• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    EZEEDark Souls & Demon's Souls | PREPARE TO DIE! | Bloodborne | Sekiro | Elden Ring | atd | ...aneb umíráme s nadšením
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    PHOW_SAATCH: Já jakýkoliv Souls hry dlouho odkládal hlavně z důvodu, že jsem neměl až donedávna DualSense kontroler. Respektive žádnej normální gamepad a hrál jsem jen klavesni e + myš. Bylo mi jasný, že hrát to přes tenhle input je peklo samo o sobě. No a pak jsem si koupil impulsivně Dragon Dogma 2, kde jsem rychle přišel na to, že si to na klávesnici taky nezahraju. Takže jsem si pořídil i gamepad a teď můžu konečně hrát i jRPG hry, na který jsem roky jen koukal s tím, že jsou dělaný hlavně pro konzolisty.
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    Safra, musím do toho skočit, Morga mám hotovýho už tři měsíce, [MATEEJ @ Dark Souls & Demon's Souls | PREPARE TO DIE! | Bloodborne | Sekiro | Elden Ring | atd | ...aneb umíráme s nadšením] , ale chtěl jsem s tou postavou dojet základní hru do konce a stojím těsně před Godfreym/Louxem...
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    SADAKO: "Hráči si stěžuji, že hra od From Software je (na ně,) příliš těžká." Dlouho jsem se tak nepobavil :)
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    kdo si chce udělat recap prvního fragmentu mapy.. Potěšilo, že i vaati přehlédl dvě místa a zmínil je, o kterých jsem věděl ale o jeskyni s obrazem v úvodní planině jsem netušil a to jsem byl od ní kousek.

Thoroughly exploring the first area of Elden Ring's DLC
    https://www.youtube.com/watch?v=BBZKE-v6OpQ
    SADAKO
    SADAKO --- ---
    VIRIK: Level všeobecné frustrace se imo odvíjí od toho, jak to člověk hraje; jak jsem hodně explorační typ, tak neběhám hned na bosse, ale prostě si procházím mapu, u toho čas od času nevyhnutelně seberu Scadutree a ten spirit blessing, až se k nějakému bossovi konečně dostanu, tak nevyhnutelně bude náklep, ale třeba si před smrtí ještě stihnu prohlédnout, co vlastně dělá v první fázi :D plus hraju s ohledem na to, že jsem glass cannon na různé vzdálenosti, takže si hodně obhlížím terén a využívám jeho výhod; jednoho draka šlo v pohodě sundat Loretta's Mastery z příhodného skalního převisu.
    Největší problém jsou pro mě zatím evergaoly (tedy v DLC mausolea), malý prostor a nemožnost vyvolat si spirita je pro mě strašně napiču. Ale dám tomu čas a zúčtujeme spolu, asasvině Alecto a Vyke číslo dva mi taky trvali strašně dlouho a nakonec exli.
    A designově je to totální žrádlo, včetně toho, že se nebáli místy pořádně zatnout dráp i směrem body horror.

HAVANA: Mno, jestli někdo čekal, že DLC bude lehčí než základní ER, ačkoli FromSoft celou dobu zcela explicité říkal opak, tak mu asi není pomoci :D
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    Zatím mám poznačený tři undefeated bossy. A wyrmdragon ani nemá jméno. Mám ještě dva dny volna, ale už cítím levou ruku. Tak zítra budu dohánět 2nd job práci a snad budu mít po práci čas na pokračování.

Btw. něco mě zajímalo, tak jsem otevřel wiki a neměl jsem;-) To nazdařbůh, kam to s buildem jde, mě baví. Ale namíchala se mi tak trochu komplexnost. Tak jsme to hned zavřel. Chtěl jsem si odpočinout od rozhodování v Dragon’s Dogma a bum, bylo to v ER, je to i v DLC. Ale vlastně nevím, třeba jsou to jen kosmetický rozhodnutí;-)

Taky jsme poprvé zkusil prosprintovat néjaký údolí na koni k další grace. Nic moc tam nebylo. Často chodím metodicky a teď mám pocit, že jsem si ubral ten první pocit explorace. No a furt mám kam jít, když se někde zaseknu. Ty grafický poznámky v mapě miluji. Mám naznačený větve cest kudy jsem jeśte neśel apod. Můj vlastní todo list;-)
    HAVANA
    HAVANA --- ---
    AIAX: Blood build (rivers of blood + blood uchigatana) celkem funguje. Furt to blooduje.
    HAVANA
    HAVANA --- ---
    Tak si tak v klidu prolejzam lokace, nakonec sjedu někam vytahem. Úplně dole je grace. Za ní je velký jezero zelený. Vlezu tam. Není jedovatý. Tuším co prijde.

Vyleze na mě něco co se jmenuje scadutree avatar. Na druhej pokus izy pizy...akorát že vůbec. Lehce si pogooglim. Aha. Optional boss. To dává smysl.

Jdu radši spát. Grace přes boss roomem a Optional slovo přes slovem boss. To bude pain
    HAVANA
    HAVANA --- ---
    AIAX: Uděláme nainstream hru, přitáhneme k žánru i lidi, co od nás nikdy nic nehráli a přesvědčíme je, že elden ring je hra roku. To přitáhne další lidi.

A pak vydas DLC. Který svoji obtížností pochcije všem hlavu. YOU DIED. So much from soft
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    FRIZER: By se mohli v pražský ZOO něčemu přiučit. Dneska už by to možná vytvořit šlo :D
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    Praso, hrocho, dikobraz down....ten design novych potvor je naprosto paradni.
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    AIAX: Asmongoldovi bych rád připomněl DLC The Ringed City.... Midira, Sister Friede a aspol. To pro něj asi taky nebylo moc zabavné :)
    GURBON
    GURBON --- ---
    Jen me teda trosku sejri, ze celej ER jsem ted probeh jako pure caster a katanu jsem vytahl az kdyz jsem sel ten kopec k Mohgovi. V DLC si tohle opravdu nemuzu dovolit a at chci nebo ne, musim mlatiit zbrani, jinak se nikam nedostanu.
    GURBON
    GURBON --- ---
    .... paradoxne, v tomhle DLC se citim zhruba tak, jako kdyz jsem se poprve prokousaval DS1. A to maji mazlickove radi :D
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    AIAX: ja myslim ze musej pac bez nich si clovek neskrtne, ale nevim, strasne rad bych sledoval prvji tyden dva speedrunu kdy je to nejdobrodruznejsi, ale nechci si zkazit zivotni event (for real). Gib guide book preorder hned!

Ten lore, chytam jen prvni kousky od npcček a chciju maggi. Marika s uriznutou hlavou v kostele, LOVE IT.
    AIAX
    AIAX --- ---
    AIAX
    AIAX --- ---
    VON_GILOTINE: "Jinak klicem k dlc je sbirat ty erdtree scabule"

Tvl to si celou dobu říkám, jestli to ti lidi, co nadávají na balanc, dělají.

FromSoft před vydáním - "Bacha, DLC obsahuje nový levelovací stat, bez něj si u vyšších potvor neškrtnete"
    Fans - "Jasně, dej sem hru."
    Fans dva dny po vydání: "Kurvaaaa, hra je moc těžká, si u některých potvor ani neškrtnu, wtfuck Fromsoft?"
    FromSoft: "Upgradujete ten nový levelovací stat?"
    Fans: "Ne, proč bych měl kurva?"

Vypadá to, že fromsoftí hry se po exkurzi do mainstreamu vracejí k původní roli filtru idiotů.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    Hlavne... ten pocit ze poprve prochazis masterpiecem ktery bude milestonem gamingu sameho...
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    PHOW_SAATCH: Takhle, já patřím k těm, co si ymslí, že tenhle datadisk pro ně není, že je to moc frustrující, jenže jsem sledoval Sadako, pak i tebe a online koukám na Rudolfa a teď jak píšeš tohle, že jsi už elden ringem procházel moc snadno, mi začíná docházet na kdy ten datadisk je určenej a že Fromové jsou fakt geniální.

Mimochodem, vizuál tý hry je strašně uchvacující.

GURBON: nikdy nebyl :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam