• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WOJTISHEKXiaomi a MIUI
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Právě jsem úspěšně na mém Redmi 3 Pro vyměnil celý přední displej (rozbilo se mi po pádu sklo, a jak je známo, musí se to měnit komplet). V ČR jsem našel výměnu za 1900kč, takže jsem objednal tohle (verze With frame)

    https://www.aliexpress.com/...ssembly-for-Xiaomi-Redmi/32801801490.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.2HpY8x

    za 14 dní mi to přišlo. Podle tohohle návodu jsem telefon rozebral

    Xiaomi Redmi 3S Replacing Screen Display
    https://www.youtube.com/watch?v=IXPnDNAI_VU


    přehodil jsem do nového rámečku foťák, motorek na vibrace, boční tlačítka, pak to zase smontoval zpátky a všechno šlape. Jen notifikační LED svítí polovičním jasem než ta původní, ale to mi neva. Za 450kč hodně dobrej kup. Ale je potřeba to všechno dělat pečlivě, strávil jsem s tím cca 80 minut.
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    Tak jsem si Note 4 aktualizoval na MIUI 9.5.4 a rozhodilo mi to pořadí ikon v té rolovací liště a přijde mi, že už se tak snadno nedají seřadit (pouze jako seznam a ne mřížka), tak bacha na to. Zároveň nejdřív vyjede jen 1. řádek a pak až zbytek, takže klik navíc. Je to drobnost, ale trochu to naštve
    QUIP
    QUIP --- ---
    TOOMIX: ano, zvukove. Starsi verze to mela v nastaveni. Prijde ti SMS, zapipa to a tim to skonci. U stare sis mohl nastavit, ze to ma zapipat treba jeste 5x v intervalech po 5 minutach. V MIUI 8 uz tohle jde nastavit jen pro zmeskane hovory, ale ne pro SMS.
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    KORKMAZ: ono to najde za nějakou dobu nějaké další. mě se to myslím aktualizovalo až druhý den na sedmičku.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    QUIP: myslíš zvukové upozornění, ne notifikační LED?
    QUIP
    QUIP --- ---
    TOOMIX & LACHAUER: ono tam toho bylo vic, ale uprime si to uz nepamatuju. Kdyz byla devitka nova, tak jsem v te dobe jeste denne cetl MIUI forum a tam se ty zmeny popisovaly (jeste driv, nez vysla devitka pro Redmi 4X) a naprosto me to otravilo. Takze uz to dal ani nectu. Ostatne pro me je i ten Bluetooth tak zasadni krok zpatky, ze uz kvuli tomu bych ten upgrade neudelal. Bohuzel je to soucasny celosvetovy trend - vsechno orezavat a zjednodusovat, aby to mohla obsluhovat i cvicena opice... a pak se zase cely svet divi ruznym bezpecnostnim a dalsim incidentum - kdyz ten SW a HW obsluhuji cvicene opice bez premysleni.
    To osekavani je takovy pomaly, plizivy. Napriklad uz ve verzi 8 chybi moznost nastavit periodicke upozorneni na neprectenou SMS. Ve starsi verzi bylo. Ted mi prijde SMS a pokud si toho nevsimnu hned, protoze treba odejdu na minutu z mistnosti, kde mam polozeny telefon, tak o tom nevim klidne dalsich X hodin.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Xiaomi čaruje s názvy smartphonů ve střední třídě. Redmi Note 5 s duálním foťákem se chystá do prodeje – MobilMania.cz
    https://www.mobilmania.cz/...te-5-s-dualnim-fotakem-se-chysta-do-prodeje/sc-3-a-1341301/default.aspx
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    KORKMAZ: asi budeš muset počkat na další aktualizace. Jak jsem pochopil tak aktualizace na A 7.1.2 se nabídla a provedla současně s MIUI jen někomu. Možné teprve testují a nepošlou všem.
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    BUNDA: Tak MIUI se podařilo aktualizovat na 9.2 (sice dvoustupňově, takže 2 restarty), ale android je tam furt 6 a když dám Nastavení - info o telefonu - vyhledat aktualizace, tak to najde jen té nástavby a ne celého systému.

    Dá se k tomu vlézt jinudy?
    LACHAUER
    LACHAUER --- ---
    QUIP: Tak to by mě taky zajímalo, protože si chystám pořídit Note 4. Updatovat/neupdatovat, případně na co a proč? Díky.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    QUIP: co je v 9 osekaný kromě nastavení bluetooth?
    QUIP
    QUIP --- ---
    KORKMAZ: jsem rad, ze jsem zustal na MIUI 8.5. To jak osekali devitku se mi vubec nezamlouva a prave z toho duvodu je 4X mozna posledni Mi telefon, co jsem si koupil.
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    DARUMA: Je to pro ženu s drobnou ručkou, takže 5' je optimální a 6 je už hodně nad limit. Už můj Note 4 sotva ovládá
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    KORKMAZ: Ja bych počkal na Redmi Note 5 Pro.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    KORKMAZ: jde o normální OTA.
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    BUNDA: Jo s tím MIUI asi nebude problém, tam aktualizace bude snadná. Nevíte ale co s tím androidem - je aktualizace na nugát dostupná a případně uživatelsky snadná?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    KORKMAZ: kolega před týdnem zvolil 4X a pokud jde o verzi MIUI tak už tam má 9.2 a ohlášená je 9.5.
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    Koupit Redmi 5A nebo 4X? Těch 400 Kč navíc za 4X mi přijde ospravedlnitelný vzhledem k větší RAM/ROM, baterce, dvojnásobek jader, čtečce otisků, kovovém těle...

    ...ve prospěch 5A by hovořilo novější software (Android i MIUI) a to, že je to novější řada telefonů.

    Názory?! Díky
    TAP
    TAP --- ---
    SAKALICEK: tak přidám pár svejch postřehů.
    svižnej telefon pro můj multitasking, oproti nexu5x, většinou mám puštěný Spotify, který na nexusích 2GB RAM často padalo při prepinani do jinejch aplikací, byl problém i ve skákání mezi rss čtečkou a chromem, 4GB jsou dnes holt asi ideál.
    aktualizace, co jsem pochopil, jsou v režii Google services, pokud je nemáš aktualizovaný, nepřijde nejnovější OTA. ale úplně stock to evidentně není, spíš lehkej skin, takže pravidelnost a rychlost updatů je otázka blahosklonnosti výrobce.
    největším kamenem úrazu jsou ale právě multimédia, xiaomi foťák má zajímavý fce, ale bohužel šílenej postprocessing, takže jsem šel cestou rootu (magisku), modulu pro zapnutí Camera2 api a foťákem z pixelu, kterej je dost střízlivější a schopnější.
    no a pak je tu ten zřetelnej šum v drátovejch sluchátkách, sice hrajou dost nahlas asi by hrály i nějaký s vysokou impedancí, ale v tichu je to hodně evidentní. což bude imho softwarová záležitost, ale zatím na to není a žádnej DIY fix, snad to třeba opraví update na 8.1.
    jinak za tu cenu skvělej fon, zjišťuju, že dneska cena zařízení stoupá hlavně s kvalitou foťáku, jinak i levnější modely zvládaj téměř vše na jedničku.
    TAP
    TAP --- ---
    SAKALICEK: koukám, že by neměl být problém to rootnout a nechtěné aplikace vyhodit třeba pomocí titanium backup. díky za report, asi jdu do něj
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam