• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    EZEEDark Souls & Demon's Souls | PREPARE TO DIE! | Bloodborne | Sekiro | Elden Ring | atd | ...aneb umíráme s nadšením
    SITH
    SITH --- ---
    Jen jsem vám chtěl takhle po ránu říct, že ten fire giant je strašnej vůl a nesnáším ho
    TAP
    TAP --- ---
    RUDOLF: podepsáno
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    Tak jako, jsem zatím jenom na začátku, ale upřímně mě to občas přijde nevyvážený.
    Některý lokace/bossové jsem total o ničem a něco z toho je master piece.
    Na druhou stranu i na tom open worldu je to správně komplexní a temný (občas), takže šmrnc Souls tam je.
    Samozřejmě dungeony apod jsou jasný Souls.
    FIONOR
    FIONOR --- ---
    RUDOLF: takhle sloníka neprodáš...
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    Kofilovo review

Elden Ring - A Shattered Masterpiece
    https://youtu.be/nEyjdc-DIb8
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Když jsme u toho… dnes je to rok

🏴Už je to rok od smrti světově proslulého autora Berserka🏴

▪Kentaró Miura zemřel ve svých 54 letech na náhlou cévní příhodu přesně před rokem, 6.5.2021.

▪V roce 2002 obdržel prestižní ocenění ceny Osamu Tezuky právě za Berserka, který začal vydávat v nepravidelných intervalech od roku 1989. Série má prozatím 41 svazků a po autorově smrti vyšla pouze jediná nová kapitola (č, 364). Vydavatelé mangy ještě nejsou rozhodnutí, jestli budou mangu nadále vydávat, nebo ji touto poslední vydanou kapitolou prohlásí za ukončenou.

▪Jeho smrt byla velikou ztrátou nejen pro fanoušky, ale i pro nespočet tvůrců mang, anime či filmů a her, pro které byl Miura inspirací ke tvorbě příběhů s temnou, drsnou atmosférou a velice propracovanou kresbou.

VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    jj znam oboje. je to jedna z tech drobnych vyhod vzdelaneho veku, ze clovek umi rozpoznavat tyto vlivy a dela mu to radost jak se ta vlakna ruzne nachazi a spájí
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    PHOW_SAATCH: VON_GILOTINE: hodně se vypráví, že základem pro světy From software jako Dark souls jsou – mimo jiné – manga Berserk od Kentaró Miura. Ty vznikali na samém počátku 90. let. Protože je i Nagasawa doporučil, zkusil jsem sáhnout po prvních 4 knihách a přečetl si je. A ona je tahle dark fantasy taky silně inspirována Hellraiserem a cenobitama (přímo tam i vystupují, byť si Miura ty démony samozřejmě po svým upravuje, ale hodně věcí zůstalo) od Clive Barkera.
    A ono to vlastně hodně dobře sedí a kdž se podíváš na ty demon souls a pak Dark souls až elden ring, tak jo, jo, to vlastně je silně barkerovina (já ho mám načteného hodně, knihy krve tu mám jako povinné pravidelné opakované čtení).
    TERZ
    TERZ --- ---
    PHOW_SAATCH: To ať se podělí sám, nepřísluší mi zde vyzrazovat zda Elden Ring skutečně hrál nebo pouze zaplatil.
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    TERZ: nemam PS, nemůžeš se mi podivat, kolik má Kofila achievementů v Elden ringu? :D
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    :D
    TERZ
    TERZ --- ---
    PHOW_SAATCH: cituješ správně - všechno sem DOHRÁL a proto sem byl smutnej.

PHOW_SAATCH: Nope, hry se odjakživa hráli jen a pouze pro trofeje. Proč by jich jinak vycházelo tolik?!
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    LOVE_DALI: mě to i baví, ale končim většinou tak na 80-85% a mezitim vyjde většinou něco novýho a je konec... ale aspoň u DS1 bych to chtěl někdy dorazit
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    PHOW_SAATCH: Na achievementy nehraju :)
    Jsem rád, že si na to najdu aspoň trochu času :)
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    btw: pamatujete doby, kdy se nehrály hry kvůli achievementům, ale kvůli hrám samotnejm? :D
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    TERZ: bylo by pěkný mít ve všech souls hrách všechny achievementy, ale v mym věku si řikam, jestli ten čas nelze využít i jinak a líp... tj. když jsem dojížděl podruhý DS3 s DLC a chyběly mi achievementy za třetí a čtvrtej konec, řek jsem si, že mi to za ten čas už nestojí, ale jestli jsem to podle tebe nehrál, tak ok, taky názor.. a za odměnu jeden citát :)

TERZ --- --- 19:56:36 22.10.2021 ---
    Čekal jsem fanfáry, čekal jsem že se mi otočí život o 180°, že budu znát všechna tajemství vesmíru ale jsem z toho spíš smutnej a netrpělivě čekám na další nálož. Tak se tu aspoň pochlubím když už jsem tomu obětoval 5 let.
    ENDER
    ENDER --- ---
    TERZ: to je asi 5 lidi na svete, smele do toho!
    TERZ
    TERZ --- ---
    ENDER: wow sem ještě nehrál, jednou to musim testnout. Ale pokud to ma achievy tak to hral jen ten kdo ma komplet hotovo!
    ENDER
    ENDER --- ---
    TERZ: mas dohrany wow? :)
    Ja treba vubec achievy neřeším...
    TERZ
    TERZ --- ---
    VIRIK: Je to přesně tak, bohužel. Každej ví že kdo nehraje na Playstationu tak nehraje ale s přimhouřenýma očima bych asi akceptoval i 100% achievmenty ze steamu a xboxu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam