• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    EZEEDark Souls & Demon's Souls | PREPARE TO DIE! | Bloodborne | Sekiro | Elden Ring | atd | ...aneb umíráme s nadšením

Demon's Souls wiki | Dark Souls wiki | Dark Souls II wiki | Bloodborne wiki | Dark Souls 3 wiki | Sekiro wiki | Elden Ring wiki

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Nioh wiki | Ashen wiki | Remnant wiki

rozbalit záhlaví
    AIAX
    AIAX --- ---
    PHOW_SAATCH: Tak pak poreferuj. Já taky koupil, ale zatím hrál jen hodinu, skoro nic jsem neviděl.
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    AIAX: Tywl, teď mi nějak ujela ruka s myší a do mejlu přišlo potvrzení, že mi někdo koupil No Rest For The Wicked.... no co se dá dělat, asi to budu muset hrát... :)
    AIAX
    AIAX --- ---
    PHOW_SAATCH: Jo ale to se bavíme o updatu snad po pěti letech nebo tak. Já mluvím o průchodu v den vydání :D
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    AIAX: počkat, já myslel, že v tom posledni updatu to bylo.. že jsi moh přistupovat k jednotlivejm bossům přímo přes main menu, to se teda musim podivat, jestli mě nešálil zrak
    AIAX
    AIAX --- ---
    PHOW_SAATCH: Jo! Já mimochodem dal Gyuobua napoprvé, při svém prvním průchodu. Super zážitek. A taky pak litoval, že tam není žádný boss repozitář nebo něco podobného, kde bych si ho mohl dát ještě párkrát. V některých nových soulsovkách už ta funkce je, ale Sekiro je holt rok 2017.
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    BIMBAS: hele, jako dát bosse napoprvý je sice pěkný, ale zase si to pak vůbec neužiješ, mě dokonce některý bossfigty bavily tak moc, že jsem se nechal na konci schválně zabít, abych si to moh zkusit ještě jednou.. třeba Gyoubu Oniwa v Sekiru.. ten mě tak ukrutně bavil, že jsem ho chtěl hrát pořád dokola :)
    BIMBAS
    BIMBAS --- ---
    AIAX: vyrývat do země tohlecto. Jsem myslel ze se to deje jenom me
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    AIAX: dal jsem ho na poslední flašku z devíti... takhle má souls hra vypadat :D
    AIAX
    AIAX --- ---
    PHOW_SAATCH:
    BESH: To je přece známý soulsový trope, že přihopkáš k nějakému super těžkému bossovi, napoprvé ho málem dáš, ale pak každý z dalších 30-ti pokusů horší a horší :DD
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    Tyrannical Predator dostal čočku!

PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    BESH: Já to takhle měl přesně s Laxasia The Complete. Na prvni pokus mi chyběla jedna rána a pak už mi to přišlo nějaký těžší. Asi štěstí začátečníka. Teď jsem se k tomu vràtil asi pp roce a už to šlo ;)
    BESH
    BESH --- ---
    PHOW_SAATCH: Jejda, tos mi pripomnel, ze u toho jsem to opustil, ackoliv po prvnim pokusu jsem ho temer mel a jeste jsem si rikal, ze je to nejaky lehky. Pak uz jsem ho tak nizko nikdy nedostal. Mozna cas se vratit. :)
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    Zajebanej krokouš ,:)

AIAX
    AIAX --- ---
    PHOW_SAATCH: Právě parírování mě tam bavilo, proto jsem vydržel tak dlouho. Ne nadarmo je mou nejoblíbenější hrou od FromSoftu Sekiro.
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    AIAX: tak to je tim, že je to založený daleko víc na parry... tak aby jsi z tohoměl radost, když se povedete.. a zrovna v LoP jsou ty okna pro parry docela velký
    AIAX
    AIAX --- ---
    PHOW_SAATCH: Mně na tom točilo, jak hodně souboják spoléhá na nejrůznější "trick moves" mobíků. Prostě skoro nemáš "normální" útoky, každý se tě v jednom kuse snaží nějak nachytat, přechcat, napálit. Do toho ty eratické, hůře čitelné pohyby loutek, pikosekundové nápřahy apod.

IIRC s tímhle přišel FromSoft, hlavně v DS3 před deseti lety, protože lidi byli už samozřejmě vyhraní a procházeli všechno s prstem v nose, takže to byl způsob, jak jim hru trochu opepřit. Jenže tam, kde to pro FromSoft je vždycky jen koření, to Korejci používají jako hlavní ingredienci. Samozřejmě spoustě lidí je to šumák, nebo to ani neregistrujou, ale mě to furt low-level sralo.

Hrál jsem dál, protože level design super, upgrade postavy super, fajn příběh a NPCčka a souboják mě bavil zas v jiných věcech, ale nakonec mě ta jedna věc udolala a nedohrál jsem.
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    AIAX: Jediný, co mě na tom soubojáků občas lehce točí jsou úhybný manévry, resp. rychlost postavy (ale je to loutka,), jinak tam všechno funguje a máš nepřeberný množství způsobů, jak to hrát a jak se s bossama vypořádat. Znam teda hodně horších souls-like. Já zas nedohrál Nioh 1 :)
    AIAX
    AIAX --- ---
    PHOW_SAATCH: LoP je jedna z mála soulsovek, které jsem nedohrál. Ne že bych to vyloženě nenáviděl, dohrál jsem cca do 80%, ale celou dobu mě lehounce sral souboják a jednou jsem to prostě vypnul a pak už znovu nezapnul.

Před deseti lety, v éře hladu po soulsovkách, bych to určitě smlsl jak malinu, i s DLC, ale dnes pomalu nevíme, co hrát dřív. Ještě pořád jsem nehrál ani jednu tu čínu (Wukong, Wuchang, Wolong, a čert ví, jestli už nejsou další) a nedávno vyšel Nioh 3, na kterého už se hrozně těším, akorát čekám, až to trochu spadne, páč jsem škrt a 80 éček je moc.
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    Ten novej luk v Overture, to je paráda, už ho mam na +4 a práce s nim mě strašně baví... btw: hraje tady vůbec někdo ještě? :)
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    Tak jsem si k narozeninám koupil LoP Overture DLC... to zas dostanu na budku...
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    Studio Bluepoint Games chtělo před svým zavřením připravit remake hry Bloodborne, ten byl ale zavrhnut - novinka
    https://www.konzolista.cz/clanky/novinka/studio-bluepoint-games-chtelo-pred-svym-zavrenim-pripravit-remake-hry-bloodborne-sony-navrh-zavrhla-300u
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam