• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CASTROLMozkové errory renewed
    ILIEN
    ILIEN --- ---
    MAR_TINA: Přidávám se. Napadlo mě poradit ti, že by to mělo být v třouch, když je v obouch, tak musí být přece v třouch.
    Moment... obouch? Není to divný? No musela sem se jít podívat, že česky je to v obou ;)
    VICKE
    VICKE --- ---
    MAR_TINA: trojice?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    FAT: proto jsme v errorech, že můj mozek vymyslel, že existuje, jen jsem ho zapomněla.
    FAT
    FAT --- ---
    MAR_TINA: Já vím, ale nepřišel jsem na něj.
    :-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    FAT: já chtěla jedno slovo :)
    FAT
    FAT --- ---
    MAR_TINA: Já bych řekl: ve všech třech
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    NELLAS: díky, na toto mám slabé google fu
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    MAR_TINA: A ze sluchátka se ozvalo...
    historical linguistics - Are there any languages with the equivalent of "both" for three items? - Linguistics Stack Exchange
    https://linguistics.stackexchange.com/questions/2112/are-there-any-languages-with-the-equivalent-of-both-for-three-items
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ATUARFIK: v obou sondách byly zaznamenány navážky... by se psalo v třouch?
    Je nějaký jazyk (určitě je), který má v řadě jedna, obě, všechny ještě další výrazy?
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    MAR_TINA: Oběma 3ma!
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    NELLAS: prsty se pokoušely o třěma
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    MAR_TINA: Obtřima?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Hm, právě jsem zcela vážně zapřemýšlela, jaké slovo napsat místo oběma, když dané věci nejsou dvě, ale tři.
    Čeština je můj rodný jazyk.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    3 dmy do dovolené a fakt už mám dost:
    Mám žízeň a jdu do kuchyně pro pití, cestou vidím prázdnou kočičí mísu na vodu, tak ji vezmu s sebou.
    V kuchyni: vypláchnu mísu, naplním mísu, napiju se z mísy.
    _MARKLAR
    _MARKLAR --- ---
    Jdu kolem televize, kde má klouček (8) rozehranej Minecraft na Playstationu, ale zrovna někam zmizel. Ha, něco mu tam rychle postavím. Beru si druhý ovladač, zapnu ho a nic? Stále nic? Do toho přichází synek... jeho nechápavý výraz střídá výtlem, protože koukal na YouTube na video? :-D
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    mám pocit, že se z toho tady stalo [Ahoi und Bumtraart]
    já z toho třeba nadšená nejsem, ale vy třeba jo, tak je to fajn
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Podzemní mrtvice pro rodiny s dětmi...

... aha, tak Podzimní Moravice pro rodiny s dětmi.
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    Koukám na teploměr, který má z obou stran stupnici a najednou si všimni, co to je za šmejd. Ukazuje to 0 K někde u 40*C, to se o nějakejch 200+ sekli ty matláci… no, akorát že je to teploměr ve tvaru rybičky a je pohozenej u hraček na pískovišti. Takže to není absolutní nula, ale 38 stupňů je OKej pro koupání mimin 🤦‍♀️
    A podotýkám, že nemám technický vzdělání a s kelvinama jsem se setkal naposledy před cca 20 lety na střední.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TLAMPAC: tak aspoň jsi odpověděl hned a bez rozmýšlení!
    představ si, že bys po ní tu (svoji verzi) otázku zopakoval: "Do you have some girlfriend?" "Simon and Garfunkel?" :-)
    TLAMPAC
    TLAMPAC --- ---
    Šel jsem po dlouuuhých letech tančit. Ale s těma skoro 2m se v narvaným klubu fakt blbě odezírá z úst. Takže na otázku „Do you know Simon and Garfunkel?“ jsem normálně odpověděl „Sure, Sounds of Silence and so on.“
    Můj výrazně nižší dámský doprovod mi pak vysvětlil, že odpověď vyvolala zmatení proto, že otázka jasně zněla „Do you have some girlfriend?“
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam