• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CASTROLMozkové errory renewed
    ALEA
    ALEA --- ---
    Přinesla jsem si v pondělí ráno z kuchyňky hrnek, že si do něj udělám čaj (v kanceláři mám rychlovarku ale jen malé hrnky)...
    Když jsem v pondělí odcházela a viděla vedle počítače ten prázdný čistý hrnek, řekla jsem si, že ho nebudu mýt a udělám si ten čaj v úterý...

No... je čtvrtek a konečně mám čaj!
    SILVEIG
    SILVEIG --- ---
    Dojdu do drogerie s utkvělou představou, že tam nutně něco potřebuji.
    Projdu kolem všech regálů.
    Netuším.
    Končím misi.
    To ovšem vede k tomu, že si večer nemáme čím vyčistit zuby.
    ALEA
    ALEA --- ---
    ARCHIMEDES: Můj rekord je 2x ale o několik stanic.
    ARCHIMEDES
    ARCHIMEDES --- ---
    Třikrát přejet v metru o stanici na spojení s jedním přestupem, kdo z vás to má?
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    Napadne vás, že byste si zkusili vyrobit vlastní cider. Tak koupíte jablečný džus, koupíte kvasinky, dáte kvasinky do zavařovačky, zalejete džusem a zavařovačku přiklopíte víčkem.

Tři dny se nic neděje.

Tak vezmete zavařovačku a zatřesete s ní, abyste zjistili, jestli tam ty kvasinky něco dělají.

Zjistíte, že dělají.
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    Krabice s džusem sice má takový ten otvírací a zavírací uzávěr, ale vy stejně radši urvete zubama roh krabice, protože jste rebel.

Pak ten urvaný roh nakloníte nad sklenici, ale teče z něj jen takový tenký čůrek, protože igelit vevnitř krabice se stáhl a urvanou díru ucpal.

Tak krabici pořádně zmáčknete, abyste mu pomohli.

Zvýšení tlaku v krabici ovšem nemá za následek posílení vytékajícího pramínku, nýbrž samovolné otevření uzávěru a vychlístnutí džusu přes půl linky.

Opatrně postavíte krabici na linku a smutně si pomyslíte, kam jste to dopracovali, když je i krabice s džusem větší rebel než vy.
    NAMATHUR
    NAMATHUR --- ---
    IVNA: IVNA: když ranní kafe potřebuje kafe, je to těžký. Tzv. suché, kdy mne z indukčního ohřívání hrnečku probralo *pink *pink odlupovaného smaltu, si budu pamatovat docela dlouho. Ještě s okem zalepeným jsem hrnek zchladit vodou (co náhlé smrštění kovu udělalo se soudržností smaltu, je asi jasné) a pak vodu nevylil, ale uvařil a kafe zalil. Při chroupání mezi zuby jsem se podivoval, kde se v novém hrnku vzalo takového vodního kamene. Až když jsem měl kafe v sobě a začalo zabírat, došlo mi, co to je a co to v pajšlu mém ztýraném páchati počíná.

TLDR: kroutil jsem se přes týden
    IVNA
    IVNA --- ---
    AUDIAC: Chibí ti tam varianta přípravy bez vody. Ta je u nás oblíbená, zvláště kvůli spáleným chňapkám a vypálenému kolečku na kuchyňské lince. O život zatím nepřišel nikdo.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Jela jsem teď po víkendu do práce a ráno jsem škrábala slabou jinovatku z čelního skla. Uprostřed týdne mi k ránu dávalo auto dokonce čtyřstupňovou výstrahu. Tak si tak přemýšlím, že budu muset pomalu přezout na zimáky, a že se na to nesmím vys*at jako s letňákama a nejet tam zase zbytečně pozdě. A jak si tak přemýšlím, míjím pneuservis, kde jsem občas taky přezouvala. Tak si zase přemýšlím, v duchu si říkám, že třeba za pár dní už bude nával a nebude čas, tak si tam rovnou zajedu.
    Zajela jsem do dvora, našla chlápka a ptám se ho, jestli se můžu teda objednat na přezutí. Přikyvuje, ptá se kdy. Tak mu odpovídám, že jestli má čas, tak teda klidně hned. Ještě mi stihl říct, že klidně a ať si teda couvnu na zvedák. Najedu tam, vylezu, podávám mu klíče, otevírá kufr a zmateně do toho prázdného kufru zírá: “a kde je máte?!”…

No, doma na půdě, žejo.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ETERNITY: ne, ale jestli si to moje podvědomí zapamatuje a příště to na mě vytáhne, tak mi dlužíš papriku! :-)
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    ETERNITY: Pravděpodobně nalitej v hospodě Nad Viktorkou.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ETERNITY: tak do té jsem lopatkou nasypala po okraj žlutého cukru.
    Ne, nevím proč.
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    SALVATOR: kde jsi byl, kdyz jsem byla mlada:)
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    TRISSIE: Ale papriku se seriznutym vrskem sis jiste jeste nezalila!
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    ETERNITY: To minimálně u nás nehrozí :-). Majoritní kafepíč sem u nás naprosto s přehledem já, takže já si to kafe chystám a já pečuju o kávovar.
    A upřímně, ani to s tou myčkou moc nechápu. Kdo je zrovna poblíž a vzpomene si, že je potřeba ji vyklidit/naplnit, ten to prostě udělá, pokud zrovna může. Kde by tam měl bejt prostor pro svár mi nedává smysl.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    já teda musím říct, že po ránu na mě občas bývá moc i ta instantní... kolikrát jsem se zarazila až s konvicí nakloněnou do piksly kafe místo do hrnku, to radši ani nepočítám!
    (svádím to na dny, kdy i moje kafe potřebuje extra silný kafe :-)
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    SALVATOR: .... nasleduje hadka s zivotnim partnerem, koho je kavovar, kdo ho bude cistit, kdo vic pije kave a "ja si rano klidne udelam instatntni!!". Je to dobry vynalez, to jo, ale tak jaksi druha mycka - spoustec svaru:)
    MUZA
    MUZA --- ---
    Udelam rozespala mliko synkovi do lahvicky, potacim se za nim, odlozim lahvicku, vezmu dite na ruce, vezmu lahvicku a protrepu... No, nezavreny dudlik, oba vohozeni od mlika a rvouci hladovy dite v naruci... Dobre rano
    KOMPAS
    KOMPAS --- ---
    Zalívám si v kuchyni čaj. Chci se jít podívat vedle kolik je hodin, abych věděl, kdy mám vyndat sáček, ale ne a ne se odtrhnout od utírání nádobí. Mezitím odběhnu kvůli něčemu z kuchyně. Vracím se zpět do kuchyně k nádobí, stále bez informace o čase. Všimnu si, že v kuchyni celou dobu visí hodiny…
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    SALVATOR: to je ovšem mazácký!!!! (já jsem dospěla k tomu, že piju turka - časově nejméně náročné (zkoušela jsem si dělat vietnamskou překapávanou kávu, ale to trvá), a taky nejméně náročné na mozkovou funkčnost.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam