• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WOJTISHEKXiaomi a MIUI
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    BRKODLAK: tak REDMI 8 vyhrál, jen mi pls prozraď:
    - ta fotka čumáku je při použití HDR a AI anebo je lepší to spíš pro portréty vypínat?
    Včera jsem si s tim trochu hrál a přišlo mi že zapnutí téhle ficur ten telefon citelně zpomalí (přeci jen to má pomalejší SNAPDRAGON 4xx vs. 665 co mám v Mi A3) a výsledek spíš horší než lepší - ale hrál sem si jen chvilku, nebyl čas
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    FLUFFY: mas pravdu. byl jsem o tom presvedceny, protože kdyz dam vedle sebe redmi 8 a note 8 pro tak je to znatelny rozdíl, jak rozlišení tak barvy. tak to teda nechápu.
    FLUFFY
    FLUFFY --- ---
    BRKODLAK: Note 8 Pro nema amoled, ale normalni IPS. Jinak ale ano, jsem taky spokojeny - foti rozumne, je rychly, vydrz na baterii slusna. Jsou lepsi mobily, i lepe fotici - ale za uplne jinou cenu.
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    BRKODLAK: co me ale překvapilo vic je, ze manzelka na note 8 pro ma porad jen ty dvě témata. nechapu uz nic.
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    tak jsem dneska po dlouhe dobe najel do apky témata a koukám, ze tam je najednou spousta možností, oproti drivejsku, kdy jsem tam mival jen dve. zjistil jsem díky tomu, ze mi spousta věcí nesla kvuli holo launcheru (s tématy je potreba používat original launcher), takže teď fungujou v klidu vsechny widgety, dokonce cisla u ikon aplikaci znacici množství neprectenych notifikaci a jeste ke vsemu telefon hodne prokouknul. tak jsem si říkal, ze tu informaci nekdo oceni. zjistil jsem, ze se dá nastavit i vzhled klavesnice, tak je ted fakt radost na tom mobilu neco dělat. nepřišel jsem ale na jednu vec, a to, zda-li se da nejak nastavit vzhled te nabidky, která se otevre stazenim zhora dolu, nevim jak se ji rika, ale mam ji porad černou, i pozadí pod ni, nevíte někdo?
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    BRKODLAK: šén, asi by stačilo :)
    Teď už jen aby si oba vzala do ruky a vybrala si ten, kterej jí víc bude sedět.
    Díky!
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    tady pak z te 8 pro

    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    PSYSBEE: jojo, to je moje fotka, za svetla a venku to dela krasny fotky, za horsiho svetla je to samozřejmě lepší, ale s tim si poradi jedine zrcadlovka, takze to podle me nema smysl resit
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    BRKODLAK: to je REDMI 8?
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    hodne efektni je portret

    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    BRKODLAK: diky za info. Já mám XI MI A3 se 3 objektivama a fotky cajk - zejmena ty s bokeh efektem.. Tak me zajimalo jak je na tom Redmi 8, protože brácha třeba má MI A2 LITE a ten má tuším dva objektivy a fotky z něj mi zas až tak skvělý nepřijdou..
    (takhle třeba fotí ten muj mojí dcerku za ne uplně optimálních světelných podmínek - [ PSYSBEE @ mimča, mimina, batolata, kojenci a fotky těchto malých mrňousů a dětí vůbec*** ], je tam toho ode mě víc :-)

    Navíc sem ted objevil za stejnou cenu jinýho číňana REALME 5, kterej má vnitřnosti prakticky jako ten muj A3, 3 objektivy a navíc s 128GB uložištěm, takže teď právě hodně váhám jestli vzít o třídu nižší REDMI 8 anebo nedat šanci jiným dravýmu číňanovi, kterej za stejnou cenu nabídne o řád víc muziky..
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    PSYSBEE: Ahoj, v mym okoli to je rozsireny dost. Ja mam Redmi 8 4/64, který se da do čtyřky poridit, kdyz trochu zabrouzdas na heurece, ja dával myslim 3.7. Fotky to dela skvely, jednak to ma dva zadni objektivy a taky umelou inteligenci, která vyhodnocuje nejlepsi mod. Co mě mrzí je absence panoramatickeho modu, coz se da resit jinou appkou, ja ale zatim nenasel zadnou, ktera by byla tak pohodlna jako klasickej fotoaparát (zkusil jsem i google fotoaparát a ten nejde po instalaci spustit, open camera je zase dost uzivatelsky slozita a prestoze jsem dokazal mod panorama zapnout, panorama se mi tím vyfotit nepodarilo) pokud by tu nekdo mel tip na nejakou dalsi, rad vyzkousim). Další minus oproti vyssim osmickam je video - neumí tolik snimku za sekundu, neudela ti ani takový to efektni zpomaleni zaberu, co vyssi osmicky jo.
    Manzelce jsem koupil tu nejvyssi verzi, coz je myslim redmi note 8 pro 6/128, je to sice nad tvuj limit, ale je to hodne dobrej telefon, a ja doteď lituju, ze jsem si ho nekoupil taky. Ctyri objektivy, takze fotky a videa jsou fakt neco. amoled displej, poradny vnitrni uloziste, NFC, který moje osmicka taky nema, dokonce se mi na tom PRO lip pise. Jinak dva kamosi maji radu mezi temahle dvěma, coz je myslim redmi note 8, ktery se dela v ruznych variantach ram/kapacita, ale ma to ctyri objektivy, takze to foti jako to pro. Zvlastni je použití baterie. Moje osmicka ma 5000mAh, note ma 4000 a note pro 4500.
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    dotaz - je tu někdo, kdo používá (nebo někdo v jeho okolí) Redmi 8? Přítelka chce foun do 4k - Xiaomi ideálně, protože ho mám já i její ségra - a jedinej požadavek je, aby to plusminus slušně fotilo..

    Tj. - zajímá mě názor na kvalitu fotek, co z něj lezou (nějaký recenze jsem samozřejmě četl).
    CHEWBACCA
    CHEWBACCA --- ---
    Zdravim. Pouzivam aplikaci amazfit a stravu a donedavna nez doslo k aktualizaci stravy a amazfitu tak se mi po napr. dokonceni aktivity (jizdy na kole) automaticky prenesla aktivita z amazfitu do profilu na strave. Po aktualizacich se to uz nedeje. Nejsem si jist zdali se to nekde nenastavuje autimatic upload, nicmene pokud ano nemuzu to najit. Poradi nekdo jak to fixnout. Dekuji
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    BRKODLAK: občasné mizení tras a nabíjení pouze na 98%, to jsou právě důvody, proč jsem je těsně před koncem záruky odnesl nakonec na reklamaci. Uvidíme, zda bude stačit přehrát fw (nikoliv to co se děje s aplikací), jak tvrdil technik. Ale ta ztráta historie řady, mě fakt sere :( Navíc zbytečně, kdybych nezmatkoval a měřil kroky dočasně jen telefonem, tak bylo vše ok.
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    BUNDA: me se zase včera nejakym zpusobem v průběhu cesty smazala aktualni trasa, kterou jsme usli, chtel jsem ty hodinky hodit do male ameriky.grrr.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    Tak jsem po letech relativně spokojeného užívání proklel MiFit. Za prvé se mi v aktuální verzi (jak oficiální tak modifikované 4.1) nespáruje MiBand 2, ale hlavně jsem si přeinstalací zkurvil sou dlouhou řadu, protože nová verze to bere po reinstalu od 1.1.2020 a předchozí dny ignoruje :( kurva práce :(
    FAT
    FAT --- ---
    BRKODLAK: Tak přiznám, že přes den nespím, tak tohle nevím...
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    FAT: prave že spánek pres den to nepozná. co jsem procital fora, tak to nema reseni
    FAT
    FAT --- ---
    BRKODLAK: Mělo by to být pod dobou spánku pro ten den. Jinak to na "Profilu", jsou potom najít nejlepší výkony.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam