• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NOMAADSplitboarding. Backcountry addiction
    TOX_MAS
    TOX_MAS --- ---
    Rád bych si poslechl vaše doporučení a tipy na prkna. Jezdím už hodně dlouho, snad od 1997... na splitu pak od 2016. Ale nikdy jsem to moc nestřídal, neměl jsem €€ na točení prken, na testovačky jsem nejezdil... tzn. nemám příliš zkušenost s prkny – a pomalu budu potřebovat novýho splita 😅. Solid jsem jezdil čistý camber (nic jinýho neexistovalo tvl!:) Palmer a pak hybridní camber GNU Danny Kass ("banán mezi nohama" a obecně camber). GNU jezdí doteď :)

    ad splity:
    Začínal jsem na Rossignol XV: tuhá deska, dělaná na velké hory a poctivé lajny. Když máš aspoň trochu silný nohy a nebojíš se to rozjet, tak to prkno čaruje. Cestou nahoru nese krásně. Lesy, cesty, obecně technický terén v nižší rychlosti je pain in the ass...

    Na eBay jsem koupil Jones Solution (r.v. 2012 včetně pásů za 400€; jezdím ho spokojeně už 3. sezónu lol); profil je snad flat. Má hezkej pop, je pěkně ovladatelný i v nižších rychlostech, oproti XV hravý... ale má (pro Jonese a asi i dost dalších prken údajně typický) měkký nose, který ve vyšších rychlostech nebo na tvrdém sněhu není skvělý a už se mi to párkrát bolestivě nevyplatilo. Cestou nahoru také není super (šířka lyže, váha), ale věřím, že to může být stářím a nové modely to budou mít jinak...


    ...a tím moje zkušenosti s prkný končí. Řekl bych, že hledám přesně "něco mezi": prkno, které snese agresivní rychlou jízdu v pokročilém terénu, ale které tě nepotopí, když potřebuješ dojet X set výškových metrů lesem apod....
    Kvůli cestě nahoru bych rád zůstal u (hybridního) camberu, o banánu mezi nohama se píše, že při výstupu/traverzech není dobrej. Rád chodím rychle a hlavně najisto...
    Mám dobrý zkušenosti s magne traction (bez ohledu na to, jak tomu výrobce říká), pokud možno ho chci i na nové desce...
    Je mi jasný, že ideál by bylo pořídit prkna dvě (btw. Rossi XV 2024 dostal docela zoufalé hodnocení, což mě mrzí už kvůli tomu, že starší desky v mé velikosti nejsou), ale na to momentálně moc nejsou fondy.

    Pokud jste dočetli až sem a hodíte tipy, na čem jezdíte a proč, popř. po čem byste koukali, budu moc rád. Díky & splitu zdar!



    pic related;)
    TOX_MAS
    TOX_MAS --- ---
    ZSIS: Bohužel platí, že nechávat výbavu v autě se moc nemusí vyplatit... a já se toho teda snažím držet nejen v ČR, podobná překvapení nejsou super.

    Když máš trpělivost, tak eBay občas nabízí pecka věci – za levno a v dobrém stavu... ale někdy to trvá. V USA toho je mnohem víc, ale asi se moc nevyplatí nechat si to poslat, bohužel... (cla apod.).

    Na eBay Kleineinzeigen jsem našel splitů hodně, více naž na klasickém eBay a často za super cenu – nevhodné dárky apod., občas nechápu, že to lidi prodávají takhle levně... ale nenakupoval jsem nikdy, protože Němci neradi posílají do ČR a navíc na Kleineinzeigen nemáš tu ochranu kupujícícho, co na eBay... v případě Rakouska (nebo pokud jsi někde u hranic) to může být jiný a hledal bych hlavně tam.
    SAKALICEK
    SAKALICEK --- ---
    Tvl. Vítej do ČR no.. Přesně tohle je jeden z důvodů proč jsem opatrnej na bazarovy věci. ach jo voe..🙄
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    LOJZIKOVO: no, ja zapomnel dodat, to auto ma rakouskou znacku, ja bydlim ve vidni :) pres willhaben jsem prave zkoupil novej kit, takze tam ty splity a vazani posledni dny sleduju skoro nejvic :D

    JARDAK: +1, pro nej asi nejjistejsi nez to davat na internety. imho to byl jeden clovek, videl tasku s prknem a vzal jeste kufr z kufru, a bezel.

    dik za soucit.
    LOJZIKOVO
    LOJZIKOVO --- ---
    ZSIS: zkus sledovat i nemecky ebay kleinazeigen a pak rakouskej willhaben.at
    JARDAK
    JARDAK --- ---
    ja bych se nedivil kdyz by to skoncilo v nejakym debilnim sportovnim bazaru. nejaka corka nevim jestli bude handlovat s cenou na internetovych diskuzich. v bazaci na to pak nekdo nahodne natrefi a koupi to.
    zaspamuj tim i ty fb skupiny, at je to v sirsim povedomi.
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    dik. pres noc, mel jsem na zadni sedacce v tasce, stary berlingo. ja tam na navstevu jezdim 1-2x do roka uz ..roky.
    dik za tip, na ebay jsem ani nemyslel, mam jen sledovaci agent na bazos. fb jsem kurva uz pouzivat nechtel, to je v haji..
    ja stim ani moc nepocitam, tak uz z druhy ruky zkupzji novy set, at si letos aspon nekam vyrazim na nejaky lokalky.
    fun fact: jsem ho mel sebou v aute protoze jsem pred tim byl na navsteve u mamy liberci, na jestedu ani nebyl snih :D posledni ~6mesicu je takovy zenovy cviceni.
    TOX_MAS
    TOX_MAS --- ---
    To je teda pech, au? Přes den, nebo sis to tam uložil na noc?

    Online bazary asi zvládneš sledovat jednoduše, splitů imho moc není. Ebay je taky přehledný. Horší je fcb marketplace a různé Split skupiny... protože jestli zloděj není idiot, tak to nebude prodávat v ČR. Držím palce, ať se ti vrátí!!
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    tak mi vcera vybrali auto v Brne. vracel jsem se z Liberce, kde jsem nakonec na Jestedu byl stejne jen pesky, tak dobre ze jsem naposled nekam dovezl prkno. Na noc u kamose. :(
    kam koukat mimo bazos.cz?

    pravdepodobne brzo bude nekde na prodej kradene:
    -Splitboard Amplid Creamer 163, rocnik 2019/20
    -Vazani Spark R&D Surge, k tomu macky IBEX a blokovaci zarizeni na pevnou patu
    -Oranzove pasy Kohla
    -Stribrne hulky Komperdell Titatnium s dlouhou cerno-oranzovou penou

    -Lavinovy Set Mammut Barryvox

    -taska na prkno Burton, barvy duhove, k videni v aute na poslednim obrazku.

    tak jsem se zas neco priucil.

    SUVA_
    SUVA_ --- ---
    Povedlo se mi zlikvidovat jednu Black Diamond teleskopickou hulku. Nez pujdu do kramu pro novy, nevali se nekomu doma podobna licha?

    SPOQ
    SPOQ --- ---
    Cau, shanim brackets k vazani. Jeste nez objednam z nemecka za 90eur, zkusim se zeptat tady, jestli by me nekdo nenasmeroval na lepsi deal...?

    VIRUS31
    VIRUS31 --- ---
    Poslednich 14 dni v Norsku top touring podminky.. sirsi okoli Åndalsnes. Sezonu povazuju za uspesne uzavrenou.

    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    NAILER: Aha, tak detailně jsem na to nekoukal, ale jelikož některý motokrosaři jezděj s miminama na nádrži, tak mi to až tak nereálný nepřišlo…
    NAILER
    NAILER --- ---
    AUDIAC: fyi, ty triky dělá s hadrovým panákem.
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    WASHO23: Oukej, to je trochu jinej level 😄 nicméně mít v rukou “rozumný” dítě s helmou, který ví, co se děje, vs mimino na zádech, který v případě průseru neodhodím do relativního bezpečí, je jiná hra. Každopádně chtěl bych mít někdy takový skills, že hecnu frontflip s prckem v náručí🤙
    WASHO23
    WASHO23 --- ---
    AUDIAC: okamžitě se mi vybavilo tohle. Vím, není to v krosně a už je trochu odrostlejší. Specielně mě baví např čas 0:40 :)
    Tandem Snowboarding Friends
    https://youtu.be/s3GMCJbrMGA
    NAILER
    NAILER --- ---
    OT_: Strč je na chvíli pod bundu.
    NAILER
    NAILER --- ---
    IHAY: A do čeho jsi ho oblíkl, aby neumrznul? :-)
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    PEPO: zda se, ze fotky jsou za nejakym uctem/heslem, ja nic nevidim. az na to video teda. tak chodit podle tycek jsem mel taky nedavno :D jak to jde se psem, jak zvlada sjezdy?
    MAESTRO_007: do ted jsem to taky moc nechapal. do ted. mam "jen" dvoudilne zasouvaci, tak mi trosku trci nad batoh. v hustsich lesech to zacina byt problem pro sjezdu, musim se krcit vic nez by jinak bylo nutne. oparavdu blby bylo, kdyz jsem si posledne pri sjezdu na namzrlem snehu s vyssi rychlsti sednul (no, proste sem se vysekal), a tycka mi vytrjla gumove ocko a natrhla pres poprih kus batohu kde byla pridelana. v nejakem jeho videu doporucuje i Xavier mit hulky uvnitr. a Xavier je dost sympatak, musim priznat, sem ty videa moc neznal.
    PEPO
    PEPO --- ---
    sobota - ze Špindlerovky na Luční - polskou stranou...



    a potom nastalo bílé peklo... :D
    Shared album - Petr Pospíšil - Google Photos
    https://photos.app.goo.gl/7q11NVR8Nk2GPQA38
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam