• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CASTROLMozkové errory renewed
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    IRA_PALMOVKA: A co třeba Moldau? :)
    IRA_PALMOVKA
    IRA_PALMOVKA --- ---
    nevím, jestli je to úplně error, ale dnes jsem v téměř 50 letech a troufám si říct s dlouholetou znalostí angličtiny zjistila, že Danube je anglicky Dunaj :D připadám si jako kdybych objevila Ameriku
    ILTU
    ILTU --- ---
    TANKIE_: Konečně mu to vyšlo!!! :-)
    RAHUF
    RAHUF --- ---
    V pátek během čekání na zpožděné letadlo odchytnu náhodného Mexičana a jdeme spolu na pivo. Nad sklenici plzně mi vypráví o Día de los Muertos a já se mu zase snažím vysvětlit Velikonoce - jenže si zaboha nemůžu vzpomenout na to, jak se řekne 'vrba', ani španělsky, ani anglicky. Tak mu to všemožně popisuju - strom, co roste u vody, ta moudrá babička z Pocahontas, latinsky se to řekne Salix, má to pružný proutí, ale slovíčko ne a ne naskočit.

O necelých dvacet čtyři hodin později jedeme s partou vesměs libanonských expatů na kánoích po Maasu, a najednou na břehu řeky vidím vrbu. A najednou si vzpomenu "A willow! That was the word I couldn't remember yesterday! A willow!". A háček se na mě otočí a nechápavě kouká - a až pak mi došlo, že to byl úplně jiný člověk, vůbec u toho rozhovoru na letišti nebyl a neměl šanci o tom vědět - ale mluvíme spolu anglicky, tak si mozek udělal zkratku.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    ATUARFIK: Dentisté zajisté rozutíkají se po lese. Normálka...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MACSKA: I já! :D
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    ATUARFIK: Ohrožený druh, je třeba dát jim šanci se rozmnožit v přirozeném prostředí.
    TANKIE_
    TANKIE_ --- ---
    A teda ještě přihodim, že rohlík je na tohle extra náchylnej předmět, protože když mi bylo asi 13, tak jsem svému (jinému) psovi takhle zaměnila klacek za rohlík. Taky byl rád. A já tam stála jako opařená a koukala na klacek v ruce a mozek nechápal, kdeže je ten rohlík.
    TANKIE_
    TANKIE_ --- ---
    Byli jsme na chatě. Vycházím z chatičky, je krásné vlhké ráno, nesu si kafe a namazanej rohlík a jdu se kochat kousek před chatu krajinou. Jde se mnou muj pes a nese si hračku. Položim kafe na zem, že se vysmrkam, pes přede mne položí hračku. Beru si do ruky hračku, že mu jí hodim, zahazuju rohlík, pes je šťastný za ty dary a já snídám opět jen kávu (a skoro taky psí hračku).
    MACSKA
    MACSKA --- ---
    ATUARFIK: teď sem s tím jdu!
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    "Olomoučtí zubaři odcestovali do Berlína. Odtamtud odletí do Baku a pak je vypustí do volné přírody."

Nojo, pak nemá být o dentisty v téhle zemi nouze.

(Zdroj zde: https://www.novinky.cz/clanek/domaci-olomoucti-zubri-odcestovali-do-berlina-odtamtud-odleti-do-baku-a-pak-je-vypusti-do-volne-prirody-40480510 )
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    Vite, jak vypadaj "vteriny pred katastrofou" u nas doma?
    Zatim jsem se v posledni chvili vzdycky zastavila, ale je to jen otazka casu!

ALENNAI
    ALENNAI --- ---
    Přespávali jsme jednu noc na pensionu. Nad velice časným ránem začne šíleně hulákat kohout!
    Se vzbudím a muž taky- ten si bere špunty.
    Kouká na me a ptá se: chceš špunty?
    Řikám Néééé, protože nevyspaný on je horší, než nevyspaná já.
    Kohout to skončí a začínají dveřmi flákat lidi, co vstávají v 5.
    Nevydržím, cpu si toaleťák do uší.
    Můj muž znova: Chceš špunty?
    A tak dokola až do rána.

Asi za týden se bavíme o tom, jak jsem se na tom pensionu nevyspala a on: vždyť jsme ti nabízel špunty?
    Říkám mu: tak jako přece si nevezmu tvoje špunty a ty budeš pak celej den k ničemu.
    Borec mi neřekl, že má dvoje.
    Můj error? Jeho error? A já si říkala, že je nějakej obětavej :)
    ILTU
    ILTU --- ---
    GREATDRAKE: Chceme foto!
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    Ukápl jsem moc vteřinového lepidla, "jé hele papírový kapesník, tím to utřu."
    .. o dvě vteřiny později..
    otočím se za zvukem z chodby, zkoumám zdali jdou děti domů
    .. o dvě vteřiny později..
    zjišťuji, že se potřebuji vysmrkat, "jé já držím papírový kapesník v ruce, ideální na vysmrkání"
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    Podařilo se mi získat kus vybavení do kuchyňské skříně. Přinesla jsem ho domů, umyla, dala sušit na zahradu. O půl hodiny později procházím zahradou a koukám, jé, já to mám doma, to jsem si to nemusela odnikud nosit!
    MISISSKA
    MISISSKA --- ---
    Tisknu jízdenky pro dva lidi. Pro sebe a partnera. A pořád mi vyjíždí jen ten pro partnera. Už jsem z toho byla zoufalá, prostě ne a ne z té tiskárny vyjet ty moje... tak jsem vytiskla asi 6 jízdenek navíc, než mi došlo, že to tisknu oboustranně...
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    ILTU: Když nedávám pozor, tak mnou cukne i čtyřkilová kočka :D
    ILTU
    ILTU --- ---
    NELLAS: Je fakt, že i naši dva jezevčíci se mnou dokáží zacloumat, když soustředěně na povel vyrazí. A to mají po 10 kg a já mám dobrou základnu.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Mě tyhle dvojice "záleží na náladě psa, kdo venčí koho" poslední dobou trošku děsí. Jasně, pes je většinou dobrák, ale pokud není zvládnutý (neposlouchá na slovo), tak to fakt může být problém, když se zrovna rozhodne překousnout čivavu nebo ochutnat dítě projíždějící na kole.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam