efektivně několik jednotek,případně nějakou ability aby managoval swarm. Tady je to takový krásně precizní, teda krom adrenalinu u bossů. Zatím je příjemný, že půlbozi jsou celkem blízko od grace, ale moc to nevadí, pěšáci jsou máslo a padají z nich duše. Je ale dost challenging že hojení, kouzla berou čas - nevím jestli na to nemá vliv dexterita nebo focus. Ale asi mě to chytlo, nejsem sice přítel grindu - ale tady má grind rovinu zlepšování motorických patternů vůči různým typům nepřátel, tak mě to baví.
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    CHEWBACCA: doporučuju ale kouknout na to video, co jsem posílal nedávno já, tam jsou věci, který ti úplně nedojdou.. jakože když máš např. two-handed, skočíš na koně, animace se ti přehodí na one-handed, ale dmg máš pořád two-handed apod.
    CHEWBACCA
    CHEWBACCA --- ---
    TERZ: dobra :-) jdeme hrat, jdeme umirat.
    TERZ
    TERZ --- ---
    CHEWBACCA: To nevim, ja na to nekoukal, jen mě potěšilo ze Bandai Namco si nechalo udělat video od Vaatiho :)
    CHEWBACCA
    CHEWBACCA --- ---
    CHEWBACCA: jeste se u zedlech typu videi bojim ze prijdu o zazitek objevovat nektery veci sam
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    CHEWBACCA: mi tohle přijde až příliš pro úplný začátečníky, někde snad i pro lidi co nejenže nehráli nic od Fromů, ale žádnou hru. Určitě to není nic pro nás.
    CHEWBACCA
    CHEWBACCA --- ---
    TERZ: proč koukat na tadycty biginrs gáje? já to nikdy nedělal, pouze teda u MHW na movement sety jednotlivych zbrani, ale u soulsovek nikdy. Co se tam ty, hardcore hrac muzes priucit na co neprijdes sam?
    JOPS
    JOPS --- ---
    ZUULUU: jakej spoiler? Kde? Ono my pracujici se tady k DS klubu dostaneme tak maximalne v case obeda (coz je pro me ted) tak se omlouvam, ze jsem nestihl odpovedet...
    _KOFILA_
    _KOFILA_ --- ---
    Inu, když mají plechovky Int10 dá se jim nabulíkovat cokoli, jak v Planescape Torment Dak'konovi celé náboženství... A kam ukážu, tam bězí...

TERZ
    TERZ --- ---
    Btw. Úplně sem to přehlídl ale Vaati má begginer's guide na ofiko Bandai Namco kanálu.

Elden Ring - Vaatividya - Beginner's Guide
    https://youtu.be/z0339SUMLZg
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    JOPS: problém se zabitym obchodníkem má jednoduchý řešení:
    odevzdáš item, co z něj padne, v Roundtable hubu jedný NPC, a ona ti pak bude prodávat jeho zboží
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam