• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CASTROLMozkové errory renewed
    RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    ELWERINE: Vymazat ne. :P
    ELWERINE
    ELWERINE --- ---
    RANDOM_NIGHT: pockej, a nezapomnela jsi vymazat formu? :))
    RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    Tvarožník

500 g tvarohu
    150 g krupice
    200 g cukru
    150 g másla
    4 vejce
    1 kypřicí prášek

Utřeme žloutky s cukrem a změklým máslem. Smícháme tvaroh s krupicí a kypřicím práškem a vmícháme žloutkovou směs. Opatrně vmícháme sníh z bílků. Vymažeme formu máslem a vlijeme do ní těsto. Vylijeme těsto z formy zpět do mísy. Umyjeme formu. Vymažeme formu. Vlijeme do formy těsto. Vrátíme těsto do mísy. Umyjeme formu. Vymažeme formu. Vysypeme formu krupicí. Vlijeme do formy těsto. Pečeme na 175 stupňů asi 50 minut.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Dneska jsem se po dlouhé době vyspala, takže se na to nemůžu vymlouvat. Přijdu do práce se sluchátky v uších. Vypnu ipod, sednu k počítači a po půl hodině si říkám, že bych si dala nějakou hudbu. Zapínám youtube, ale ono nehraje. Jo, ještě jsem nevyndala sluchátka a nepřendala je do počítače.
    DIGITALIS
    DIGITALIS --- ---
    Babička (zapálená stavitelka modelů vláčků) si dnes zakoupila novou "mašinku", z čehož vznikl docela zajímavý rozhovor:
    Já: kolik stála? (S nepředstíraným zájmem, neboť například kvůli Vánocům jsem projela půl Prahy, abych sehnala modely domečků těch správných rozměrů)
    B: levná byla, jen patnáct tisíc...
    Já: jen jo? No, tak to ode mne fakt nikdy žádnou nedostaneš,na víc než na hrad se nemůžu...
    B: Jakej hrad?
    J: No hrad, a i ten mi přišel dost drahej...
    B: ? (+velmi nechápavý pohled)
    Já: no, na mašinku za patnáct tisíc prostě mít nebudu, to se budem muset složit na hromadný dárek.
    B: a proč? Mě jeden stačí...
    J: fakt?
    ...
    A pak vytáhla novej laptop... holt není mašinka jako mašinka....
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    U samoobslužné pokladny (naštěstí!) jsem zaplatila nákup a hrabu v kabelce.po složené látkové tašce. Nahmatala jsem povědomou měkkou šustivou věc, vytáhla, ale furt to nějak nebylo ono. Koukám, že držím v ruce dětskou plenku.
    ELWERINE
    ELWERINE --- ---
    MADIETTA: no a dneska jsem určitě kvůli tobě přečetla v metru reklamu "rasistická předsevzetí". U zelenýho mimozemšťana mi to nepřišlo divný, pak mi došlo, že už jsem tu reklamu viděla a je tam něco jiné...
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MADIETTA: četla jsem bůhvíproč Den zavřených dveří. Ještě o level výš :D
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    Den otevřených dveří pro rodiče s předsudky. Wut? Ach. S předškoláky.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    Když zemře čtrnáctileté dítě, je to tragédie. "Písek na koupání", asi měl ten chlapec nějakou kožní chorobu... u "sena, slámy a hoblin" mi to došlo. [ NA_PYCZU @ Daruji, přenechám, vyměním, dám za odvoz nebo do 150,- (nabídka i poptávka:-) ]
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    TRISSIE: standardní mindset, my houpeme v obchodě s košíkem...při tom je dítě v kočárku vedle
    BETA_BOB
    BETA_BOB --- ---
    Dělám to teda nerad.
    Ale zajel jsem teď autem k okýnku u mekáče do drive in. Řekněme jídlo pro kamarádku a jakože nic pro mě jo :)

Objednám jídlo. Myslím na ní. Sedím v autě. Zaplatím asi 400 Kč.
    Start/Stop systém v autě automaticky nastartoval motor protože ta věc si sakra dělá co chce.
    Tak jsem na to šlápnul a vystřelil směrem za ní. No … takže jsem to otočil – objel mekáč do kolečka.
    U okénka se na mě vykuleně dívala slečna s mojí objednávkou v rukách: „Kam jste zmizel ?“ :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Dneska jsem si prozpěvovala spolu s rádiem puštěným v dálce: "Cestu znám a neměním směr, projdu lesem plným ryb až tam na sever"
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    já dneska celé odpoledne poslouchala v autě nové CD na nejmenší možnou hlasitost, abych nevzbudila dítě spící.... doma s tatínkem, který si vzal dovolenou, abych mohla k doktorovi sama. ehm.
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    BIHARYS: malem jsem kdysi odeslal email s
    Kind Retards..
    BIHARYS
    BIHARYS --- ---
    Deer Jelena...

NELLAS
    NELLAS --- ---
    Novoroční pomluva kardinála Dominika Duky.
    SULTHAN
    SULTHAN --- ---
    "Vážení přátelé a příživníci"

... cože?
    jo, aha, "příznivci".
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    ETERNITY: proboha, proč kvůli zmeškané mši střílíš z pistole?

... aha, postele...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Uklízím knihovnu. Držím v ruce mikropublikaci Analýza morfologie kmene smrku a ptám se, proč to tady mám. Muž na to: "A nenapsala si to ty?" Ehm, jo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam