Podvecer, zvonek zvoni, za dverma pohubly zarostly mladik 25-30 let. Co si prejete ? Muzete mi prosim zavolat policii? Jsem v ohrozeni zivota! (mluvi Slovensky) Kdo Vas ohrozuje ? No, ty hlasy v moji hlave a mluvi na me a taky....vsak vite, porad vsichni rikaji nejsou penize, nejsou penize, ale ja vidim, ze vsude jsou a nekdo by mi mel pomoct. Aha a vy nemate telefon ? Ne, nemam telefon, nemam penize, ani doklady. Jak jste se sem dostal ? Prijel jsem na masine. Myslite vlakem ? No, vzdyt povidam na masine. Ale to neni uplne blizko z nadrazi az sem. Sel jsem a sel a pak mluvili a mluvili. A kdyz se jich na neco zeptate, odpovidaji Vam? Porad! Dobra, takze jim zavolame at prijedou a pomuzou Vam. Nesmite ale nikam odejit, kdyz je zavolam. Museli by Vas hledat a ja jim to vysvetlovat. Ne, nebojte, zustanu tady a nikam nepujdu. A tak se taky stalo. Za 15 minut prijeli, hodinku si povidali a za dalsi hodinu ho odvezli sanitkou. Nevypadal nijak zvlastne, prisel mi, ze neni pod vlivem niceho navykoveho, holt error asi, ale co ja vim, houby dokazou byt vsemocne.
Nejakym zvlastnim zpusobem nas domov tyto lidi pritahuje. Par let zpet, uprostred hluboke noci, cca kolem 3ranni, slysim rany jako blazen. Jeste jsem nespal, zrovna jsem se vratil z prace. Koukam ven a u souseda vyvracena popelnice a v zahonu pred domem sedi nejaka postavicka a vrta se v hline, zvedne se, prijde pred vchod a zacne zvonit. Z okna na nej zacnu hulakat, jestli mu to prijde normalni a v poradku takhle uprostred noci? Zadna odezva, ale aspon uz nezvoni, sedne si zpet do zahonu a pokracuje v rucnim ryti hliny. Volam policajty, prijedou, daji mu dychnout, liznout - je cisty, popovidame si s cetniky, cetnici vzbudi souseda, kteremu rozkopal popelnici, poznamenaji si nase inicialy, pak klucinu nalozi a odjedou.
Zajimal by me zbytek obou pribehu.