KEL: Ses si jistý? Tohle je z fóra.
Zde pár postřehů.
"[*]MIUI V6 je po designové stránce velmi povedené.
[*]Samotný systém běhá jakž-takž použitelně. Nic vyloženě nepadá, ani se neseká, ale cítíte takovou všudypřítomnou lenost. Všechno si dává na čas.
[*]Multitasking je o něco lepší než v MIUI V5, už nezabíjí úplně všechno na pozadí. Ale stále naprostá katastrofa oproti CM.
[*]Správa RAM je poměrně dost tragická, občas padne prohlížeč, či se zavře launcher. To bylo mnohem lepší ve V5.
[*]Před několika týdny (možná i měsíci) jsem používal tu portnutou multilang verzi MIUI V6. Ačkoliv je to komunitní port, byla lepší.
[*]Baterie je celkem slušná, ale stále nic moc oproti CM.
[*]I naprosto jednoduchá a nenáročná hra 8 ball pool, která běží dobře i na MIUI V5, se zde seká.
Závěr - radil bych zůstat na MIUI V5 dokud to trochu neodladí, nebo v ideálním případě přejít na CM 12.1. Ačkoliv je zatím jen první verze, tak už vše funguje jak má, což se nedá říct o MIUI V6 které je ve vývoji už velmi dlouho. A jako plus budete mít u CM nejnovější android. V kombinaci CM 12.1 + Xcelerate kernel mám pocit, že mám dvakrát výkonnější mobil než s MIUI V6. MIUI mám rád, líbí se mi, ale tohle je pro mě, jako pro relativně náročného uživatele, naprosto nepoužitelné."