Rád bych si poslechl vaše doporučení a tipy na prkna. Jezdím už hodně dlouho, snad od 1997... na splitu pak od 2016. Ale nikdy jsem to moc nestřídal, neměl jsem €€ na točení prken, na testovačky jsem nejezdil... tzn. nemám příliš zkušenost s prkny – a pomalu budu potřebovat novýho splita 😅. Solid jsem jezdil čistý camber (nic jinýho neexistovalo tvl!:) Palmer a pak hybridní camber GNU Danny Kass ("banán mezi nohama" a obecně camber). GNU jezdí doteď :)
ad splity:
Začínal jsem na
Rossignol XV: tuhá deska, dělaná na velké hory a poctivé lajny. Když máš aspoň trochu silný nohy a nebojíš se to rozjet, tak to prkno čaruje. Cestou nahoru nese krásně. Lesy, cesty, obecně technický terén v nižší rychlosti je pain in the ass...
Na eBay jsem koupil
Jones Solution (r.v. 2012 včetně pásů za 400€; jezdím ho spokojeně už 3. sezónu lol); profil je snad flat. Má hezkej pop, je pěkně ovladatelný i v nižších rychlostech, oproti XV hravý... ale má (pro Jonese a asi i dost dalších prken údajně typický) měkký nose, který ve vyšších rychlostech nebo na tvrdém sněhu není skvělý a už se mi to párkrát bolestivě nevyplatilo. Cestou nahoru také není super (šířka lyže, váha), ale věřím, že to může být stářím a nové modely to budou mít jinak...
...a tím moje zkušenosti s prkný končí. Řekl bych, že hledám přesně "něco mezi": prkno, které snese agresivní rychlou jízdu v pokročilém terénu, ale které tě nepotopí, když potřebuješ dojet X set výškových metrů lesem apod....
Kvůli cestě nahoru bych rád zůstal u (hybridního) camberu, o banánu mezi nohama se píše, že při výstupu/traverzech není dobrej. Rád chodím rychle a hlavně najisto...
Mám dobrý zkušenosti s magne traction (bez ohledu na to, jak tomu výrobce říká), pokud možno ho chci i na nové desce...
Je mi jasný, že ideál by bylo pořídit prkna dvě (btw. Rossi XV 2024 dostal docela
zoufalé hodnocení, což mě mrzí už kvůli tomu, že starší desky v mé velikosti nejsou), ale na to momentálně moc nejsou fondy.
Pokud jste dočetli až sem a hodíte tipy, na čem jezdíte a proč, popř. po čem byste koukali, budu moc rád. Díky & splitu zdar!
pic related;)