KORKMAZ: Ja jsem prechazel z mrtveho Redmi 2 (odesla RAM, takze telefon ani nebootoval) na Redmi 4X. Data jsem mel vsechny synchronizovany do Mi cloudu, takze na novem zarizeni stacilo preskocit vsechny ty dotazy pri prvnim spusteni, pak nastavit WiFi a Mi Account a pockat, az se vsechno synchronizuje z cloudu do telefonu.
Muzes udelat i backup na SD kartu, pokud ji tvuj telefon ma (to je normalne v nastaveni telefonu) a pak to z toho obnovit na novem telefonu.
Pripadne pouzit Mi PC Suite, nebo tak nejak se to jmenovalo - windowsi program pro zalohovani pres USB kabel. Ale mam s nim rozporuplnezkusenosti - snazi se zalohovat i SD kartu, takze zaloha 60GB dat neni to, co jsem chtel. Ale system a nastaveni to zazalohovat a obnovit umi.
Klevesnici muzes pripojit pres USB OTG redukci, nebo bluetooth. Ja jsem si jeste ke staremu telefonu koupit za $20 malinkatou klavesnici (cca 14cm velkou), ktera funguje pres bluetooth i jako mys. Funguje i na Xiaomi telefonech - kdyz se s telefonem sparuje, tak se na displayi objevi kurzor mysi a da se klikat na ikonky :) Ale sparovano musis mit pred tim, nez si rozbijes display :)