• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    EZEEDark Souls & Demon's Souls | PREPARE TO DIE! | Bloodborne | Sekiro | Elden Ring | atd | ...aneb umíráme s nadšením
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    NAGASAWA: Huh, si Gutse v tomhle brnění nevybavuji. Mám jen špatnou paměť nebo unikl nějaký branch Berserka?
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    No Rest for the Wicked's Crunchy Combat is More Dark Souls Than Diablo - IGN First
    https://youtu.be/oDjPENSslMo?si=fvTlWNjE4pjvHkIR
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Nějaký ty Berserk reference

AIAX
    AIAX --- ---
    Jelikož mě trailer k Shadow navnadil na nějakou soulsovku a jelikož snad jediná známá, kterou jsem ještě nehrál, je Lies of P, tak jsem to pořídil a rozehrál (taky protože teď čerstvě odstranili Denuvo).

Zatím jsem prošel dva levely a krouhnul dva bosse a asi takhle... největší problém téhle hry je asi dodge. Ten je dost bídný, ale zřejmě schválně bídný, abychom jakože víc parryovali. Jenže tahle hra není úplně dělaná na parryování, to fakt není Sekiro. Týpci se pohybujou a máchají kolem sebe jak opilci na cestě z hospody. A boss drží ruku nad hlavou půl hodiny, než tě prdne po hlavě tak rychle, že to sotva postřehneš. No nějak se to zatím uhrát dá, teď jsem si zrovna vylepšil dodge na dvojnásobný, tak uvidíme, ale že bych byl z toho combatu na větvi, to se říct nedá.

A na větvi nejsem ani z level designu. Nedávno jsem hrál Steelrising a tohle mi to hodně připomíná, aspoň to městské prostředí. Je to dost lineární a moc ti to hlavu nezamotá. Kdo se v těchhle hrách nerad ztrácí, bude nadšen, a naopak. Ale uvidíme, třeba se to zlepší, až vypadnu z těch fádních pravoúhlých ulic.

Ale abych nebyl jenom kyselý ksicht, hrozně příjemně mě překvapilo, jak bezchybně a hladce se to hýbe, to už se dnes moc nevidí. Poctivě to kuci korejští sešroubovali. Možnosti ohledně nějakých buildů jsou dost omezené, ale zkusím si pohrát s tím P-orgánem, možná se z toho vyklube něco zajímavého.

Jo a že je to bezostyšně obšlehnuté od Bloodbornu mi teda vůbec nevadí, četl jsem ohledně toho hodně pohrdavých komentů, ale zrovna tohle je mi u her totálně u zadele. BB je jedna z nejlepších her všech dob, za mě čím víc kompetentních napodobenin, tím líp, a tohle kompetentní je, i když herně dost nedotažené. Za mě zatím nějakých 6/10, lehký nadprůměr, zatím mě to baví víc než Steelrising.
    SADAKO
    SADAKO --- ---
    MATEEJ: Zavolej si Blaidda (jestli máš tu možnost), udrží na sobě chvíli aggro a pak není problém vletět Darriwilovi do zad a ukázat mu, zač je toho backstab.
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    BIMBAS: Tak...slovy Majora Warrena...

Shoot 'em, stab 'em, drown 'em, burn 'em, throw a big 'ol rock on their heads! Whatever it took to keep white "Southern crackers" in the ground, that's what I joined the war to do and that's what I did!

Jakykoliv cheese, summon a jina neplecha je za me ok...kdyz pak vydim ty nahace s palici jak killnou Malenii, tukam si na celo.

Mimochodem jeden CZ streamer dal nedavno za sebou vsechny DS hry bez jedine smrti...trochu si zarval, poplakal a dalsi den streamoval neco jineho...)
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    MATEEJ: wait for Black Knife Tiche. S laskou budes vzpominat na milacka Bloodhoumd knighta ♡♡♡
    BIMBAS
    BIMBAS --- ---
    MATEEJ: tohle je zlo, kdyz pak zjistis ze stacilo metnout jednu kudlu. Od te doby nesyslim itemy. Kdyz jde do tuhyho hazim po nepriteli i pantofle
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    Sakra tohle je ale strašlivej zmrd. Kolik mu doprdele zůstalo, 1/1450?

20240223192510-1
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    AIAX: jo, je to jiný kus pevniny ve stejném světě. A ten kus pevniny zakrytý existencí Erdentree v zemi mezi. Nějaký posun v čase je možný, ale imho to není potřeba. Expansion obsahuje věci, co se jim do ER nevešli, neměli čas je zpracovat a nové nápady. Imho je to příběh dalších dětí Mariky, přesně jak je v uvedeno v popisku traileru, je to místo, kam poprvé vkročila Marika jako bohyně.

Takže počítám, že bude víc náznaků k poznání co vedlo Mariku k rozbití prstenu, skrze to, jaký otisk dala tomu světa. Marika je imho matka Messmera a to že má rudé vlasy, buď znamená, že Radagon byl od počátku součástí Mariky nebo je Messmer exulant co si utekl do země stínu.

Miquelle se podle mě furt snaží vrátit duši svému bratru Godwynovi a zachránit ségru a proto odvrhnul tělo a odkaz zlatého řádu.
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    AIAX: už Dark Souls byly rozdělený na různý věky... Age of Fire, Age of Ancients, Age of Dark etc.
    AIAX
    AIAX --- ---
    HAVANA: Jj, taky jsem si říkal, kam se tentokrát asi dostaneme.

Z toho traileru to vypadá, že tam je nějaký tmavý Erdtree potažený nějakým závojem či co. Jakože jestli bude DLC ve stejném světě, ale v nějakém novém regionu, tak tam bude druhý Erdtree, kousek od toho zlatého? Asi těžko. Takže to spíš bude v úplně jiném světě nebo spíš v jiné době, jak už se spekulovalo dřív, nejspíš v minulosti.
    HAVANA
    HAVANA --- ---
    tak ten progress je jasnej...

koridor -> hodne otevrenej koridor -> open world -> MMO :D
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    sorry za malej spamik na trailer DD2 :)
    [PHOW_SAATCH @ Dragon's Dogma: Dark Arisen]
    HAVANA
    HAVANA --- ---
    VON_GILOTINE: tam je ale otazka, kde by se to melo odehravat...

dark souls meli tu vyhodu, ze jak to nebyl openworld, moh ses presunout nekam trosku jinam...do jinyho hradu, kobky apod..
    elden ring, kdyz se podivas na mapu, tak je kompletni a nejsou tam moc bily mista, kde by mohla bejt dalsi cast mapy..a nejsem si jistej, ze by to slo vyresit novym kontinentem
    ENDER
    ENDER --- ---
    VIRIK: Umi si vybrat :) sanderson>martin
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    VON_GILOTINE: PO spolupráci s Martinem teď pracují společně se Brandonem Sandersonem. COž znamená, že připravují něco trochu jinýho...
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    AIAX
    AIAX --- ---
    VON_GILOTINE: Přesně, navíc Sekiro nebyl jen o grappling hooku, ta hlavní změna byl zbrusu nový combat, tentokrát bez staminy, což je původní vynález FromSoftu. Pro mě je to dodnes nejzábavnější akční combat, Sekiro bossy úplně zbožňuju.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    AIAX: jako ja jsem megarad ze se nezasekli na darksouls formuli a snazi se to furt posouvat. Grapling hook v sekiro. Kun open world elden. Tesim se kam pujdou dal at uz mi to sedne ci ne. To je kvalita real auters
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam