• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NOMAADSplitboarding. Backcountry addiction
    Místo pro všechny kdo vědí že ten pravý snowboarding najdou za hranicemi lyžařských center,pro ty kteří nechtějí platit za permice,pro závislé na prašanu,pro ty co si přičichli k tomuto rychle rostoucímu sportu...Výbava,terény,fotky,videa,bezpečnost,tips n tricks.
    rozbalit záhlaví
    NOMAAD
    NOMAAD --- ---
    NAILER: Jsem macek,měřim bezmála dva metry a vážim přes devadesát.To pádlo mi nesahá ani po bradu.
    NAILER
    NAILER --- ---
    NOMAAD: Kolik meris/vazis, ze jezdis takovy padlo?
    NOMAAD
    NOMAAD --- ---
    NAILER: Mountain twin by mohlo být co hledáš....Můj Solution je nejlepší prašanový prkno jaký jsem kdy měl.Ve velikosti 168w se teda rozhodně nepropadá a připadá mi že díky kombu rocker camber(stejný ma i ten mountain twin) je to fakt vyvážený prkno pro freeride/backcountry freestyle.Být tebou bych ještě zauvažoval o K2 Panoramic,je v mým okolí dost rozšířený a idea týhle konstrukce je pokus o maximálně freestylovej split.Nikdy jsem ho ale nejezdil.
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    polaci v krkonosich

Harnaś jest dobry, ale zbój
    http://vimeo.com/61136748
    NAILER
    NAILER --- ---
    tak já se jdu ptát - co si mám pořídit?

momentálně jezdím v prašanu 159 (gnu dirty pillow) a botu mám us 11. prkno má waist width 263 mm, takže širokáč. všechny splity v podobný velikosti maj šírku ~255 mm. nebude to problém? rád bych pořídil něco freestylovějšího, twintipovějšího, hravějšího, bez obrovskýho backstancu (jezdím na středu a díky rockeru nemám problém ani na dropech ani v endless prašanu), něco co mě v dropu nepotáhne dolů, na čem si budu moct skákat z pillow na pillow. rád bych si i na splitu udržel stance na kačera (kvůli traverzům, kompenzaci atd).

oslovil mě tenhle - http://jonessnowboards.com/index.php/product/overview/moutain-twin-split, ale má waist width 256 mm, bojim se o špičky/patky

o solutionu jsem se dočetl, že se v prašanu propadá (konkrétně 163W která mě taky oslovila) - http://splitboard.com/talk/viewtopic.php?f=17&t=14462

a za super cenu by mohl bejt tenhle - http://www.evo.com/outlet/snowboards/burton-family-tree-freebird-splitboard-2013.aspx (162, ale opět waist width 255)

poradíte? dík :-)
    NOMAAD
    NOMAAD --- ---
    Už brzy......http://www.youtube.com/watch?v=do7ZTO8_GnE&feature=youtu.be
    NOMAAD
    NOMAAD --- ---

