• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WOJTISHEKXiaomi a MIUI
    EAT_ME
    EAT_ME --- ---
    SUMI: Mně dneska přišlo jestli to nedělá přepnutí na cloudový zprávy.
    SUMI
    SUMI --- ---
    EAT_ME: mě, ale jen u jednoho čísla zatím :D
    EAT_ME
    EAT_ME --- ---
    Dneska se mi stala zase taková divná věc u Mi2S. Píšu si s někym na čísle +420blabla = jedna konverzace, ale další zpráva najednou přijde od 420blabla (bez + na začátku) a vytvoří se tím další konverzace. Dělá to někomu taky?
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    Jsem si myslel, ze na to vyzraju, a udelal si druhej account autorizovanej jen pro email, nicmene bez pridani telefonu me to nenecha lognout na cloud, a telefon me nenecha pridat protoze je boundnutej na prvnim uctu, a unboundnout me ho nenecha, protoze bych musel nejdriv dat jinej telefon (fakt to nejde jen smazat), a na ten bych, a je to tady znovu, nejdriv musel dostat tu SMS! :-) Proste parada no...
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    TOOMIX: to je takovej ten, co se nejdriv musim prihlasit pres web (tj. dostat sms), a vyfotit tam QR kod? ;)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    EVILMIND: na cloud se dá přihlásit přes aplikaci Generátor ;)
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    Na micloud se mi nikdy nepodarilo lognout, proste nedostanu tu SMS. Co jsem koukal na anglicky diskuse, tak nejsem rozhodne sam. Nicmene telefon se tvari, ze zurive zalohuje, takze asi cloud mam, akorat takovej jednostrannej... :-)
    RUM
    RUM --- ---
    Prej teď je problém akorát u přehrávače hudby, že stahuje obrázky alb ikdyž to má zakázáný a potom mě mrzí, že nejde ten micloud na 100%, ale to je spíš minoritní problém
    BUCCI
    BUCCI --- ---
    SUMI: přesně jak píšeš... jedinej problém, kterej mam je s CZ e-mailem (protože používám widget), na to je ale workaround, takže no problemo
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    Ja mam teda MI2S jen chvili, ale najel jsem na rezim, ze se divam v pondeli na miui.cz, a pokud tam neni prilis mnoho narku od lidi, co updatovali uz v patek, updatnu taky... :) Takze jsem vynechal zatim jen tusim predminulej tejden, kdy hodne lidem nebylo po update rozumet pri telefonovani.
    SUMI
    SUMI --- ---
    Já Mi2s pravidelně updatuju každej týden a neměl jsem jediný závažný problém, dokonce se mi začala líbit ta jejich e-mail appka. :)
    IMPROVIZACE
    IMPROVIZACE --- ---
    MIKROM: zajimavy.. me mi2s bezne bezi 6 tydnu bez restartu a pohoda
    RUM
    RUM --- ---
    no buď si koupíte iphone za 20tku, kde vám to pak vymění kus za kus, když se podělá anebo si za ty peníze koupíte 3 stejně vybavené telefony bez iOS :-)
    MIKROM
    MIKROM --- ---
    FARFELOO: asi tak, nehlede na to, ze za tech 6000 je ten system rychlejsi a spolehlivejsi nez u padel za desitky litru
    RUM
    RUM --- ---
    teď verze 4.6.20 podle lidí už opravila GPS ikonku (ikdyž v changelogu není zmíňka) a zbytek podle reakcí vypadá taky dobře, takže ještě počkám na upravenou mms.apk na odstraňování diakritiky v sms a jdu do ní :-)
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    MIKROM: úlet... U Xiaomi za 6 000 dokážu občasnej restart nebo bug přežít, ale u telefonu za skoro 20 000 bych se asi nesmířil s tím, že ho musím co chvíli restartovat...
    MIKROM
    MIKROM --- ---
    rek bych ze ios bude asi stabilnejsi za cenu ze si nelze nic moc nastavit, na androidu je to daleko pestrejsi a roztristenejsi, takze je ruznych divnych chyb co se projevuji jen nekomu vice. zadny tel neni dnes bezudrzbovej a ty updaty alespon cloveka donuti ho jednou za tejden restartovat (setkal jsem se se samsungen s4 co prinesla pani na reklamaci (po par tydnech od nakupu) ze je naprosto nepouzitelnej, a to jsem neveril, odezvy systemu desitky vterin, samy padani aplikaci, no hruza.. restartoval jsem telefon a vse behalo tak ja to na s4 behat ma, pani ten telefon jela proste porad nonstop zaplej)..
    osobne mi2s updatuju pravidelne, a veci se rozesiraj spis vyjimecne. s tou ikonkou gps mi to dela taky, mail funguje podle me dobre, ale pouzivam ho jen z donuceni na pracovni exchange.
    uplne stejne jako tel, se dovedou podelat i aplikace po aktualizaci. swiftkey jsem musel min. tyden preinstalovat kvuli aktualizaci kdyz presli na free. atd..
    RUM
    RUM --- ---
    FARFELOO: je to jako s každým softwarem, který se vydává v pevně daný termín tj. přidají nějakou vychytávku, ale mezitím se zase občas něco rozbije, ale většinou jde o maličkosti... např. v ROMce co mám teď se místo ikonky hledání GPS pozice zobrazí generická ikonka "na všechno" jinak mi funguje všechno jak má kromě přihlášení se k účtu Xiaomi, což nedovedu posoudit, čím to je - někdy to lidem jde a někdy ne, ale nemá to vliv na funkčnost aplikací, protože to funguje skoro stejně jako google účet, takže na synchronizaci do cloudu. jako třeba v současnosti se soustředí hodně úsilí do nové aplikace pro email, který ale nefunguje v počeštěné verzi... já ale mám všechno na gmailu, tak používám i ofiko aplikaci od googlu a tak mě todle vůbec netrápí. nemá cenu to lámat přes koleno, dokud tu nativní apku na mail nedovedou do nějaké použitelné podoby.

    lidi na tom foru někdy píšou věcí... nenech se zmást, protože MIUI vychází na čím dál víc a víc telefonů a lidi často neuvedou, který telefon používají a tak to pak může vypadat jako globální problém, ale tak to není.

    hodně lidí píše, že verze MIUI, kterou mají oni ve svém mobilu je "ta poslední" použitelná, ale každej to má jinak...
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    RUM: A z čistě vlastní zkušenosti: jak často novej update rozbije něco, co fungovalo dobře? Tvoje rada totiž napovídá tomu, že si vyberu "míru stability, která mi vyhovuje", a ne tomu, že každej update něco spraví. Pokud updaty nežehlí jenom starý chyby, tak musí pořád přibývat nový funkce... Nedovedu si představit, co by to mohlo být (jsem zvyklej na novej systém 1x ročně a jinak skoro nic :-))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam