• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WOJTISHEKXiaomi a MIUI
    SIBERIAN
    SIBERIAN --- ---
    SALVATOR:
    1- formát telefonu. (ujisti se, že znáš heslo do sveho google učtu a Xiaomi učtu, jeslti je založený).
    2- zkus simky v mobilu přehodit - do první pozice hoď sim z druhé a sim z druhé zase do první. Uvidíš kdo se ti na co dovolá ( jde o to najít, jestli to děla simslot - ikdyž o tom pochybuju, to by spíš vypadával signal). Tak mě tak napadá, zkus na simce zapnout PIN kod. Pokud budou výpadky, telefon po tobě bude chtít zadání onoho PINu:)

    3- pokud ani jedna z možností nezabere, podívej se s mobilem k panu doktorovi
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Ahoj všem, potřeboval bych se poradit. Mám Redmi Note 4 a jako druhou simku mám pracovní. poměrně často se mi stává, že se mi na ní lidi nemůžou dovolat, i když zrovna s nikým netelefonuju. NEvíte někdo, v čem může bejt problém a co s tím?
    SIBERIAN
    SIBERIAN --- ---
    Ohledně aktualizací na miui12 bych byl radši obezřetný. Osobně to budu cpát do telefonu až co vyjde první update toho systému
    LABORANTKA
    LABORANTKA --- ---
    Ahoj, mohla bych prosím pár dotazů na majitele hodinek Amazfit GTS
    1) jak dlouho vám po spuštění aktivity trvá, než se chytne GPS? Mně na volném prostranství cca 2-3 minuty. Když jsem měla předchůdce Amazfit BIM bylo to vždy rychlejší, max do minuty.
    2) v aplikaci Amazfit (pro android) se v Nastavení počasí zadává město, pro které je pak na hodinkách zobrazena předpověď počasí. Město v nastavení aplikace umožňuje najít automaticky (asi dle polohy, např Prahu, když tam zrovna jsem). Jenže když jsem v Praze a pak odjedu do Hradce, tak v Hradci mi hodinky ukazuji stále předpověď pro Prahu, prostě se automaticky "nepřeladí" a je nutné lokaci ručně přenastavit v aplikaci. Nevíte jak to zautomatizovat? Mám pocit, že BIM se právě lokalizovaly automaticky.
    3) vypozorovala jsem, že mi hodinky počítají cca o 10-20 procent kroků méně než v reálu urazím (počítám si je v hlavě třeba do stovky a pak srovnám s hodinkama), je to docela velká odchylka, máte to podobně?

    Hodinky mám týden, firmware je aktualizovaný tak jako aplikace Amazfit. Mám ještě týden na vrácení, tak přemýšlím jestli si je nechat..
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    Když to tak čtu tak zlatej cistej Android One ..

    PSYSBEE: jen se ještě vrátím k postřehu k fotáku k Redmi 8, co sme minulý měsíc koupili přítelkyni - fotky s dostatkem světla - tj. venku - umí pěkný, včetně kontur a barevnýho podání.. Uvnitř za snížené světelnosti ovšem de kvalita rapidně dolu a barvy se stávají decentně vyblitými.. Jako nestěžuju si, ale upřímě čekal jsem víc..

    Každopádně Redmi 8 je minulost, současnost patří Redmi 9 - https://www.svetandroida.cz/xiaomi-redmi-9-oficialne-predstaveni/
    AKI_NO8
    AKI_NO8 --- ---
    Všimla jsem si problémů co bych chtěla vyřešit.
    Když píšu do nějaké aplikace v telefonu - je aktivovaná klávesnice - a nechám tak telefon ležet s tím, že se zamkne, mám potom velký problém zadat PIN pro odemknutí telefonu, protože jakoby píšu do klávesnice za zamčenou obrazovkou a obrazovka pro PIN nebere co mačkám na ní. Telefon je Redmi 4X s Android 7 a verzí MIUI 11.0.2
    Je najěké řešení ?
    SIBERIAN
    SIBERIAN --- ---
    Taky počkám a budu instalovat na sve 8T až opravnou verzi. Teda až vyjde vubec 12tka :D
    AKI_NO8
    AKI_NO8 --- ---
    STRACENA: Mám ho v šuplíku k narozeninám, tak nevím. Ale četla jsem, že zrovna MIUI 12 má na 9T dost problémů. Takže se asi instalace zdržím. původní članek asi nenajdu, ale při rychlém googlení by tohle jako hint nemuselo být uplně špatné.

    MIUI 12 global update bug tracker: Issues that have been reported so far
    https://piunikaweb.com/2020/07/14/miui-12-global-update-bug-tracker/
    STRACENA
    STRACENA --- ---
    přišlo někomu už miui12 na 9t?
    CHEWBACCA
    CHEWBACCA --- ---
    AKI_NO8: super diky moc.
    AKI_NO8
    AKI_NO8 --- ---
    CHEWBACCA: To jsem zrovna zkoušela jenom jednou, při pořízení. :)
    Pokud ti jde o postup, tak...sit o jdu zopakovat....takže v Mi Fit na úvodní obrazovce je pod tím prvním přehledem (kroky, spánek, váha) tlačítko "zobrazit více". To rozklikneš a uplně dole je "Rovnováha". Opět roklikneš a dole je na výběr "test". Po kliknutí na "test" tě apka vyzve ať aktivuješ váhu (prostě na ní stoupnout, aby začala něco měřit) a potom co je aktivovaná, tak tě apka vyzve abys stoupnul jendou nohou doprostřed a začíná se měřit jak dlouho na váze tak vydržíš stát. To je celé.
    Samozřejmě musíš mít zapnuté bluetooth pro komunikaci s váhou a taky nejlépe vytvořený profil v MiFit. aby se ti k němu naměřený výsledek přidal.
    CHEWBACCA
    CHEWBACCA --- ---
    AKI_NO8: jak tam prosim v ramci aplikace funguje to mereni rovnovahy na jedne noze ?
    AKI_NO8
    AKI_NO8 --- ---
    CHEWBACCA: Ano, vlastní.
    CHEWBACCA
    CHEWBACCA --- ---
    vlastni nekdo vahu xiaomi composition 2 ?
    PRUSATKO
    PRUSATKO --- ---
    BRKODLAK: to by byla dobra featura, zatim jsem ale na zadny takovy nenarazil
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    Existuje na amazfit nejaky watchface, kde by se zobrazovaly upozorneni? nejake číslicko nebo tak?
    ATAN
    ATAN --- ---
    ATAN: v ramci zarucni opravy mi to servis nejak "zresetoval".
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    jeste mam dotaz, na 8 nejak nevidim, jak muzu omezit pocet zarizeni, co pouziva hotstpot - v Pripojena zarizeni ten dialog proste chybi, myslim jsem i predtim mel MIUI 11, kde to normalne slo
    MI forum bohuzel zda se nejede, diky fackovackam na indicko/cinskejch hranicich :-/
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    FATBOZZ: nebo to teoreticky může fakt mít dvě rádia na stejném pásmu, na jednom kanálu přijímat a na jiném vysílat, tj dva různé interface.
    Pochybuji že ten mobil dělá hotspot v režimu repeateru, IMHO má na výstupu vlastní SSID, jiné šifrovací klíče, a rovněž to routuje tj. sdílí to 1 WAN IP, provozuje si to DHCP server a klientům to krmí nějaké 10.x.x.x adresy NATováním.
    Kdyby to opravdu byl repeater tak by to vysílalo patrně stejné SSID na stejném kanálu a bylo by to jako bridge tj vypnutý NAT a vypnutý DHCP server, aby to dostávalo IP z upstream routeru.
    Na tohle se ale nedá spoléhat, pro ten router v roli DHCP serveru budou patrně všechna zařízení za tímto repeaterem mít jedinou MAC adresu, která bude žádat víc IP adres, nebo ten repeater pro každého klienta podvrhává i MAC adresu?
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    EVILMIND: tomu chovani se rika repeater. Jen me dohady, muze se prijimat na 5ghz a vysilat na 2.4ghz dve rozhraní to by slo. Nicméně i na jednom interface jsem toto chovani videl kdysi u ovislinku a fungovalo to dobre pro menší rychlosti
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    chcipla mi baterka u Redmi 5, tak jsem ho dal reklamovat a koupil si zatim Redmi Note 8 Pro
    a prekvapilo me, ze muzu delat hotspot i kdyz jsem pripojenej na wifi sam, petka pri zapnuti hotspotu svoje wifi pripojeni automaticky vypnula
    ma tahle vlastnost nejake jmeno, pripadne je to omezeni hw, nebo sw?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam