• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WOJTISHEKXiaomi a MIUI
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    TANTRAMAN: Já myslím, že můžeš, ale logicky přijdeš o slot na SD kartu.
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    KORKMAZ: a nemůžeš mít druhou SIM
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    LACHAUER: Když to vezmu z opačného konce - mám 3Gb verzi a nikdy se mi nepodařilo, abych měl volného více než 1Gb. Teď bych volil určitě tu větší, už kvůli většímu internímu úložišti. Ukládání fotek na SD kartu totiž není zrovna rychlá záležitost a to mám nějakou extra rychlou
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    LACHAUER: těžko říct. Já mám 4GB verzi a poté co mám v paměti WA, dvě appky k MiBand náramku a AutomateIt, jsem rád, že tam ta rezerva paměti je. Aplikace jsou čím dál tím víc rozežrané.
    LACHAUER
    LACHAUER --- ---
    Mám takový hloupý dotaz, ale ospravedlňuje mě trochu fakt, že používám momentálně první Hongmi s 1 GB RAM.

    Budu si pořizovat Redmi Note 4. Má smysl kupovat verzi s 4 GB RAM, nebo je to při běžném používání neznatelný rozdíl proti 3 GB?

    Tím běžným používáním myslím, že nehraju hry ani na tom nehodlám stříhat video. Největší zátěží bude v mém případě třeba kombinace Waze+Spotify+pár záložek v prohlížeči, nebo tak něco. Prostě aby to nepadalo. Jo a místo MIUI používám Apex, ale nevím jestli to je podstatné.

    (jinak samozřejmě vím, že 4 gb verze má ještě taky větší úložiště, ale o to mi teď nejde.)
    JUGI
    JUGI --- ---
    Konečně hotovo. Ale byl to porod..

    SIBERIAN
    SIBERIAN --- ---
    zulu: ... a máš odemčený BL?
    SIBERIAN
    SIBERIAN --- ---
    RADDINO: no, jako prnví tam nakopej oficiální systém (http://en.miui.com/download-240.html ) pokud i tak bude blbnout, do reklamace. Osobně si myslím, že Alza je trochu méně pružná a zamítnou ti to, s tím, že to funguje. otázkou je jak. no. tohle se blbě dokazuje.
    RADDINO
    RADDINO --- ---
    U některých tel. bývá často problém s GPS. Někdy to vyřeší aktualizace MIUI, někdy ne. Například na své staré Mi4 jsem s tím měl fakt problémy a to jsem zkoušel všechny možné verze. Po půlroci občasných povzdechnutí, že matce na telefonu ta GPS "nějak zlobí" jsem se na to podíval a zjistil, že na jejím Mi4C také nefunguje. Vidí málo satalitů, lockne se po dlouhé době a přesnost +-40 m. Při jízdě autem ještě víc, skáče to a není možné se locknout. Máte někdo zkušenost s reklamací u Alzy s nefunkční GPS? Podle mě tam jenom přehrají systém a pošlou zpět bez testování. Podařilo se to někomu takto třeba 4x vrátit (a získat zpět peníze)? Dík
    SIBERIAN
    SIBERIAN --- ---
    SMOOKE: všechno bylo vypnuté. to sem ověřoval. někdy zlobí to zpnuté vyhledávání. Ale je mi to fakt záhadou. Vyprdl sem se na to. bochul sem tam MIUI 8 a ten telefon do roka nebo dvou stejně známý rozfláká. takže je to vesměs fuk :) Nenávidím MTK processory. flashe sou vždy komplikované se zamknutým BL
    SMOOKE
    SMOOKE --- ---
    SIBERIAN:nevim jestli to neni uplne blba pripominka, ale povzpinat veskere synchronizace a vyhledavani ztraceneho telefonu a treba zkusit i jinej ucet. Me nakonec pomohlo udelat unlock na jinem PC (predpokladam ze ovladace a BL unlocker mas posledni verze).
    PETR_TNT
    PETR_TNT --- ---
    SMOOKE: ok, mažu se.diky za ujištění
    SMOOKE
    SMOOKE --- ---
    PETR_TNT: nema
    SMOOKE
    SMOOKE --- ---
    PETR_TNT: Jelikoz Redmi 1S je pomerne starej tel tak doufam ze ta flaska vina je archivni :)
    SMOOKE
    SMOOKE --- ---
    BRKODLAK: delsi dobu adaway se superSU, ted jsem presel na unified hosts adblock od magisk
    SIBERIAN
    SIBERIAN --- ---
    pánové, nemáte někdo SP flash tool pro RN3 MTK s globalním překladem s MIUI 9? :D našel sem jen MIUI 8 nějakej rok a pul starej. Nechce se ta sviňa odemknout. Proto musím přes SP flash.
    ( ano, povolení je, před odemčením se telefon restartuje a unlock neproběhne - proto nemůžu nahrat twrp a system z miuiosu) díky za rady :D

    btw- mám sp Flash tool ale je konfigoravaný na MIUI 8 a nevím jestli si poradí s flashem noveho MIUI
    NINE_OF_NINE
    NINE_OF_NINE --- ---
    Mam starsi miui, ale po kliknuti na zatrzitko se dostanu na kartu ukolu.

    RADDINO
    RADDINO --- ---
    NINE_OF_NINE: a ukazuje ti to moznost odkliknout hotovo/snooze z notifikaci? Na play to ve screenshotech maji, ale me to nejde.

    NINE_OF_NINE
    NINE_OF_NINE --- ---
    RADDINO: splendo
    RADDINO
    RADDINO --- ---
    Jakou app používáte na správu úkolů/tasků? Používal jsem Tasks, ale v poslední době je to brutálně zasekaný, tak hledám náhradu. Pár jsem teď zkušebně nainstaloval, ale u všech mi chybí když vyskočí notifikace rychlá možnost odkliknout splněno/odložit o X min/hod. Možná je to zas nějaká super vychytávka Miui, že to ukáže obyčejnou notifikaci s proklikem do appky a musí se to někde zapnout apod. Poradíte?
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    Pouzivate neco proti reklamam?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam