• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    EZEEDark Souls & Demon's Souls | PREPARE TO DIE! | Bloodborne | Sekiro | Elden Ring | atd | ...aneb umíráme s nadšením

Demon's Souls wiki | Dark Souls wiki | Dark Souls II wiki | Bloodborne wiki | Dark Souls 3 wiki | Sekiro wiki | Elden Ring wiki

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Nioh wiki | Ashen wiki | Remnant wiki

rozbalit záhlaví
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    SITH: rad. vecer bych mel u toho sedet, napisu ti tady na nyxu. pripadne me ma tady fousáč v přátelích.
    SITH
    SITH --- ---
    btw, než to dokončím, zkusíme někdy ten multiplayer? chci si s někým z vás zahrát. Přes PC. jakýkoliv boss, for fun
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    VIRIK: Údolí včel... to si musim zopakovat..
    Film vznikl z popudu Barrandova. Tehdy zbyly kulisy a rekvizity ze slavné Markéty Lazarové, a vzhledem k tomu, že Vláčil hodně překročil rozpočet, doslova zruinoval dvě produkční skupiny, nařídili mu udělat ještě jeden film se středověkou tematikou. „Jeli jsme na obhlídky na Šumavu, kde stály tvrze a stavby po Markétě Lazarové a zjistili jsme, že čeští chataři všechno rozkradli. Tak se aspoň využily kostýmy a jiné rekvizity,“ vypráví autor předlohy Vladimír Körner
    SITH
    SITH --- ---
    já si po 80h nad tou hrou strávených stále musím připomínat, že tohle je prostě ta hra, kde nemusím každého zabíjet a každou lokaci vyčistit a prostě nějaký nepříjemný lokace proběhnout. A ono to, překvapivě, prostě funguje a zabijím jen toho, kdo mi časově/expama/skillově přijde příjemný. Takže Farum Azula proběhnuta přes moby až k té dvojce Godskinů, kterou si nechám na dnes na večer. Po prostudování pár youtube videí a článků na wiki tam použiju summon toho rytíře z Volcano Manor, plus můj mimic a projedu je azur kometou. Hrát to bez toho předstudia bych to nebyl schopen hrát. Nemůžu u někoho trávit tři hodiny a číst jeho pohybu a skilly, na to jsem moc starý / moc líný
    ENDER
    ENDER --- ---
    VON_GILOTINE: o tom ted hodne premyslim... Rekl bych, ze to bude velky challenge, protoze treba takova malenia byla pro me totalni pain bez mimica..
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    ja jsem hodne zvedavy, az se dokopu do "no mimic" pruchodu. minimalne u tech bossu to bude hodne znat.
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    Bych mírně odbočil a přitom ne.

Těch kulturních vlivů, kterým podléhal pan Mijazaky bylo za tu dobu více. Nejen Berserk, vycházející volně z Barkera, ale psalo se hodně i o vlivu československého filmu, mezi nima i filmy Jana Švankmajera (je pravda, že v jednom z nich jsou koláže podobné okolním gotikám v DS a je tam modrý a červený rytíř a po svém přepsané a zajímavě interpretované původní pověsti...).

To, co DS a ER hodně vyděluje od jiných her a umění, je i atmosféra a právě přístup ke zpracování příběhu. A vedle Švankmajera je tu ještě jeden český tvůrce, kterýho japonci asi znát nebudou, ale kterej se tomu hodně blíží a česká televize dala jeden z těch filmů krátkodobě onlajn – a to jsou filmy Františka Vláčila. V jeho světech s fantastickou atmosférou jako je Markéta Lazarové, nebo Údolí včel, by se klidně Elden ring mohl stát. A pak ještě jeden vynikající film – Ďáblova past.

Ďáblova past - iVysílání | Česká televize
    https://www.ceskatelevize.cz/porady/25526-dablova-past/
    TERZ
    TERZ --- ---
    VIRIK: Možná jo, netuším jak to budu vidět za rok :) ale zatim když se o té hře začnu s někým bavim mam z toho jen horší a horší pocit. Nemyslim si že by to bylo nějak zásadně delší, na první pruchod kdy dlouho trva nez ti dojde jak hrozně moc recyklovaný to je a jak zbytečná většina obsahu pro tvojí postavu je, tak jo, tam tech 100h uděláš ale dneska kdyz zapnes ten ci onen build tak to mas za 20-30h což je tak nejak prumer tech spulsovek imo.
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    TERZ: a není to spíš proto, že je to prostě větší a tak to chce mezi další hraním udělat větší časový odstup?
    LAZARIUS
    LAZARIUS --- ---
    TERZ: zas tady to může být s wiki fakt otázka nastavení buildu/cílů, kdy už neprolézáš všechno a pak už půjde mnohem rychleji. Něco jako když jede Lobos challange run a jde fakt jen tam, kde jsou věci, který potřebuje
    TERZ
    TERZ --- ---
    GANDHI: Jo mám to stejně. Ale u tech klasickejch OW to dává smysl, to jsou "jednohubky", který za opakovaný hraní vlastně ani moc nestojí, jednou tam vlitnes utopis v tom 80h vyskrtas checklist a do roka mas na stole pokracovani s novym checklistem, tady mě to ale docela mrzí. Pravidelně už pár let na podzim projizdim celej soulsborne a vzdycky mě to baví a těším se na to. Bloodborne sem dojel v listopadu a šel bych hned znovu, tady se mi do toho ale vůbec nechce :(
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    TERZ: Jsem na začátku a bojím se, že to bude mít podobnej průběh (teda pokud to vůbec dohraju).
    Stejně to mám s DaS2
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    PHOW_SAATCH: DMC5 byl vlastne nakonec super relax. Stopaz cajk a kdyz prisel na scenu Adam Driver s jeho zverincem, tak nabralo solidni obratky.
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    Podle mne jste znudění dekadenti a potřebujete jít na vojnu.
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    TERZ: heh, imo openworldova klasika - alespon ja to mam tak, ze pokud uz u nejaky openworldovky nabydu dojmu, ze uz jsem ji dohral, tezko ji nekdy budu hrat znovu a veci, co chci jeste hrat jsou proste nedohrany:)
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    VON_GILOTINE: tak to ti celkem závidim, že máš DS3 ještě před sebou... rád bych si to vygumoval z hlavy a dal celý znova :)
    TERZ
    TERZ --- ---
    SHARNY: Po dvou měsících od dohrání sem z prvotního nadšení a přesvědčení že hraju nejlepší hru co kdy vyšla pomalu došel k tomu že ER je nejnudnější FS souls a neumím si představit že bych to kdy hrál znovu. Docela se bojim kam až tohle zrání dojde :D
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Jinak po dohrani jsem si proletel par restu podle tehle deviti map, ktery jsou v galereii. Treba se tenhle seznam bossu a minobossu hodi, aby nemusel klikat v interaktivni mape. Ten pocet je proste... prepalenej.

Elden Ring boss locations and ideal boss order | Rock Paper Shotgun
    https://www.rockpapershotgun.com/elden-ring-boss-locations
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    ja mam ted naopak uz pocit, ze to je vlastne docela maly, naprostou vetsinu si uz pamatuju, kde co je, stejnym stylem jako ostatni from soft.
    jeste jsem vsak nehral ds3, ktere jsou zjevne nejpribuznejsi.

proste tak nejak doufam ze to jeste cele trochu zamicha DLC, ze by se mohla objevit treba ta mechanika interakce s duchy, nejaka Wolrd Tendency atd..
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    SHARNY: naprosto výstižně napsaný, podepisuju v plnym rozsahu... btw: hraju teď pro rozptýlení Devil May Cry 5, což je čistej koridor a tam mi zas chybí ta iluze velkýho světa... DS1 a DS3 byly přesně můj šálek kávy
    SHARNY
    SHARNY --- ---
    Upřímně jsem zvědavej, jak to budu vnímat tak měsíc po dohrání. Pocity musí dozrát :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam