• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OSCUROWildstar
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    Pochlubte se jestli si nekdo uzivate endgame contentu, co lov questu na attunement Genesis key? Mate jiz nekdo?
    MALY_BOBIK
    MALY_BOBIK --- ---
    ROTTWEILER: já si platil furt a přechod na prefered byl pro mě zlo. Ale jako dá se to když se vysereš na craft a že si nenajdeš ops tak je to dobrý, omrknes postavy světy a příběh. Unlocky se dají pořídit na hodně věcí a pak to je i lepší
    MALY_BOBIK
    MALY_BOBIK --- ---
    OSCURO: příběh tam je ale číst si to jako knížku mě moc nebaví. Takhle to má teda většina her, swtor to řešil jinak a víc tě to vtáhlo do hry tady mi to přijde spíš přines a odnes s tím že ti npc něco málo řekne a příběh musíš spíš hledat.

To že je hra víc pro hardcore hráče s tím souhlasím a je to dobrý.

OSCURO
    OSCURO --- ---
    ZACK: Asi jsem se vyjadril az moc prikre. I v solu me to bavi. Delam si scientist mise, challanges. Ale leveleni a pak treba daily quests jsou v parte lepsi. Prijemneji to ubiha, naskakuje mraky renown za ktere se daji koupi flasky na exp ci reputaci a pak krasne veci do domku a tak.
    ZACK
    ZACK --- ---
    OSCURO: Cim je WS neprijemna v solu? Krasne si jedu svym tempem, muzu si absolutne nezavisle stridat cinnosti, na nikoho necekam, nikdo neceka na me a i kdyz je nektery content pro solo hrace trochu slozitejsi, tak je to zas o to vetsi vyzva. Ja si to prave vubec nedokazu predstavit dyl ve skupine, protoze je tam na kazdym kroku takovych osobnich lakadel, ze ta skupina nemuze drzet pohromade :) Mozna to je taky dany tim, ze jedu hlavne explorera, takze pulku herniho casu nekde lezu po kopcich a skacu pres propasti.
    ZACK
    ZACK --- ---
    ROTTWEILER: Narozdil od SWTORu neni a nema byt WS casual. Ta hra vubec neni postavena na f2p. SWTOR taky nebyl a dodneska ten model nefunguje a to ze je neco zadarmo to pro me nedela zabavnejsim. To ze par lidi se cas od casu vrati je pro hru abslutne nepodstatny, protoze zrovna vy tu populaci netvorite, jste jen turisti, kteri maximalne zvetsi lagy v hlavnim meste. WS jde jinou cestou, jde mu o hardcore hrace. Mozna to tudy nepujde, mozna jich uz neni tolik, aby to tu hru udrzelo na zivu, ale jsem rad, ze to nekdo zkousi. Verim, ze kdyz to prezijou rok ci dva, tak to bude super nahrada za dneska uz proste stary WoW.
    Lidi potkavam vsude, ale treba na questy pro pet a vic lidi jich neni dost, problem to neni, ono je porad co delat. Mozna sis proste jen spatne vybral server, mam spoustu altu a jeste se mi nestalo, ze bych v nejaky zone byl sam.
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    Problem ze v newbie lokacich je mrtvo je jasny, skoc na Dominion Lightspire a klidne se scalnem na 10 a muzem si projit newbie zony jako parta (jsou totiz dve ruzne a tu druhou nemam jeste udelanou a reputace z ni by se me hodila na dekory do odmku)
    Musium rict ze v solu je ta hra obcas neprijemna, chce to co nejdrive do guildy ci aspon 2-3 lidi zacit.
    Zony na zacatku v lodi jsou navic instancovane.

Nevim co je za problem s pribehem, me pribeh docela tahne (ted resim Blighthaven a puvod Genesi prime a co je soucasti Nexus projektu). Problem mozna je v tom ze tam je minimum voiceroveru a animaci - opravdu tak 15 za celou hru, pribeh a lore je v textech, oldschool ala Baldursgate. Ale kdo chce muze si na cteni lore vyhradit aspon tyden. (Uvital bych na to aplikaci do mobilu s lore obsahem abych si to precetl v autobuse)

Jinak jsem nezminil dalsi vec na ktere ulitam - housing. Muzes si udelat opravdu co te napadne. Mame tam lidi bydlici v zarostlych dzunglich, palacich, hangary ve vesmiru, nemocnice, hospody. vsechno udelane hraci. Na RP je to neskutency prinos , udelas si celou stage pro posunuti pribehu.
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    MALY_BOBIK: Já hrál SWTOR jen ne začátku hned po release. V podstatě první měsíc a další už jsem si nezaplatil, ale dost přemýšlím, že to opět zkusím. Říkáš, že to nemám ani zkoušet pokud nechci okamžitě platit? Na internetu čtu, že ty omezení nejsou, tak hrozný pro casual playing.
    MALY_BOBIK
    MALY_BOBIK --- ---
    ROTTWEILER: ja mel preorder na SWTOR par pozvanek bylo ale hru sis musel koupit. Pak pac ma SWTOR na PI.. engin a je celej takovej... tak vykopli XY lidi a po delsi dobe kdy jim odeslo mrte lidi presli na F2P. Ja jako sub ostrouhal a F2P hracy vyhrali ale to "F2P" je jen pozlatko. muzes to hrat jako multak a delat story ale jako plnohodnotne MMO tu musis platit
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    MALY_BOBIK: Spousta lidí je schopno hrát ten SWTOR v té F2P, protože třeba hrají jen pár hodin týdně a ty omezení jim tolik nevadí.

A myslím si, že spousta lidí nemá problém nakonec zaplatit. Problém je v tom, že chvíli hraji, potom přestanou. U klasického subscription modelu musím při návratu opět platit. U F2P se vrátím po nějaké době a chvíli hraji zadarmo a pokud mě to opět chytne, tak si klidně rád zaplatím.

To samé s tím, že chci s hrou začít a hned si ji musím koupit nebo si vystačit se 7 dní trialem, který je na tolik omezený v případě Wildstar, že se nemůžu ani přidat ke kamarádům do gildy. Nakonec nikoho ve Wildstar nepotkám a cítím se odrazen. Mohu zkusit hru za půl roku, ale jak? Svůj trial už jsem využil a jediný způsob je zakládat si jiný účet? Jednodušší by bylo opět načíst mou postavu, chvíli hrát a rozhodnout se na základě toho.
    MALY_BOBIK
    MALY_BOBIK --- ---
    ROTTWEILER: mas budto 1mesic = prachy nebo 1 mesic CREED a ten koupis za ingame prachy

Lidi potkavam celkem dost jsem na EKO Exile

SWTOR je """"F2P"""" jako F2p se to hrat neda a budto nakoupis CC abyse to tak nak hrat dalo a nebo platis
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    SIRLOON: Pokud máš kámoše, s kterými hraješ různé hry, tak je to v pohodě asi. Ale já hraji občas a očekávám, že nové hráče poznám ve hře.

MALY_BOBIK: L2 jsem nehrál. Jasně, většinou ve spoustě MMO nepotkáš stovky hráčů v začátečnických lokací. To pouze hned po launchi, ale aspoň 1 za hodinu třeba potkáš jednoho nebo tak, ale za 5 hodin ani jednoho? To se mi ještě nikde nestalo. Na reddit čtu příběhy lidí, kde za 36 lvl potkal jen 6 hráčů?

C.R.E.E.D. na rok má být problém? The Secret World, Age of Conan, SWTOR. Všechny tyto hry umožňovali také si zaplatit rok hraní a při přechodu na F2P to většinou vyřešili, že hráčům dali přístup do dalšího obsahu pokud je placen nebo předměty. Tak to fakt problém není.

Pokud nepřejdou na F2P, tak ta hra umře totálně. SWTOR byl daleko očekávanější a monstróznější a taky u toho F2P skončili. Teď to ještě pár měsíců nechají, aby vytřískali peníze a zaplatila se část investice a potom ten model upraví. Ono je problém, že odliv hráčů je většinou lavinový. Hraješ v gildě a pokud přestane půlka gildy hrát, tak brzy přestane i ten zbytek a pokud hráči, co nejsou v guildách uvidí, že tam nejsou žádní ostatní hráči, tak taky přestanou.
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    ROTTWEILER: jako singleplayer to vnimam i ja ale to je mozna instancovanyma mapama :) kdyz ses s nekym v parte tak muze byt v jiny instanci mapy
    MALY_BOBIK
    MALY_BOBIK --- ---
    ROTTWEILER: F2P to asi nebude hele :) lidi v guilde maji treba za 1 mesic hrani predplaceny creed na rok ...

L2 jsi hral ? nubi lokace total mrtva :D
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    SIRLOON: Jo, to jo, ale byly tam i nový, ale přeci jen hraji MMORPG kvůli tomu MMO a očekávám lidi i při levelení. Pokud strávím ve hře 5 hodin a nikoho nepotkám? Tak je asi něco špatně...

Asi to vidím, že počkám až to bude F2P a zkusím to ještě, ale takhle mám pocit, že je to single player.
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    ROTTWEILER: to bude asi tim ze v GW2 se scaluji levely a lidi tam farmi veci na craft nebo repku
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    MALY_BOBIK: Neříkám, že je živá, ale začal jsem před pár měsíci Guild Wars 2 a občas potkáš aspoň jednoho nebo dva hráče, někdy i více, ale žádného?
    MALY_BOBIK
    MALY_BOBIK --- ---
    ROTTWEILER: ukaz mi hru kde je nubi lokace ziva ? :)
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    Kamarád mi dal guess pass a zatím mi to přijde doslova mrtvý. Zatím jsem 8lvl a dokončil jsem již první lokaci, ale nepotkal jsem zatím jediného hráče. Takhle moc mrtvé MMO už jsem dlouho neviděl.
    MALY_BOBIK
    MALY_BOBIK --- ---
    jinak shanim nejaky dobry build na stalekra PVE DPS a spellsingera PVP healera
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam