• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CASTROLMozkové errory renewed
    MARI
    MARI --- ---
    S tím mým zapomínáním bych měla něco dělat. To, že víc jak týden chodím bez peněz, protože se vždycky zapomenu stavit do bankomatu, a i desetikorunové položky v obchodě platím kartou, je dost blbý. Ale zapomenout i to, že jsem si už vybrala, je už na pováženou. Ano, koukla jsem do peněženky a chvíli se divila, co tam dělají ty peníze.
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    hádejte, co dělám už tak 2 týdny? Obnovuju data z externího disku. Proč? Já jsem prostě viděl, že chci obnovit tu instalačku na flasku, ne na disk! Ještě, že jsem si to zkontroloval před kouzelným tlačítkem enter...
    MUZA
    MUZA --- ---
    Objednala jsem 1 baleni bazalky rezane.... Co na tom, ze 1 baleni = 1 kg?

Sileny, tolik pesta jsme doma v zivote nemeli :D
    ILIEN
    ILIEN --- ---
    Pokud se v 5 ráno rozhodnete, že potřebujete pudink a jste já, běžte radši spát... Protože pak se rozhodnete, že ho potřebuje litr, to jsou 2 pudinky. 2 pudinky máte, ale jeden je vanikovej a druhej čokoláda+máta. Zbytky rozumu usoudíte, že by to nebyla fajn kombinace. Ale pudink je přece jen ochucenej škrob! Takže škrob + vanilkovec cukr, to musí být stejný jako pudink. Není... hlavně proto, že pudink v 5 ráno prostě spálíte. Takže sice je to řidký, nedobrý, spálený, ale za to je toho hodně :)
    AZA_
    AZA_ --- ---
    ...taky běžně posíláte maily sami sobě? (Prostě v té konverzaci pošlu odpověď na nesprávnou adresu.)
    AZA_
    AZA_ --- ---
    TAPINA: Zpravidla objednávám stylem: "Patnáct deka nevoblizuj to sklo výběrové šunky."
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Nakupování u pultu s dítětem, které nevydrží chvíli na vás nemluvit, má svá úskalí. Onehdá jsem si objednávala zavináče po kaplicku (bylo to pro víc lidí, někdo chtěl zavináče, jiný cmundu) a dneska jsem se na poslední chvíli vzpamatovala, než jsem vyřkla, že chci "nejvyšší šunku vepřové jakosti".
    KAERI
    KAERI --- ---
    TYRKYS2: Konvice, která nezačne pronikavým hlasem ječet, jakmile se voda vaří? Obávám se, že to by nefungovalo.
    TYRKYS2
    TYRKYS2 --- ---
    KAERI: Rychlovarná konvice? :-)
    KAERI
    KAERI --- ---
    Vařím si vajíčka natvrdo a vodu na čaj. Takže na jednu plotýnku konev s vodou, na druhou hrnec s vodou. Nechat vařit, nachystat si hrneček. Vložit do hrnce s vodou vejce. Počkat. Vložit sáček čaje... ... do hrnce s vodou a vejci. Tak třeba příště.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    ATUARFIK: Aspon nectes “Nejuchylnejsi jsou lekari...”
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    Periferně vnímám reklamu: Sony DEPRESIA... jo, Xperia, vítej Happy New Year...
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    Koukám na to a přemýšlím, proč? Protože jsou to často kuřáci a můžou odhodit neuhašený nedopalek? Nebo že lékaři dělají dlouhé směny a můžou celou tu dobu doma nechat třeba zapnutou žehličku?

CASTROL
    CASTROL --- ---
    Když jsem se před měsícem zeptala svýho muže, jestli mu nevadí, když budeme mít kromě našich dvou dětí i ségřiný dvě děti na Silvestra, tak s tím byl úplně v pohodě. Docela mě to příjemně překvapilo, jelikož společnost většího množství dětí nevyhledává.
    No tak dneska ráno se ukázalo, že si představoval, že to bude 1 večer na Silvestra...zatímco já jsem to chápala "silvestrovský víkend". Děti k nám nastoupí zítra ráno a můj muž má chudák momentálně výraz štvané zvěře.
    KAERI
    KAERI --- ---
    Volám si s mámou a batole se mi sápe po mobilu. Strčím mu do ruky mobil-hračku. Dítě se nedá ošálit a žádá babičku. Půjčím dítěti svůj mobil. Dítě povídá s babičkou. Po nějaké době žádám vrácení telefonu a chci pokračovat v rozhovoru. Dítě mi suverénně strčí mobil-hračku. Přiložím mobil-hračku k uchu a dím: "Nechce mi vrátit mobil, cpe mi ten plastovej..."
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    Překvapivě když zapnete fén a zamíříte ho pod stůl, stejně nic nenajdete, jenom si všechno rozfoukáte.
    Protože fén fakt není baterka.
    SARGO
    SARGO --- ---
    Povaluji se s teplotkou a přišel čas na další dávku antipyretik. Vstanu, udělám dětem svačinu, uložím se. Za slabou půlhodinku mi dojde, proč jsem se původně zvedala. Vstanu, vyndám prádlo z pračky, založím nové, poskládám, uložím, uložím sebe. Vzpomenu si, naberu sil na vstávání, vstanu, nakrmím křečka, uvařím všem čaj (jen sobě ne...?!), uložím se. Za další půlhodinku se znovu zvednu, rozdělím večeře, lehnu si. Pořád ještě bych potřebovala růžovou pilulku, ale nevím, jestli to má smysl znovu zkoušet... na druhou stranu, předsíň by docela potřebovala vymalovat.
    KAERI
    KAERI --- ---
    Občas mi teď takhle před Vánoci přijde nějaký dopis od přátel ze zahraničí. Několik týdnů jsem odkládala odpovědi, ale pak jsem se do toho dala. Nejvíc jsem se zapotila při odpovědi své kamarádce Francouzce - to byla fakt dřina (anglicky neumí a moje frabcouzština je... no, ona spíš není než je...), ale zase mě potěšilo, že jsem s mohutnou pomocí angličtiny a Google Translate nakonec vytvořila asi stránkový elaborát. Byla jsem na sebe fakt hrdá. No a dnes přistálo ve schránce zcela překvapivé přání od dvou mých přátel ze Slovenska (manželský pár), od kterých jsem dlouho neměla zprávy. A tak jsem se rozhodla napsat jim krom přání i pár novinek. A pak si tak stojím v kuchyni, rovnám na sebe obálky z kategorie "do zahraničí", lepím známky a rozjímám, jak mě to dnešní slovenské přání potěšilo. A jak je to bezva, že přátelství neuvadá. A že jsem stihla odepsat a zítra to jen hodím. A že jsem těm dvěma Slovákům, považte, zvládla napsat takový dlouhý dopis V ČEŠTINĚ! A jak mi ta slovíčka hezky naskakovala. A snad bych tam ani nemusela mít moc chyb.

No ještě aby, že...
    MARI
    MARI --- ---
    Mám návod, jak si jednoduše přesolit oběd.
    Udělejte si konev zázvorové limonády, do které běžně dáváte dvě plné polévkové lžíce medu. Hned na to se vrhněte na vaření oběda, do kterého dáte dvě plné polévkové lžíce soli...
    CASTROL
    CASTROL --- ---
    dneska jsem dostala pracovní počítač, tak si ho ladím. a jelikož jsem se nedávno naučila používat na odemykání mobilu otisk prstu, jásám nad tím, že i můj nový noťas má tuhle funkci a nebudu muset ťukat heslo. No a pak si sednu k tomu svému 7 let starému stroji a koukám na něj. a tu mi pohled padne na tu nenápadnou lištičku, která je překvapivě podobná lištičce na otisk prstu na novém počítači...a vskutku!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam