SHORTY23: No moje reakce na TESo je opravdu chladna.
Morrowind jsme hrala jen chvili, protoze me odradili buggy. Takze tu mate nazor Elder Scroll nepolibeneho hrace MMO. Prvni lokace jsou komplet sedo modre, tmave, chladne a nudne. Prvnich 20 minut jsem jen bezela koridorem a klepala na npccka. Co ale musim pochvalit jsou fotorealisticke textury, ktere jsou nadherne.
Tvorba postavy? :D Komplet vsechny rasy maji stejny model postavy. Vsichni jsou lidi, nekteri jen maji delsi usi. Vyber barvy kuze u delfa? 30 dostinu sedi. :D A co me dostalo jsou khajitky a argorianky, je to clovek s maskou na obliceji a s ocasem vrazenym neanatomicky do zadku. Ucesy jsou pro vsechny rasy stejne a vyber tvari ze tri. Vsichny holky vypadaji jak prez kopirak. Animace behu, boje jsou skarede.
Jejich slavny mega server. Pripojili jsme se do hry a byli prekvapeni, ze se nevidime. Cele vezeni + venkovni lokace a prvni dungeony jsem videla, jak je se mnou v parte jen bila sipka, co utoci na sve mobky, ktere v me hre nejsou. Veskere snahy dostat se do spolecne hry byly marne. Povedlo se nam to az, kdyz nas hra vykopla do prvni snezne vesnice. Tam jsem mela problem Oscura najit, protoze mi splyval s dalsimi hraci, kteri vypadali uplne stejne a nezobrazovali se mi jmena hracu. Najit se na mape? Nemozne. Sraz byl u te velike kasny nebo u vychodni brany.
Interface. Boj spocival v tom, ze zbesile mackam prave tlacitko mysi. Sem tam leve tlacitko mysi a kdyz mobka udelala na zem telegraf, tak obe tlacitka mysi. Hodne me prekvapilo, ze i TESo kresli telegrafy na zem jako WS nebo GW2. Boj je oporoti WS pomaly, jak ve Wowku. Po prvnich nekolika questech jsem objevila i skill bar, ktery se da naplnit skilly a je hodne podobny wowkovemu modelu. Lezi klasicky na dolni hrane obrazovky (ale zobrazi se jen behem boje). Ovladani na klavesnici je silene krkolomne. Je videt, ze hra bude utocit predevsim na konzole. Mela jsem sto chuti zapojit svuj gamepad a hrat na nem, ale potiz byla v tom, ze pc hra neumoznuje pripojeni gamepadu. Hra navic umoznuje sledovat pouze jeden ukol na kompasu, takze bylo bezne, ze jsem nechtic probehla okolo mista, kde jsem mohla splnit jiny ukol. A tak se ze hry zacal stavat simulator behu.
Hra nemela zadny tah. Moje prvni myslenka, po tom, co jswm se vzpamatovala z prekrasne grafiky sneznych exterieru bylo, ze si od nejakeho farmare poridim par krav a nejake ovce, usadim se a budu obdivovat hory na horizontu. Nemela jsem duvod ani touhu vesnici opoustet, zkoumat svet nebo nedej boze neco zabijet.
Co musim pochvalit jsou tedy textury, vzhled exterieru a interieru, i za predpokladu, ze je vsechno sedive a tmave. Libila se mi animace cookingu, loveni v inventari a pohledu do mapy u jineho hrace. Mozna jeste v pondeli, az bude mantenance WS zkusim jeste protrpet tech dalsich par hodin, po kterych se pry da na hru zvyknout a dat tomu jeste jednu sanci. TESo, v soucasne dobe vidim, jako zajimavou MMO pro konzole, ktera ale pc MMO nema cim konkurovat.