• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WOJTISHEKXiaomi a MIUI
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    BUCCI: Note 3 SE verze neexistuje. :-) Máš v tom bordel chlape. :-))
    BUCCI
    BUCCI --- ---
    DARUMA: to právě ne... http://xiaomimobile.cz/blog/xiaomi-redmi-note-3-verze

    Note 3 je původní Mediatek verze
    Note 3 pro je stejná jen má Snapdragona 650
    Note 3 SE je vylepšená (o 2 mm vyšší verze) určená pro Tchaiwan
    Note 3 LTE je stejná verze jako SE, jen pro globální trh...
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    BUCCI: Ano to je on. Xiaomimobile.cz to nepřesně pojmenované.

    Je to Xiaomi Redmi Note 3 Pro a pokud to umí české LTE tak za to prodejci přidávají ocásek buď LTE nebo Special Edition nebo Global version. Všechno je to jeden a ten samý telefon.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    RAINBOF: já nabíjím mobil každý den, protože dýl by prostě nevydržel, leda by měl ještě půl baterie. v podstatě skoro nikdy nemívá pod 15-20 %, někdy i víc, když ho dávám do nabíječky. jediné co by mu mohlo vadit je, že po nabití zůstane v nabíječce do rána, protože já holt spim.

    a jak to srovnáváš s baterkama Redmi - měla jsem dva mobily Redmi 1 s vyndavací baterkou, jeden rok, druhej skoro dva roky, a oba držely dobře, nevypínaly se mi samy, i když jsem pak už měla dvě baterky na střídání, takže jsem to nezničila tak rychle, ale tak stejně jsem je vyměnila velice zřídkakdy.

    prostě ta baterka v nových xiaomi je asi sračka, nedá se nic dělat :D kolega má tyhle problémy taky, s rok a půl starým Mi4, ale u 5 měsíců starýho mobilu mi to prostě přijde trapný. z článku jsem už kdysi pochopila, že vadí spíš když se nechává baterka hodně vybít, ale to se mi nestává. možná tak občasný přehřívání, když třeba hodinu intenzivně něco řeším na wifině a koukám na videa. kolega na tom občas hrál hry a kouká na streamy, tak to může tu baterku asi taky docela namáhat.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    BUCCI: V těch názvech panuje trošku chaos, ale LTE/Special edition/Global version znamená u tohodle telefonu pro Čecha jedno a to samé, umí to české LTE. :-) Je to verze původně určená pro Taiwansky trh. Mělo by to v sobě mít snapdragona a tedy se jedná o PRO verzi.
    BUCCI
    BUCCI --- ---
    DARUMA: má ho ségra od manželky... a právě schání sklo a zadní kryt...
    nemá SE (Tchaiwan verze), ale má Note 3 LTE (ale ty 2 jsou stejně velký... těch 152 mm)

    já budu hledat, páčto je to vybíravá holka :-)
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    BUCCI: Máš tedy Note 3 PRO Special Edition (umí české LTE)? Jestli jo, tak telefon je díky jiné anténě o 2mm delší než verze Note 3 PRO, takže si dej pozor (150mm vs 152mm). Jinak s pouzdrama to zatím není nic moc pro LTE verzi, protože to je distribuce původně určena pro Taiwan. Něco mají na například alixpressu. Já jsem zatím vhodné kombo glass+bumper nenašel tak používám originál flipové pouzdro a to mi zatím vyhovuje.
    BUCCI
    BUCCI --- ---
    máme v rodině teďka nově Redmi Note 3 LTE... schánim na to tempered glass a nějakej bumper... nemáte někdo zkušenosti kde?
    normálně vše kupuju na e-bay, ale mám zmatek v pojmech Redmi 3/Redmi Note 3/Redmi Note 3S/Redmi Note 3 Pro/ atd.... samozřejmě co kus to jiná velikost a nerad bych koupil špatně
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    SARGO: Ale odpovídá přesně :). baterie nesnášej horko. horko je poškozuje, zima jim snižuje kapacitu. Obojí hýbe s tou předpočítanou statistikou pro měření baterie.

    Myslím si že to odpovídá tomu že redmi baterky nejsou zrovna výběrová kvalita. U mého redmi a redmi 1s jsem tyhle výkyvy pozoroval taky. V létě po tom co jsem ho někde v autě nechal (baterie naopak déle udržela vysoké napětí takže si telefon poslední procento držel neskutečně dlouho).

    Pokud ti ze 40 skočí do 0 je skoro jistý že to má baterka za sebou (odpovídá ta doba zhruba době běhu normální baterky nebo je zhruba poloviční ?). zkusil bych jí vyndat a nabít/vybít. pokud se nesrovná tak jinou. (schválně ji zkus nabít a nech si ji na léto)

    Pěknej celkem udržovanej článek o baterkách (i když nějakej promázlej)
    Jak správně nabíjet baterii? Mýty a fakta o akumulátorech
    https://www.svetandroida.cz/...-spravne-nabijet-baterii-telefonu-myty-a-fakta-o-akumulatorech-201403

    Obecně vzato je ideální baterii držet "celkem" nabitou což ale vzhledem k žravosti smartphonů moc nejde. Každý vybití do stavu kdy se telefon vypne, baterce kope hrobeček. Správný by v takový chvíli bylo baterku nabít specializovanou nabíječkou (pro nabíjení modelářských baterií např.) , jenže ne každej jí má a redmi 3 tušim baterku ani nemá vyndavací a telefon s velkou pravděpodobností ve snaze co nejrychleji se dostat do provozního stavu baterku moc nešetří. (on teda trošku musí jinak by se brzo nafoukla jako balonek což by značce přineslo drby jako u posledního galaxy note).
    SARGO
    SARGO --- ---
    RAINBOF: Zní to dobře, ale neodpovídá to pozorování. Jeden z našich mobilů to začal dělat někdy v září a bez změny užívání. Ten tedy skáče ze čtyřiceti procent rovnou na nulu. Dost na ránu, co si budem. :-/
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    TOOMIX: miui 7.3 a pod tím je 6.3.17 týdenní.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    AOTEAROA: co tam máš za verzi MIUI?
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    RAINBOF: mě jen teda překvapuje, že moje předchozí dva xiaomi s tím problém neměly, tenhle mám pět měsíců, používám je stejně. Baterie se vyndat nedá, mobil není možné otevřít.

    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    AOTEAROA:
    prdel si nedělám. jak si myslíš že mobil ví kolik procent energie má ještě baterka?
    má prostě zmereno statisticky a pak má naperi kam když to klesne už nesmí jít aby bateku neznicil. a u tvy baterky je všechno vpohode a najednou konecna, pokles pod povolenou mez.

    a je to bud baterka v háji (coz muže už po půl roce) nebo to ze proste si to ze v zimě baterie má nižší napětí a tedy letní statistika neplati.

    většinou staci baterií vyndat. a pak vybit/nabit.

    pokud ti to stále není jasný a přijde ti to jako moc nova a uzasna informace precti si něco o nabíjení baterii článku v češtině je opravdu hodně.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    Tak se mi to právě teď stalo znovu. Vesele si surfuju, mám skoro 20 procent baterky, a najednou šlus, mobil černo, bliká červeně dioda. Dlouze podržím power, strčím do nabíječky, zapíná se miui, baterie hlásí 14 procent.

    Taky mi velmi často, teď opět, nefunguje regulace automatického jasu, prostě svítí naplno. Několik restartů nepomohlo, pak to jednou šlo, teď to zase nejde.

    Zkusila bych teda holt tovární nastavení a všechno si znova nastavit, až na to bude o víkendu čas. Ale popravdě... Mě to dost sere a nechce se mi do toho. Má smysl to reklamovat? Co by mi tak asi nabídli? Asi to samý co udělám sama, akorát si na to vezmou měsíc někam to povezu :-/
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    RAINBOF: wtf?? To si jako děláš prdel nebo mi vysvětlíš co je tím myšleno? Každopádně kámošovi tohle mobil dělá už druhý měsíc.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    AOTEAROA: zima. zmenila se charakteristika nabijeni telefon to nevi.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    BUNDA: Jo máš pravdu. Redmi 3S a Note 3 Pro mají stejnou baterku 4000mAh.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam