• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    EZEEDark Souls & Demon's Souls | PREPARE TO DIE! | Bloodborne | Sekiro | Elden Ring | atd | ...aneb umíráme s nadšením

Demon's Souls wiki | Dark Souls wiki | Dark Souls II wiki | Bloodborne wiki | Dark Souls 3 wiki | Sekiro wiki | Elden Ring wiki

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Nioh wiki | Ashen wiki | Remnant wiki

rozbalit záhlaví
    LAHINO
    LAHINO --- ---
    TERZ: Pekne napisane. Sekiro bola trocha "facka" souls-veteranom, kde FS predstavili novy bojovy system tak, aby skuseni hraci boli prinuteni hrat inak ako boli zvyknuti. Defenzivny gameplay v Sekirovi neobstoji, dodge funguje inak ako v Souls, je tam doraz na pouzivanie Deflect/Block. Dalsia vec, ktoru je dobre si uvedomit je to, ze Sekiro nema staminu a mozes pushovat do plna. Ikonicka hlaska "Hesitation is Defeat" je vlastne rada, ako to hrat.
    VON_GILOTINE: na Mikiri je dobry boss Seven Ashina Spear, pripadne si to kludne vyskusaj v ramci treningu s treningovym partnerom (Hanbei the Undying). Podla tvojho postupu cez DS3 neschopny isto nie si :D
    TERZ
    TERZ --- ---
    Tipuju že máte s Riveekem oba stejnej problém. Chceš hrát Sekiro jako Souls a Riveek BB jako tank. Ale u FS je holt potřeba přistoupit na pravidla hry, v Sekiru jde hlavně o rytmus jak píše naga, párkrát tam vlezeš, naučís se moveset, pak zjišťuješ co kterej útok soupeře vyžaduje, tohle se dá vykrýt, před tímhle uhnout, na tohle mikiri counter. No a pak to jen lepíš dohromady a nakonec si druhou rukou vaříš kafe protože znáš bosse nazpaměť (tedy je to souls, ale jinak). Hodně důležitý je tu audio, bez něho je člověk jak slepej, takže 100% sluchátka.
    A Bloodborne je prostě R1 multikill neseru se s tím řezačka, trpělivej průchod levelem tady nenajdeš, plný otáčky a hlavou proti zdi. Každopádně obě hry rozhodně stojí za to a do šuplíku určitě nepatří. Praise the sun
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    VON_GILOTINE: trénink dělá mistra :) ale závěr Sekira je fakt maso, no...
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    blokovat, to bude ten problem.
    a to si umim vycistit zuby i levackou..
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    VON_GILOTINE: u Sekiro se musis proste totalne vyklidnit, nelitat jako silenej, ale proste systematicky postupovat dopredu, blokovat a utocit. Jakmile chytnes flow, tak to lítá.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    no mne to prave spis spíná ty receptory co znam z nakejch spatnejch matchmaku v csku nebo lolku nebo tak. kdy te to da proti prilis vyssimu souperi, kterej te prejede, a ty se ale nic nenaucis protoze to je mimo tvuj ramec skills a jejich uzivani.
    takze sem posedesaty nabehnul do dvora prijel genichiro a ja nedokazal ani rict co delam spatne.. jen me to demotivovalo, cim vic sem to zkousel, tim min sem vsemu rozumel.

cim dyl neohlasi Elden Ring datadisk, tim spis si o to driv sekiro koupim.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    TERZ: jo no ten nalitej chlapik s lehkou nadvahou mi dal taky strasne zabrat. Jeste ted bych z pameti vydoloval vsechny pozice chlapiku, kteri se motali okolo nej. Hrozny. Nenavidis to a zaroven milujes. Tam jsem se ten morbidni rytmus teprve poradne naucil.

VON_GILOTINE: hele bez do toho. Je to zaroven krutej a zaroven opojnej zazitek.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    buh zehnej. vzhledem k tomu ze je to na pc a na steamu budou slevy tak to asi zkusim jeste.

dekuji za hozeni lana
    TERZ
    TERZ --- ---
    VON_GILOTINE: na speedruny prď, to je šílenost. Kolikrát si motýle zkoušel? U Sekira víc než u kterékoli jiné FS hry jde o vytrvání, časem to začneš chápat aniž bys chápal, že to chápeš. Já měl největší problém právě před lady butterfly s tim mackem co hlídá vchod, dobrý 2 hoďky sem strávil na minibossovi. A pak druhej fight s papá owlem, to bylo zlý odpoledne :(.
    Kdyžtak až to budeš mít zkus pustit stream, klidně mrknu a zkusim poradit, tyhle textový popisy asi moc dobroty neudělaj.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    VON_GILOTINE: jooo no bud je umlatis chaoticky na prasáka a nebudes z toho mit vubec dobrej pocit, anebo se naucis jejich rytmus a jedes jako v taiko no tatsujin.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    TERZ: ty bossy kam sem dosel sem proste nak divne umlatil, ani jednou to nevypadalo jak by to vypadat melo, jak se to hraje, jak vypadaj speedruny, cokoliv sekiro
    TERZ
    TERZ --- ---
    VON_GILOTINE: Ale tak došel si k motýle, to znamená že něco se ti do hlavy dostat muselo, co konkrétně ti tam dělalo problém?
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    asi proto. i tak. povazuju to furt za osobni tezkou prohru. neco jako ze dodnes nechapu ze "bez dvou za dvacet" neni 22, muj mozek proste nespoluipracuje
    TERZ
    TERZ --- ---
    VON_GILOTINE: Ízy pízy, Sekiro není Souls hra tak jak ji znáš, je to Dance Dance Revolution s katanou
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    aj ty dark souls sem cely hral jak bloodborne. jak elden. nez pouzit stit to radsi uhnu. a kdyz to nestihnu tak sem toy.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    no ale..ja prisel z bloodbornu takze nic moc jinyho ani neumim a stit nepouzivam. proste jakoby tam bylo neco ja nevim nakej protiuder co se musi trefovat ale nikdo mi nerek jak ho poznam a kdy ho pouzivat.

v bloodbornu je misto toho holt ta parry pistole kterou zastavis cokoliv temer. ale jde to uplne i bez ni.

jakoby po bloodbornu bylo nejake schizma a v reakci na procento lidi co nepreslo gascoina vznikly ds3 a elden. a pak pro ty ktery byl i gascoine na prvni pokus moc easy se udelalo sekiro. a bez vysvetlivek.

disclaimer. ja verim ze je to uzasna hra, jen furt cekam az mi to nekdo vysvetli...jak bych to rekl.. neco jako kdyz mi az elden ring ukazal existenci equip loadu a najednou jsem diky tomu pochopil proc muj hrdina v dark souls udela dva kotrmelce a zabije me queelag uplne einz zwei.
    proste jsem neschopny a nenadavam na sekiro, pac ho neumim, ale na sebe, ze jsem toy.
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    VON_GILOTINE: musíš úplně otočit myšlení... místo defenzivního hraní přejít na ofenzivní hraní, všechno, co děláš v DS pomalu dělat v Sekiru rychle, pořád tlačit na pilu a mít ohu na pedálu a ve správnej moment backstab :D
    RIVEEK
    RIVEEK --- ---
    VON_GILOTINE: já mám takhle už nevím jak dlouho v šupleti Bloodborne, které jsem po zjištění, že "štíty, co to je?" odložil a už se k němu asi nikdy nevrátím. ALe jestli máte někdo doporučení, jak to hrát, aniž bych se musel válet po zemi, tak bych si to i dal.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    nevim, proste.. jakoby mi ta hra nikdy nevysvetlila jak funguje to kryti nebo parry nebo ja nevim co. mam z toho jen trauma a vedomi vlastni neschopnosti.
    LION_DON
    LION_DON --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam