• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    EZEEDark Souls & Demon's Souls | PREPARE TO DIE! | Bloodborne | Sekiro | Elden Ring | atd | ...aneb umíráme s nadšením
    SITH
    SITH --- ---
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    SITH: Já na něm strávil taky asi tři dny, ale nakonec bych si věřil, že už bych ho dal... V první fázi je základ motat se mu pořád kolem tý levý nohy, v druhá fázi mi pak pomůže něco co dává velký damage na dálku a tím mu musíš mastit do toho oka co má na hrudi. Některý útoky (třeba to jak udělá takovou tu "sopku") jde pak být pod ním a celou dobu ho řezat..
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    Posílám synův vzkaz z Elden Ringu

RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    FIONOR: takhle: RUDOLF: třeba už jo
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    IMOLOL: vysvětluje přesně ty věci o kterých tu mluví kofila a jiní a dal si s tím víc poctivé práce, než jsem zatím viděl v texu či videu. Namátkou jak právě velikost a opakovaní obsahu ředí intenzitu vzponmínek a zážitku - drakům se mění jen plamen, ale boj je to stále stejný. Už to tady padlo, v předchozích hrách byl každý boss pamětihodný unikát. Jak poslední biom hostuje spoustu nepřátel z jiných biomů a jak to kazí zážtek. Jak nenašel co hledal - semknutej level design. Stejně tak ale mluví o pozitivních věcech. Zabývá se i boss designem a hodně to porovnává se sekiro. Jeho hlavní kritika je, že jsou tam non avoidable attacks, který jsou nahodilý a nejsou komunikovaný hráči. Samo, když vidíš let me solo her, jak dá flawless Melenii, protože se jí učil 277 bojů - tak je jasný, že se tady občas mílí, nebo něco neví. Nicméně já za mentální onanii považuji nekonečně opakování ubisoft versus from design nebo fragmetnovaný vyprávení versus vševysvětlující narativ - na tyhle texty musí být už generátor. Tady klučina si dal práce s revisitem předchozích soulsovek, porovnával boje, zkoušel jsi flow bojů a tohle je závěr jeho práce v podobě celovečeráku. Imho takhle si by měli psát review, jak celovečeráky.
    USHUI
    USHUI --- ---
    celkem pomuze summon alexander warrior jar na fire gianta
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    SITH: A jakej mas aktuální level?
    NJORL
    NJORL --- ---
    SITH: Delas ho na koni?
    SITH
    SITH --- ---
    Já si deprese z fire gianta léčím tím, že zabijím ostatní, např. Astel Voidborn, šel na pátý pokus, a Lord of blood, šel na druhý pokus. Dohrál jsem Ranni quest line, volcano manor a teď nevím kam dál, neboť přes toho obra prostě nedokážu projít
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Dohrano NAGASAWA:
    IMOLOL
    IMOLOL --- ---
    RUDOLF: hodina a 39 minut verbální onanie. Co se tam ten pán snaží sdělit?
    NJORL
    NJORL --- ---
    PHOW_SAATCH: Velke no no. Tlaci te do rychleho kombatu tim, ze kdyz chvili nesekas, tak enemakovi doleci zivot. Totalni idiocie. Opravdu to neni zabavne :) Takove prace a pak se to cele musi vyhodit jen kvuli jedne mechanice, ktera ani na papire nezni dobre :)
    SITH
    SITH --- ---
    Jen jsem vám chtěl takhle po ránu říct, že ten fire giant je strašnej vůl a nesnáším ho
    TAP
    TAP --- ---
    RUDOLF: podepsáno
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    Tak jako, jsem zatím jenom na začátku, ale upřímně mě to občas přijde nevyvážený.
    Některý lokace/bossové jsem total o ničem a něco z toho je master piece.
    Na druhou stranu i na tom open worldu je to správně komplexní a temný (občas), takže šmrnc Souls tam je.
    Samozřejmě dungeony apod jsou jasný Souls.
    FIONOR
    FIONOR --- ---
    RUDOLF: takhle sloníka neprodáš...
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    Kofilovo review

Elden Ring - A Shattered Masterpiece
    https://youtu.be/nEyjdc-DIb8
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Když jsme u toho… dnes je to rok

🏴Už je to rok od smrti světově proslulého autora Berserka🏴

▪Kentaró Miura zemřel ve svých 54 letech na náhlou cévní příhodu přesně před rokem, 6.5.2021.

▪V roce 2002 obdržel prestižní ocenění ceny Osamu Tezuky právě za Berserka, který začal vydávat v nepravidelných intervalech od roku 1989. Série má prozatím 41 svazků a po autorově smrti vyšla pouze jediná nová kapitola (č, 364). Vydavatelé mangy ještě nejsou rozhodnutí, jestli budou mangu nadále vydávat, nebo ji touto poslední vydanou kapitolou prohlásí za ukončenou.

▪Jeho smrt byla velikou ztrátou nejen pro fanoušky, ale i pro nespočet tvůrců mang, anime či filmů a her, pro které byl Miura inspirací ke tvorbě příběhů s temnou, drsnou atmosférou a velice propracovanou kresbou.

VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    jj znam oboje. je to jedna z tech drobnych vyhod vzdelaneho veku, ze clovek umi rozpoznavat tyto vlivy a dela mu to radost jak se ta vlakna ruzne nachazi a spájí
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    PHOW_SAATCH: VON_GILOTINE: hodně se vypráví, že základem pro světy From software jako Dark souls jsou – mimo jiné – manga Berserk od Kentaró Miura. Ty vznikali na samém počátku 90. let. Protože je i Nagasawa doporučil, zkusil jsem sáhnout po prvních 4 knihách a přečetl si je. A ona je tahle dark fantasy taky silně inspirována Hellraiserem a cenobitama (přímo tam i vystupují, byť si Miura ty démony samozřejmě po svým upravuje, ale hodně věcí zůstalo) od Clive Barkera.
    A ono to vlastně hodně dobře sedí a kdž se podíváš na ty demon souls a pak Dark souls až elden ring, tak jo, jo, to vlastně je silně barkerovina (já ho mám načteného hodně, knihy krve tu mám jako povinné pravidelné opakované čtení).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam