• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NOMAADSplitboarding. Backcountry addiction
    NAILER
    NAILER --- ---
    TOX_MAS: Možná to je spíš pocitovka. Když ten XV split jede pomalu a loudá se, tak ho do rychlýho oblouku mezi stromy prostě nedostaneš, v podobným terénu na prkně s rychlou skluznicí se mi to přijde živější. Může to samo bejt i tím prknem (akorát to živější prkno je ještě o fous větší...).

    Výměna lepidla je opich? Doufal jsem, že nažhavím horkovzduch, seškrábu a nalepím plát novýho lepidla.
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    VIRUS31: z plastu je jen ta cast, ktera drzi vazani, imho. a vlastne s tim delaji reklamu, ze "are releasable and release unexpectedly", dokonce dole videt. takze jestlize se ulomil jeden z tech dvou zoubku co drzi patu baseplate, tak bych se optal, co na to spark r&d. psal si jim?
    VIRUS31
    VIRUS31 --- ---
    ZSIS: lyze mi sjela z vyslaple stopy do strany do hlubokeho snehu. Pri rovnani se zpet to ta packa nevydrzela a rupla. Kdyby to bylo z neceho jineho, nez je plast, verim, ze to vydrzi.
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    VIRUS31: ja jsem si prvni kupoval na minulou sezonu, a tam na dane ucely slouzil celkem dobre. nez si cely komplet pujcilo to hovado v brne z auta..
    co se stalo?
    VIRUS31
    VIRUS31 --- ---
    ZSIS: drzim palce se step lockerem.. mne vydrzel presne 20 vterin, plastova jebka.
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    JARDAK: creamer držel prima, jen teda vrch se rád odlupoval když člověk nebyl opatrný s hůlkou. bral jsem to jako vlastní vinu. jednou jsem s tim na zmrzlim "brzdil" az se pohly puky a blbě skoro jsem nesundal vázání, ale prkno v cajku. mezitím mají jiné a i levnější modely, možná tam. pan guide na campu prohodil že creamer přestali dělat aby víc lidí kupovalo milligram. nutno dodat, že kuci měli endorsement amplid :)

    si to právě dávám dohromady, ale hele, spark zná ČR!

    JARDAK
    JARDAK --- ---
    ZSIS: ten nejlevnejsi model byl fakt hodne na hovno. to se kazdymu rozstipalo. to uz snad ani nedelaj.

    Jinak bych byl opatrnej na splity od Nitro. Jeden jsem zlomil a moc se na tom nedalo jezdit. Obecne Nitro je takova stredni cenova kategorie.
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    dorazil mi split. me se ten amplid creamer fakt moc libil, ale uz ho nedelaj, a stejne jsem musel z druhy ruky.. tak mam ted milligram, a tesim se jak to dite ktery sem. pomalu konci puberta.
    obcas si honim ego a chci si potvrdit, ze jsem nekoupil nejhur. mam, opet, spark surge, za me skvely. ted jsem zakopl na vazani union, koukam na stranky, system pinu se mi zda trosku retro. a kdyz si tak honim ego a hledam srovnani, narazil jsem v jednom koukte internetu na tohle:
    Union on why they made a split binding
    https://www.youtube.com/watch?v=__JXlMBYTKg


    ma to tady nekdo? fakt tak strasny? ne, ze bych ted neco menil, jen abych vedel.
    TOX_MAS
    TOX_MAS --- ---
    NAILER: Super, díky! Hele fakt je ta (rychlá/pomalá) skluznice tak zásadní pro manévrovatelnost a handling?? Jako pro rychlost je mi to jasný :) ale nenapadlo mě, že to hraje nějakou zásadní roli v tomhle. Např. ten Rossi XV, kde jsi psal, že skluznice pomalá a handling blbej... měl jsem vždy za to, že je to spíš designem prkna? Rossi má naopak skluznici celkem tvrdou, což jsem chtěl u všech svejch prken. Občas se zářez do jádra podařil, ale člověk se musel fakt snažit (a na starejch kládách se sukama jsi mohl jibovat a nic extra se nestalo:). A že bych si v Alpách nebo Tatrách ve strmostech stěžoval, že to jede moc pomalu, tak to si nějak nezvpomínám :D


    NAILER: Já jsem zainvestoval a pořídil nový Plum před dvěma roky, takže teď jen dát dohromady ten starý a budu mít komplet splita na půjčení... až teda renovuju nebo nově udělám pásy. Jestli jsi testoval renovaci lepidla (tzn. NE výměna za nový), tak budu moc rád za report, resp. doporučení vhodnýho prostředku. Ta výměna je strašnej opich...
    NAILER
    NAILER --- ---
    Kdybych si teď od pasu a bez budgetu měl vybrat, tak bych se klonil nejspíš k Surge/Crude splitu od LTB (https://www.ltbsnowboards.cz/split-snowboardy). Ta jejich černá skluznice je sice měkká, ale kurevsky rychlá. Takže to prkno je obratný, dobře jede i na velice malým sklonu. Mám to ověřený na LTB P Team - tam, kde ostatní už prkna sundávaj nebo koloběžkujou já ještě pohodlně jedu, fakt. Na šutrech to jde rychle do jádra (už i kus jádra jsem vyrval), ale to opravěj přímo ve fabrice v chuchli. No a ten dřevěnej top je moc pěknej!
    NAILER
    NAILER --- ---
    TOX_MAS: 400€, je toho i teď plnej intenet a jejich eshop. Já to měl od nějakýho slováka na facebook marketplace, měl toho ještě o něco víc a i nějaký použitý dema za 300 €. Je to cena bez dalšího HW, čistě jen prkno. Koupil jsem puky a budu dávat dokupy starý pásy (mřížka z dekáče, tail clip od pomocy a pak asi i renovace lepidla).

    FYI puky maj teď docela levně tady - https://www.urban-sport.cz/prislusenstvi-23/puky-na-split-vazani-voile-set-black/
    OT_
    OT_ --- ---
    TOX_MAS: Mi se od Nitra líbí i jejich splity. Mají bezkonkurenční ceny (když teda pominu Decathlon, tam už mají Split taky:)
    Jinak mám nějakou prehistorickou Garu a trochu delaminuje na špičkách, ale furt ok.
    TOX_MAS
    TOX_MAS --- ---
    NAILER: Gara Safari jezdí kamarád a nemůže si to vynachválit. Za kolik jsi kupoval??

    Já mám s Garou velkej problém s tím, že ta prkna jsou cenově stejně, jako zavedená konkurence, ale podezřele často se lámou (i tady na to byly stížnosti) a vůle Oty/Gary vyřizovat reklamace pozitivně je mizivá, když nejsi členem party (což nejsem). Představa, že to po sezóně zlomim a napíšou mi "Jel jste moc rychle na tvrdém sněhu" nebo podobně je pro mě trochu horor :)

    Nejezdí tu někdo Korua? Nebo Furberg? Hodně by mě zajímal i split od Plum, ale to asi v CR nemá nikdo...

    PS: Ještě k těm reklamacím: nový boots Nitro Incline, po sezóně degradovala podrážka. Jsem lempl a nechal jsem to samozřejmě ještě přes léto odležet, tzn. reklamace po ca 1,5 roce. Dneska přišel mail a že Full money back. Zhruba přesně takhle si představuju, že by reklamace měly fungovat...
    DABE
    DABE --- ---
    NAILER: mám to stejný s Konvoi Nevado. Po pořízení tvrdších bot je to o dost lepší, ale na to plácání u nás je to mnohdy dost o nadávkách:)
    Nicméně pokud se mi podaří dostat v rychlosti do prašanu, nebo to pustím po sjezdovce, tak je prkno doma. Stoupání je taky skvělé
    NAILER
    NAILER --- ---
    TOX_MAS: Ten popis XV podepisuju, kvůli němu jsem pořizoval tvrdší boty i tvrdší vázání, ten nejednotnej flex byl dost znát. Pak už je to o něco lepší, třeba do oblouku se to pokládá líp, ale furt je to na český šmrdlání spíš ten popisovanej pain in the ass. I ta skluznice je pomalá, to prkno prostě chce jet kudlu v prudkým. Ve výprodeji jsem koupil testovačku Gara Safari (střední tvrdost) a čekám na první výjezd, pak dám vědět. Kupoval jsem to s tím, že chci něco hodně na tailu, aby to bylo mezi českejma stromama obratnější, a šel jsem do 159 (XV mám 163W), tak uvidime.
    VIRUS31
    VIRUS31 --- ---
    TOX_MAS: az vyberes, dej vedet. Jezdim solutiona (asi 5 let) a jediny co chci vymenit je vazko, ktery dojizdim ze setrvacnosti a krabice plny dilu ) poznamenavam, ze rychlost moc neresim a prkno mi vcelku vyhovuje krome zmineny vahy i sirky )
    TOX_MAS
    TOX_MAS --- ---
    Rád bych si poslechl vaše doporučení a tipy na prkna. Jezdím už hodně dlouho, snad od 1997... na splitu pak od 2016. Ale nikdy jsem to moc nestřídal, neměl jsem €€ na točení prken, na testovačky jsem nejezdil... tzn. nemám příliš zkušenost s prkny – a pomalu budu potřebovat novýho splita 😅. Solid jsem jezdil čistý camber (nic jinýho neexistovalo tvl!:) Palmer a pak hybridní camber GNU Danny Kass ("banán mezi nohama" a obecně camber). GNU jezdí doteď :)

    ad splity:
    Začínal jsem na Rossignol XV: tuhá deska, dělaná na velké hory a poctivé lajny. Když máš aspoň trochu silný nohy a nebojíš se to rozjet, tak to prkno čaruje. Cestou nahoru nese krásně. Lesy, cesty, obecně technický terén v nižší rychlosti je pain in the ass...

    Na eBay jsem koupil Jones Solution (r.v. 2012 včetně pásů za 400€; jezdím ho spokojeně už 3. sezónu lol); profil je snad flat. Má hezkej pop, je pěkně ovladatelný i v nižších rychlostech, oproti XV hravý... ale má (pro Jonese a asi i dost dalších prken údajně typický) měkký nose, který ve vyšších rychlostech nebo na tvrdém sněhu není skvělý a už se mi to párkrát bolestivě nevyplatilo. Cestou nahoru také není super (šířka lyže, váha), ale věřím, že to může být stářím a nové modely to budou mít jinak...


    ...a tím moje zkušenosti s prkný končí. Řekl bych, že hledám přesně "něco mezi": prkno, které snese agresivní rychlou jízdu v pokročilém terénu, ale které tě nepotopí, když potřebuješ dojet X set výškových metrů lesem apod....
    Kvůli cestě nahoru bych rád zůstal u (hybridního) camberu, o banánu mezi nohama se píše, že při výstupu/traverzech není dobrej. Rád chodím rychle a hlavně najisto...
    Mám dobrý zkušenosti s magne traction (bez ohledu na to, jak tomu výrobce říká), pokud možno ho chci i na nové desce...
    Je mi jasný, že ideál by bylo pořídit prkna dvě (btw. Rossi XV 2024 dostal docela zoufalé hodnocení, což mě mrzí už kvůli tomu, že starší desky v mé velikosti nejsou), ale na to momentálně moc nejsou fondy.

    Pokud jste dočetli až sem a hodíte tipy, na čem jezdíte a proč, popř. po čem byste koukali, budu moc rád. Díky & splitu zdar!



    pic related;)
    TOX_MAS
    TOX_MAS --- ---
    ZSIS: Bohužel platí, že nechávat výbavu v autě se moc nemusí vyplatit... a já se toho teda snažím držet nejen v ČR, podobná překvapení nejsou super.

    Když máš trpělivost, tak eBay občas nabízí pecka věci – za levno a v dobrém stavu... ale někdy to trvá. V USA toho je mnohem víc, ale asi se moc nevyplatí nechat si to poslat, bohužel... (cla apod.).

    Na eBay Kleineinzeigen jsem našel splitů hodně, více naž na klasickém eBay a často za super cenu – nevhodné dárky apod., občas nechápu, že to lidi prodávají takhle levně... ale nenakupoval jsem nikdy, protože Němci neradi posílají do ČR a navíc na Kleineinzeigen nemáš tu ochranu kupujícícho, co na eBay... v případě Rakouska (nebo pokud jsi někde u hranic) to může být jiný a hledal bych hlavně tam.
    SAKALICEK
    SAKALICEK --- ---
    Tvl. Vítej do ČR no.. Přesně tohle je jeden z důvodů proč jsem opatrnej na bazarovy věci. ach jo voe..🙄
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    LOJZIKOVO: no, ja zapomnel dodat, to auto ma rakouskou znacku, ja bydlim ve vidni :) pres willhaben jsem prave zkoupil novej kit, takze tam ty splity a vazani posledni dny sleduju skoro nejvic :D

    JARDAK: +1, pro nej asi nejjistejsi nez to davat na internety. imho to byl jeden clovek, videl tasku s prknem a vzal jeste kufr z kufru, a bezel.

    dik za soucit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam