• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WOJTISHEKXiaomi a MIUI
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    Ahoj, stále pátrám po řešení.
    Telefon Xiaomi Redmi 4X (MIUI aktuální a problém byl i na starších verzích od koupě telefonu před rokem a něco) a rád bych na něm zprovoznil sluchátka Sony Ericson. Ta sluchátka třeba na tabletu Lenovo nebo původním SE Xperia PRO mk16i fungují tak jak mají.
    Mají jedno ovládací tlačítko, mikrofon, originální sluchátka co byly u SE Xperia PRO mk16i.

    Když je zapojím do tohoto telefonu, zapnu přehravač hudby a stisknu tlačítko na sluchátkách tak se skladba pustí, ale hraje neuplně - chybí basová část složky a některé hlubší dynamické tóny. Pak tlačítko reaguje stiskem/podržení, stylem jakoby zesílí hudbu a hraje ji tak jak skladba má znít. Ale nic jiného se nedá dělat. Pak nastane skoro vždy situace viz link na krátké video. Někdy se to aktivuje i pootočením kabelu, ale spíš je tam nějaká prodleva v systému. A když to najede ala to video tak skladby většinou přeskakují na další, jako by to tlačíto bylo držené či se provedl dvojklik (pro další skladbu)
    https://drive.google.com/open?id=1EwuYJtVAUKiHiF1qhMD6wquK57bfTqXp

    Zkoušel jsem hledat i nějaké ty věci jako vypnout toho google assistenta, ale prostě nic nepomáha.
    Setkal se s tím někdo? Nějaké řešení?
    Kromě kupování sluchátek - nemyslím si že je problém v sluchátkách (tam by snad žádná elektronika být neměla a když na původním telefonu a tabletu fungují), ale asi v nesprávné inicializaci, ale nevím kde. A vytahovat telefon a odemykat ho kdykoliv chci přejít na jinou skladbu nebo vypnout přehrávání či pro přijmutí hovoru sluchátka odpojit, je absolutně nepohodlné.

    A kupovat další sluchátka se mi opravdu nechce. Už takhle mám doma trochu přesluchátkováno. Akorát ty SE jsou jediné HF sluchátka k telefonu.

    Díky.
    DAANJE
    DAANJE --- ---
    ahoj, nedavno jsem si koupil hodinky Xiaomi Amazfit Stratos 2S a rad bych aby mi s nimi nekdo trochu poradil... pročítal jsem některá fora a ruzné typy, ale chytrej z toho nejsem. Rád bych hodinky využil co možna nejvíce, dočetl jsem se že přehranim softwaru a využitím jiných aplikací než základní lze docilit vice funkci nez jen to co nabízí klasika, nahrat tam češtinu, kalendář s planovanim udalosti a schuzek, možnost odpovidani na zpravy at už predem definovanou zpravou nebo idealně vlastním textem, da se s timto typem hodinek například i platit... par typů už jsem se dočetl, ale vlastně nic konkrétního z čeho bych byl chytřejší (postup, verze atd) byl by jste někdo schopnej mi s tím poradit, říct osobní zkušenosti, dat nějaké další typy.... ztratím záruku v připadě takového přehrání, prý se musí nějak odblokovat, a v případě že ano, byly by jste ochotni to podstoupit v závisloti na tom jak potom fungují a co vše na nich lze využívat navíc

    předem díky za rady
    HONZEEN
    HONZEEN --- ---
    Zdravím. Předběžně se ptám, neměl by někdo zájem o zánovní Mix 2s (černý, 6/64) se spoustou příslušenství? Nějak se nemůžu s Xiaomi a MIUI sžít a zvažuju prodej či výměnu.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    BUNDA: Jsem pak pak zjistil navíc k tomu, že mi to Spotify nejde nainstalovat zpátky, stáhne se, ale nenainstaluje a nejde automaticky čističem vymazat mezipaměť. Tak jsem tu mezipaměť v nastavení u oblochodu Play vymazal ručně, zrestartoval telefon a nakonec všechno zase fungovalo, tak jak mělo.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    HONZA09: a čím to bylo? Pokud by měl někdo stejný trabl, tak by mu to třeba pomohlo.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    HONZA09: Dobrý, tak už vyřešeno. :)
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    Ahoj. Mám redmi note 3. Telefon mi hlásil nedostatek místa, smazal jsem Spotify a uvolnil asi 17gb. Ale pořád se mi zasekává android při kontrolování aplikací, nevíte někdo pls co s tím?

    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    KALTY: mám Stable 9.5.14.0 právě z MIUIos.cz a už asi 4 měsíce mě svrbí ruka odmáčknout aktualizaci na MIUI 10. Momentálně mi to nabízí MIUI 10.2.2.0, ale ještě nejsem rozhodnutý, ta 9.5.14.0 mi na RN5 funguje dobře
    KALTY
    KALTY --- ---
    Ahoj. Mám Redmi Note 5. Od koupi jsem se nedostal k tomu tam dát nějakou ROM z MUIos.cz
    Už mě ale ta Global pěkně sere. Nějaký tip na stabilní ROM buď MIUIos Stable, nebo i dobrou týdenní?
    D9ky
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    Mám RedMi Note 4 Snapdragon s posledním MIUI 10.2 (stable 10.2.3.0 NCFMIXM, security patch level 2018-12-01), nevím jestli to bylo přítomné i dřív, ale stalo se mi teď když jsem byl na výletě v lese, kde byl na několika místech slabý až nulový signál, že po pár výpadcích už signál nenaskočil ani když jsem byl dávno za místem, kde by objektivně signál být neměl. Ani přepnutí do režimu letadlo a znovuzapnutí, ani manuální volba jen 2G, 3G, 4G 3G/4G atd i přes servisní menu, s tím nedokázaly nic udělat. Přitom ale v servisním menu "Network Mode" to při zobrazení "Mobile info refresh rate" Immediate nebo cokoli jiného údaje o nějakých sítítch a jejich síle ukazovalo, byť místy to teda podle MCC/MNC naznačovalo, že jde o jiné operátory než mám já T-Mobile. Když jsem ale telefon restartoval, tak se už T-mobilácké LTE chytlo i v místě, kde předtím to tvrdilo že signál není. Přišlo mi to divné a začal jsem tohle řešit až asi po hodině kdy mi přišlo nemožné že hodinu v kuse jsem v místě úplně bez signálu.Máte s tím někdo zkušenosti že se telefon po nějaké době bez signálu takhle divně zasekne, že se už nepřihlásí do sítě?
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Zdravím, mám telefon Xiaomi Mi Max 3 a MIUI Global 10.2.
    Používám Google Kalendář a vadí mi, že nejsem schopný nastavit telefon tak, aby mi oznámení z kalendáře o událostech přicházela v čase, kdy mají. Dřív to na všech telefonech fungovalo správně, teď jakoby telefon synchronizoval jednou z aněkolik minut, takž eudálosti, které se mají připomína 5 minut před začátkem se někdy připomenou až když mají začít, někdy jen dvě minuty předem apod.
    Tušíte, co kde nastavit, aby se to nedělo? Je to peklo.

    Díky.
    PSILOCYBER
    PSILOCYBER --- ---
    MIUI 10.2.3.0 Global - vsimli jste si nekdo, ze to vubec ve zmeskanych hovorech neukaze, kdyz vam nekdo volal behem toho, co probihal hovor s nekym jinym?
    Nevi nekdo co s tim pls?
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    Já nedávno downgradoval, protože na MIUI 10 mě přestaly fungovat některé aplikace (např. Nintendo Online) a nenašel jsem jedinou výhodu oproti starší verzi proč na 10 zůstávat. Redmi 4 Pro
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    Pravda, mne to taky dela az po upgrade na MIUI 10 - jen teda jsem si to mozna driv nespojil, protoze jezdim prevazne po trasach kde zatim jeste stale signal/data v tunelu nejsou
    NOIK
    NOIK --- ---
    dělá mi to od upgradu na MIUI 10 ..mně zas jedou notifikace z twittru ale jinak nic, pomůže jenom vypnout a zapnout data
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    Mám stejný problém na Note 4 a nehorázně mě to sere, protože trik s vypnutím dat nefunguje. Na 4G sítě v tunelu to ale není navázané, protože i po jízdě na béčku, kde neni signál, se mi tendle fail stane. Zajímavé je, že FB se zdá být imunní.
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    PYRO: Diky za potvrzeni - aspon to tedy vypada, ze snad nemam vadny kus, a ze problem je nekde jinde...
    PYRO
    PYRO --- ---
    ANARCHY: tak metro to způsobuje. potvrzuji taky mi to dělá redmi note 4, MIUI 10.1
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    Netusite nekdo co s nasledujicim problemem?

    Xiaomi Redmi Note 5, MIUI 10.2

    Od chvile kdy v Praze v metru spustili aspon v casti tunelu mobilni signal a potazmo 4G data, ak kdyz vlezu do metra, vse mi funguje bez problemu, nicmene jakmile z metra vylezu, tak se mobil tvari ze ma signal i 4G sit, ale libovolny pokus o pripojeni (je uplne jedno jestli z prohlizece, VPN klienta nebo jakekoliv jine aplikace) neprojde - neprotece ani bit.
    Kdyz vypnu v telefonu mobilni data, a treba i jen pul sekundy nato je zase zapnu, tak vse korektne nabehne a data tecou.

    Zit se s tim da, ale je to otravne - netusite nekdo cim by to mohlo byt, resp. jak to fixnout?
    SIBERIAN
    SIBERIAN --- ---
    fikotek, pokud to nejde bouchnout přes TWRP, tak to flashni přes SP flash tool., jen musí být správný systém se správnou verzi spflashtoolu resp těch zaváděcích souborů.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam