• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WOJTISHEKXiaomi a MIUI
    SAKALICEK
    SAKALICEK --- ---
    MIKEKT: Magnet OK, materiál OK, barva po 3mesicich lehce ošoupaná. Já platil 4,4$. Za ty drobný OK. (Hodinky nosím každý den)
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    TOOMIX: a je ten magnet dostatečně silný? Není ten materiál moc drsný na ruku? Díky
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    BRKODLAK: zkusil bych vypnout battery saver u te aplikace
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    Ahoj, nevíte jak stahovat z ulozto, aniz bych musel mit porad aktivni obrazovku? Jakmile odejdu stahování se přeruši a az zase aktivuju obrazovku, zacne se to snazit opet napojit, ale vetsinou neuspesne. Redmi 4x
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    BUNDA: ostré hrany nemá, bordel uvidím za 1-2 týdny, dorazil tepve dneska
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    TOOMIX: díky za tip, ale měl bych pár otázek - nedrží se v něm bordel? Nemá ostré hrany?
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Kdybyste sháněli nový řemínek na Xiaomi Amazfit Bip, dak velmi doporučuju tento s magnetem

    https://www.aliexpress.com/...t-Bip-BIT-Youth/32854384224.html?spm=a2g0s.12269583.0.0.2b9676e1WDSKpV

    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ROLAND: jsem si říkal, že podle vyjadřování to musí být BREN..
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    Chlapy díky za rady a snahu.
    Jen bych rád doplnil - že mám rád kvalitní poslech v rámci možností. Doporučení jsou dobrá, ale jen jako orientační - už jen to že každý člověk má jinak uši a také dle toho co nejraději poslouchá. Z hygienických důvodu je pak problém vyzkoušet si špunty, nehledě i to jak je to balené.

    Nejcenější je pro mě ta informace ohledně CTIA vs OMTP. To jsem možná kdysi věděl, ale zapoměl. A vzhledem k pokroku elektroniky, mě dost sejří, že jsou výrobci takový... Když jde udělat vnitřní automatický detektor a obraceč groundu a polu. A když nebyl pro některé problém udělat si i vlastní absolutně atypické jacky a USB konektory a že jsem jich viděl za svůj život pěknou řádku a několik mi jich i prošlo rukama.

    A jak jsem psal Redmi X4 cena a to co nabízí je skvělý telefon. Jen řeknemě nadávám na biznis model jako celek a že i tak prostě některé věci v tom telefonu nefungují jak by měli ale zase co by člověk nechtěl za 4,5k?
    BT apod. nechci, protože už takhle máme ozařované hlavy x frekvencemi a naco cpát si další, nehledě další věc na nabíjení což je z mého pohledu nepraktické. I když komu to nevadí, tak jistě super řešení.

    Ano vývoj jde dopředu neustále nějak, aby udajně bylo co prodávat. Ale zatím jsem po všeobecné stránce neviděl na mobil operační systém, který by se v základu vyrovnal WM6.5 co jsem používal na dvou zařízeních. Stejně tak jako kdysi byl i problém najít na Androidu přehravač, který umí přehrávat položkově. Dnes už to naštěstí zase opět i umí, ale že to trvalo.

    Takže ještě jednou díky.
    E42.
    E42
    E42 --- ---
    Jo a nebo pak se samozřejmě ještě nabízí vůbec nejlepší řešení, a sice přejít na bezdrát. Tam tě jack nezajímá a ani rozumná kvalita už není vůbec drahá. Viz např.
    NuForce BE2 Black - Sluchátka s mikrofonem | Alza.cz
    https://www.alza.cz/nuforce-be2-black-d5148462.htm
    E42
    E42 --- ---
    ROLAND: Fungovat by ti měla jakákoli sluchátka používající zapojení CTIA, což dnes budou skoro všechna. CTIA je dnes standard jak na Androidu, tak i na iPhonu. Tip BUNDA na sluchátka od Xiaomi je dobrý, protože shodou okolností dělají dobrá sluchátka za velmi dobré ceny. Ale fungovat budou i skoro jakákoli jiná nová včetně např. velmi populárních skvělých Sony MH1C, pokud je ještě seženeš.
    Že ti ta tvoje stará fungují se starou Xperií je jasné. Lenovo buď ještě v roce 2014 používalo OMTP, ale je taky možné, že v něm fungují oba standardy. To umí třeba Nexus 6, který si taky poradí se CTIA i OMTP.
    Každopádně není důvod nadávat na Redmi 4X, tvůj problém je z dnešního pohledu ve sluchátkách.
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    E42: Díky moc.
    Jinak hádám že to jsou tyto sluchátka. Min vypadají řekl bych identicky.
    https://www.amazon.com/Sony-Ericsson-Headset-Connector-Devices/dp/B0051FO04G

    Telefon SE Xperia PRO jsem kupoval tuším 2011? (a funguje dodnes, ale má absolutně klasicky na prd ram a také už výkon slabý a nemá LTE) A 2014 jsem kupoval i tablet Lenovo Yoga Tablet 10 Full HD 16GB a tam ty sluchátka fungují také normálně.

    Tak bych tedy rád jen věděl jaká sluchátka mohu koupit. A jestli je v tom mém aktuálně používaném telefonu standart zdířka a nebo ta ala apple? Už jen to nastavení sluchátek co v tom MIUI je a jak tam jsou přednastavení. Mi přišlo že Xiaomi u svých telefonů plánuje určitou nekompatibilitu.
    A i to samotné MIUI je pro mě takové prapodivné. I když dle požadavků i hlavně na cenu jsem prostě lepší telefon nenašel. I když v budoucnu budu zkoušet pak hledat asi i pokud bude možnost čistý android, kde bude minimum předinstalovaného balastu a brandu.
    A teď jsem kouknul na Wiki. Na anglické klasika nic, ale na české zajímavá kritika, to jsem ani nevěděl. Ale tak nějak to asi i potvrzuje to co jsem si myslel a psal výše.
    Xiaomi – Wikipedie
    https://cs.wikipedia.org/wiki/Xiaomi
    E42
    E42 --- ---
    ROLAND: Jenom abychom si rozuměli... Z dnešního hlediska nestandardní (OMTP) jsou pravděpodobně ta sluchátka. Prakticky všechny současné telefony používají CTIA a předpokládám, že to tak má i Xiaomi (nedaří se mi to rychle dohledat, ale večer to můžu ověřit).
    Máš zjevně historická sluchátka, která ti dosud fungovala s historickými telefony používajícími dnes už dost mrtvý standard (Sony Ericsson tím byl vyhlášený). Buď si pořiď adaptér nebo spíš nová sluchátka. Ekvivalentní či lepší sluchátka (bohužel nepíšeš, jaká máš) určitě pořídíš za pár stovek.
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    E42: No to mě jebni.
    Tak takovoudle záludnost bych u pro mě stále noname značky nečekal. Čěkal bych to klasicky u Aplle, Samsung a čas odčasu to zkusí i jiní. Ale tohle?
    Dnes jsem zjistil jak jsem to zkoušel pořešit asi do skoro 5 rána, že se mi zaseklo i nastavení v telefonu a i když strčené sluchátka nebyly tak to zůstalo zaseklé v režimu sluchátka. Tak mě nevzbudil ani budík. Takže restart telefonu myslím pomohl nebo to bylo zasunutí a vysunutí sluchátek?

    Takže tento telefon má hádám Iphone zdířku? Ještě že jsem si před tím asi půl rokem ty sluchátka nekupoval, protože bych koupil klasické.
    E42
    E42 --- ---
    ROLAND: Nekompatibilní 3pólový jack. Dá se na to za pár kaček koupit adaptér.
    in-ear [in ír] .cz » Nekompatibilní konektory jack v mobilních telefonech Nokia a iPhone!
    http://in-ear.cz/2010/05/nekompatibilni-konektory-jack-v-mobilnich-telefonech-nokia-a-iphone/
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    Ahoj, stále pátrám po řešení.
    Telefon Xiaomi Redmi 4X (MIUI aktuální a problém byl i na starších verzích od koupě telefonu před rokem a něco) a rád bych na něm zprovoznil sluchátka Sony Ericson. Ta sluchátka třeba na tabletu Lenovo nebo původním SE Xperia PRO mk16i fungují tak jak mají.
    Mají jedno ovládací tlačítko, mikrofon, originální sluchátka co byly u SE Xperia PRO mk16i.

    Když je zapojím do tohoto telefonu, zapnu přehravač hudby a stisknu tlačítko na sluchátkách tak se skladba pustí, ale hraje neuplně - chybí basová část složky a některé hlubší dynamické tóny. Pak tlačítko reaguje stiskem/podržení, stylem jakoby zesílí hudbu a hraje ji tak jak skladba má znít. Ale nic jiného se nedá dělat. Pak nastane skoro vždy situace viz link na krátké video. Někdy se to aktivuje i pootočením kabelu, ale spíš je tam nějaká prodleva v systému. A když to najede ala to video tak skladby většinou přeskakují na další, jako by to tlačíto bylo držené či se provedl dvojklik (pro další skladbu)
    https://drive.google.com/open?id=1EwuYJtVAUKiHiF1qhMD6wquK57bfTqXp

    Zkoušel jsem hledat i nějaké ty věci jako vypnout toho google assistenta, ale prostě nic nepomáha.
    Setkal se s tím někdo? Nějaké řešení?
    Kromě kupování sluchátek - nemyslím si že je problém v sluchátkách (tam by snad žádná elektronika být neměla a když na původním telefonu a tabletu fungují), ale asi v nesprávné inicializaci, ale nevím kde. A vytahovat telefon a odemykat ho kdykoliv chci přejít na jinou skladbu nebo vypnout přehrávání či pro přijmutí hovoru sluchátka odpojit, je absolutně nepohodlné.

    A kupovat další sluchátka se mi opravdu nechce. Už takhle mám doma trochu přesluchátkováno. Akorát ty SE jsou jediné HF sluchátka k telefonu.

    Díky.
    DAANJE
    DAANJE --- ---
    ahoj, nedavno jsem si koupil hodinky Xiaomi Amazfit Stratos 2S a rad bych aby mi s nimi nekdo trochu poradil... pročítal jsem některá fora a ruzné typy, ale chytrej z toho nejsem. Rád bych hodinky využil co možna nejvíce, dočetl jsem se že přehranim softwaru a využitím jiných aplikací než základní lze docilit vice funkci nez jen to co nabízí klasika, nahrat tam češtinu, kalendář s planovanim udalosti a schuzek, možnost odpovidani na zpravy at už predem definovanou zpravou nebo idealně vlastním textem, da se s timto typem hodinek například i platit... par typů už jsem se dočetl, ale vlastně nic konkrétního z čeho bych byl chytřejší (postup, verze atd) byl by jste někdo schopnej mi s tím poradit, říct osobní zkušenosti, dat nějaké další typy.... ztratím záruku v připadě takového přehrání, prý se musí nějak odblokovat, a v případě že ano, byly by jste ochotni to podstoupit v závisloti na tom jak potom fungují a co vše na nich lze využívat navíc

    předem díky za rady
    HONZEEN
    HONZEEN --- ---
    Zdravím. Předběžně se ptám, neměl by někdo zájem o zánovní Mix 2s (černý, 6/64) se spoustou příslušenství? Nějak se nemůžu s Xiaomi a MIUI sžít a zvažuju prodej či výměnu.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    BUNDA: Jsem pak pak zjistil navíc k tomu, že mi to Spotify nejde nainstalovat zpátky, stáhne se, ale nenainstaluje a nejde automaticky čističem vymazat mezipaměť. Tak jsem tu mezipaměť v nastavení u oblochodu Play vymazal ručně, zrestartoval telefon a nakonec všechno zase fungovalo, tak jak mělo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam