• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    EZEEDark Souls & Demon's Souls | PREPARE TO DIE! | Bloodborne | Sekiro | Elden Ring | atd | ...aneb umíráme s nadšením
    RIVEEK
    RIVEEK --- ---
    PHOW_SAATCH: jo, lockování enemáků! Teď jsem asi desetkrát chcípnul v DS dvojce v přístavu, protože se opatrně ošťuchuju se dvěma - třema bubákama na římsách a mostíkách a vždycky v nejnevhodnější okamžik mi kamera zalockovala nějakýho vzdálenýho bubáka někde úplně jinde a postava mi automaticky vystavila záda nejbližší mobce, aby mě chytli do stunlocku a rozsekali na nudličky. Případně abych díky změně locku uhnul někam z římsy a zabila mě gravitace :-/
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    Mě v ER po stovkách hodin backstab furt hrozně uspokojuje.
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    NAGASAWA: aneb klasická Dark Souls 1 obíhačka :)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    LOVE_DALI: jj backstab jsem se nadrtil v Anor Londu u Bonfiru pod římsou, kdyz jsem farmil ty ctyri rytire. Kdyz to clovek obehl 30x tak uz jsem presne vedel v kterym miste jemu v zadech klikat na backstab a ta animace se krasne vzdycky chytla. Na ceste za Gwynem jsem za to potom byl vdecnej.
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    VON_GILOTINE: backstab je v 1 úplně v klidu :) Ve 3 taky :)
    RUDOLF: jj, a není nad combo typu, parry animace a přehodit zbraň.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    Parry používají speed runneři ne? A je po Parry critical, nebo ta mechanika přišla až později?
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    ja jsem klasicky parry de facto nepouzil celou hru, je to trapne, ale stydim se, jak kdyz se nepovede dostanu hrozne po drzce. stejne jako mi prislo ze hodne zlobi backstab, neumim ten hitbox s jistotou u mocnejsich enemaku trefit a radsi je mastim R2
    jde vubec parry s obourucakem bez stitu?
    JOPS
    JOPS --- ---
    LAZARIUS: no parry, taky jsem zkousel, ale kdyz se netrefis, tak jdes znova :D
    LAZARIUS
    LAZARIUS --- ---
    VON_GILOTINE: nechtěl jsem spoilovat, ale Gwyn se dá strašně lehce dobít díky parry - celkově z DS série je v jedničce parry poměrně jednoduché (má velké okno), v DS 2 se ještě docela dá použít, v trojce už spíš ne (člověk se musí trefovat dost přesně).
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    VON_GILOTINE: v DS1 je jedna záludnost - achievement Knight's Honor
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    Wheee, konecne sem ho zabil, hodina dve behani, vecere pauza a padl bez lahvicky, proste sem konecne udrzel chute na uzde, chodil metr dokola doleva, uskocil trem ctyrem uderum mecem a dal jeden dva svoje, rince n repeat et voila. Pak jsem tri minuty zmatene chodil kolem a hledal cestu dal nez jsem vysel ven a skoncil. Zbyva achievementu..miracles,rare weapons, spells, zbrane vylepsit na max, dva tri covenanty najit, druhy konec najit.. ach.

Dekuji,prekrasna hra,perfektni milestone ve vyvoji zanru. Musim vam ale rict, nez se ten svet vsude propoji a zwarpuje..je obri, prislo mi to vetsi jak elden...

Tak par dni dodelavek achievementu a hura na trojku. Pokud do te doby nevyjde dlc k eldenu tak holt dam dvojku.
    Spis se mi podari pujcit si ps5 s demon souls nez pochopit sekiro..tam jsem imho navzdy odsouzen k nepochopeni principu.uvidime

Praise the sun!
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    DS finished - zas a znovu! Tentokrát šel napodruhý (full Havel/Zweihander +15), poprvý jsem zapomněl odrollovat ten úvodní přískok, jinak se vůbec nechytal - jeden jeho úder byla cca třetina mejch HP... a trochu jsem zapmněl, jak je to pomalý a jak špatně se lockujou enemáci, v novějších hrách je to už trochu jinde.

VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    Jaaaj 5mm zivota mu zbylo..uz vim jak na to ted jen to dat
    BIMBAS
    BIMBAS --- ---
    BIMBAS
    BIMBAS --- ---
    btw. kdy má vyjít ten Salt and Sacrifice ? nějak jsem na to uplne zapomnel ze bude pokracovani Sanctuary
    BIMBAS
    BIMBAS --- ---
    PHOW_SAATCH: jop čekam kdy ten jev někdo pojmenuje. Já tomu dávám důvod že jsi z průchodu prostě víc ostražitý. Další pokusy si myslíš že ho znáš a pak už se to veze do doby než to odložíš :D
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    Fascinuje mě jedna věc - hraju teď Salt and Sanctuary, naběhnu na bosse úplně poprvý, neznam jeho movesety, chování, nic, upižlam ho na cca 5%, řikam si "tak to bude pohoda" a pak se půl hodiny nemůžu dostat ani na 20%... to se mi docela často stávalo i u DS.. jako kdyby člověk na první pokus měl nějak víc štěstí nebo c.. a pak je o to víc nasranej :)
    RIVEEK
    RIVEEK --- ---
    jo a abych poreferoval, tak ve dvojce jsem hodně pohonil tu adaptabilitu a s hodně opatrnou technikou "pomalu ale jistě" se prokousávám hrou. Pursuer padl. Vyverna padla. Ten stříbrnej bratranec Ornsteina - tuším, že Dragonslyer - padl. Tlouštík Old Dragonrider padl. V Lost Bastile jsem došel ke kovářovi a nejsem si jistý, jestli otevřít průchod, kde blokuje zkamenělá postava (mám tu fragrant větvičku jen jednu). Zatím bloudím v přístavu tmou a padám z mol do vody, protože kamera je tam nakokot...
    Tak myslím, že jsem +/- ve fázi, kdy jsem to kdysi přestal hrát - takže konečně pro mě něco novýho !
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    RIVEEK: to zni dobre, dekuji. jsem furt nalehko jak amater. scarlet robe +5, mask of child, ring of favor a posledni stridam fire def nebo phys dmg def
    RIVEEK
    RIVEEK --- ---
    VON_GILOTINE: jestli můžu doporučit, jak vím, že taky používáš ten dvouručák, tak na Gwyna se mi vyplatilo používat techniku "rozhazování" - on se dá dobře rozhodit, zvlášť když se rozpřahuje rukou ke svému "grab attaku." Šel jsem na něj normálně s plným Havel setem včetně štítu, dvouručák v jedné ruce a asi na třetí pokus, když jsem si připomněl jeho útoky, šel dolů. Chtělo to nebýt moc defenzivní, občas nějakou koupit, pořád se léčit (20 loků z estusky to jistí) a rubat ho a snažit se ho rozhazovat v nápřahu. To si pak nechal vždycky dát druhou ránu zadarmo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam