Kdyz jsem poprve koukal na pocitaci na fotky z Redmi 4X, tak jsem si rikal, jak jsou hnusny, oproti fotkam z Redmi 2. Jenze kdyz jsem pak vzal oba telefony najednou, vyfotil s nima stejnou scenu, tak venku v dennim svetle melo Redmi 4X vyrazne vic detailu (mensi vyhlazovani) a to, ze fotky vypadaly "hur" bylo jen tim, ze je tolik ne(pre)saturuje. Redmi 2 melo proste libivejsi barvy, i za cenu toho, ze to neodpovidalo skutecnosti. Mirne horsi bylo Redmi 4X v mistnosti se spatnym osvetlenim (ale tam jsou oba dva telefony proste mizerny)
Takze fotak u Redmi 4X mi nijak nevadi (i kdyz chapu, ze uzivatel vyssi a drazsi modelove rady telefonu je s tim nespokojeny).
Daleko vic mi na Redmi 4X vadi mnohem horsi zvuk na sluchatkach, nez byl na Redmi 2. Z toho jsem byl ze zacatku dost zoufaly. Pak jsem si poridil jina sluchatka a v nastaveni zvuku zapnul nejaky ten Xiaomi enhancer, nebo jak se to jmenuje a tim se to tak nejak zacinalo vyrovnavat staremu Redmi 2.
Ted mi jeste vadi, jak jsou osekane nektere funkce v MIUI 9 (takze zustavam na 8.5) a jestli se za 2 - 3 roky neco zasadne nezmeni ve smerovani Xiaomi / MIUI, tak je to asi muj posledni Xiaomi telefon. Pres 5" proste nepujdu. Nechci misto telefonu tablet.