SAKALICEK: tak přidám pár svejch postřehů.
svižnej telefon pro můj multitasking, oproti nexu5x, většinou mám puštěný Spotify, který na nexusích 2GB RAM často padalo při prepinani do jinejch aplikací, byl problém i ve skákání mezi rss čtečkou a chromem, 4GB jsou dnes holt asi ideál.
aktualizace, co jsem pochopil, jsou v režii Google services, pokud je nemáš aktualizovaný, nepřijde nejnovější OTA. ale úplně stock to
evidentně není, spíš lehkej skin, takže pravidelnost a rychlost updatů je otázka blahosklonnosti výrobce.
největším kamenem úrazu jsou ale právě multimédia, xiaomi foťák má zajímavý fce, ale bohužel šílenej postprocessing, takže jsem šel cestou rootu (magisku), modulu pro zapnutí Camera2 api a foťákem z pixelu, kterej je dost střízlivější a schopnější.
no a pak je tu ten zřetelnej šum v drátovejch sluchátkách, sice hrajou dost nahlas asi by hrály i nějaký s vysokou impedancí, ale v tichu je to hodně evidentní. což bude imho softwarová záležitost, ale zatím na to není a žádnej DIY fix, snad to třeba opraví update na 8.1.
jinak za tu cenu skvělej fon, zjišťuju, že dneska cena zařízení stoupá hlavně s kvalitou foťáku, jinak i levnější modely zvládaj téměř vše na jedničku.