HMLQ: Stačí ti ty užší.Je totiž důležitý aby ti po stranách chybělo tak půl cm,jinak by jsi při traverzech nemohl používat hrany.Já to samozřejmě napoprvý oříznul přesně podle nich a pak jsem na ledovci měl co dělat.Mám ty Voilé,prkno širokou lopatu a je to cajk.
    HMLQ
    HMLQ --- ---
    dotaz začátečníka : ... poslední co mi zbejvá jsou pásy . Je nutný , aby pokrejvaly celou šířku "lyže" , nebo cenťáky nehrajou roli ?
    min. mam 12.5cm a max 14.5cm a pořád nevim jestli stačí 12cm od Voile nebo mam kupovat něco kolem 14cm a oříznout . díky
    NOMAAD
    NOMAAD --- ---
    KADERAS: Jasně,myslím že kdo chce levně zkusit,měl by řezat starý prkna.Nezapomeň ale že budeš potřebovat ještě skiny(další cca 3000)a hůlky(kvalitní za 2000)
    NOMAAD
    NOMAAD --- ---
    SISCO: No představoval jsem si že je na to lepší něco freestylovějšího,kvůli jízdě na switch,trikum a tak....Většina splitů má dost velkej backstance.Ale jak říkám prd tomu rozumím.
    KADERAS
    KADERAS --- ---
    SISCO: ja sem teď řízl Nitro Misfit 161 wide, chci to mít právě na vejlety za snowkitingem v Krkonoších, ta sada od Voile stála 3200, jestli mě to nadchne koupim originál splita, některý části z tý sady použiju dál
    SISCO
    SISCO --- ---
    NOMAAD: prave ze naopak. Snowkite je hlavne freeride. Povetsinu casu se jezdi v hlubokém snehu, myslim alpy a Norsko. U nas take byva prvni polovinu sezony vetsinou hluboky snih.
    NOMAAD
    NOMAAD --- ---
    SISCO: No tak splitboarding-snowkiting je pro mě kombinace absolutně neprobádaná:) a chápu že investice do kvalitní výbavy tohohle druhu by byla nesmyslná,navíc když ty prkna jsou především freeride....na snowkite podle mě k ničemu.

SISCO
    SISCO --- ---
    NOMAAD: dik za info ale to uz je cenova relace kde kombinace dobry sneznice a dobrej snb vyjde lepe :).
    Me se to libilo prave na prejezdy snowkiting v norsku kdy uz jsme jednou zacapovali 5km od civilizace bez vetru a bylo po kolena prasanu.. Nez sem navleknul sneznice tak kamos na skialepch bych 1km daleko. A i vtech sneznicich sem se boril dost hluboko (makacka)... Takze sem koukal ze by se dalo koupit..a split neni spatna volba..
    RODWY
    RODWY --- ---
    SISCO: koukej spis na kontaktni delku!celkova je zavadejici.)
    treba t.rice 164 ma 127 coz je u spousty znacek,kdyz uz to vubec delaji nekde kolem 172-175.)
    rocker to hodne zkracuje(teda spis nose a tail)
    http://www.lib-tech.com/snowboards/travis-rice-pro-splits/
    RODWY
    RODWY --- ---
    NOMAAD: ja nejvic nesnasim nandavat podruhe pasy,kdyz uz jsou mokry nebo nekde v prachu!idealni je vozit pod bundou.)
    NOMAAD
    NOMAAD --- ---
    SISCO: Záleží na cviku a vybavení.Nejhůř to jde s normálním snb vázáním a Voilé spojovacími deskami.Odlitky nejsou tak přesný a přechod ze stoupacího modu do snb je někdy pěkná pruda,bo to nejde s rukavicema,je na tom námraza a ted tam hledej dírku na piny.Prsty mrznou,trpělivost dochází....Dobře to jde s klasickým splitboardovým vázáním,líp se zasouvá atd....No a novej systém Caracoram nebo Spark Tesla je nacvakávací,přesnej,pohodlnej,rychlej,prostě to chceš.Pak je tu ještě nový vázání od K2,prý funguje skvěle,ale je to step-in a k tomu mám od přírody odpor.
    SISCO
    SISCO --- ---
    RODWY: 168W je uplna minimalka, mozna pro nekoho kdo ma 70kg a 170cm ale pro normálního středoevropana 2m 120kg vůbec nic :). Si nás tu někdo plete s čínou.
    Jak dlouho trvá transformovat split?
    NOMAAD
    NOMAAD --- ---
    NAILER: Myslím že 20cm je reálný,je to fakt freeride lopata.2 cm je skoro truetwin...
    NAILER
    NAILER --- ---
    SISCO: žeby rocker?
    RODWY: setback 20 CM?! nemaj to bejt spíš MM?
    NOMAAD
    NOMAAD --- ---
    SISCO: Mám Jones Solution 168w.V téhle velikosti se dělá třeba i K2 Panoramic,Gara také tuším něco vyrábí......
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam