Poměrně často si dělám kávu do moka konvičky a s tím souvisí poměrně dost failů. Jsou to drobnosti, tak jsem je sem nepsal, ale už mi přijde, že pomalu vyčerpávám možnosti, jak to zmrvit.
Správný postup asi nemá cenu popisovat včetně mletí kávy, nicméně se mi za posledních pár týdnů stalo následující:
- Nasypu kávová zrna do mlýnku, zapomenu namlít a divím se, že je prázdná spodní nádobka na mletou kávu.
- Sypu zrna do spodní nádobky
- Kávová zrna nasypu přímo do konvičky do a) nádobky na vodu, b) sítka na kávu, c) rezervoáru na hotový kafe
- Mletou kávu sypu do a) nádobky na vodu, c) rezervoáru na hotový kafe
- Vodu leju do a) sítka, nebo b) rezervoáru na hotový kafe (občas ji předtím uvařím v konvici, i když to není třeba)
Vlastně se divím, že většinou skončím se správně připravenou kávou a to, že často chci vysypat lógr z ještě vařící konvičky, takže si při tom spálím obě ruce, je už jen detail.