KUBIIK: dětský nemoce :) Když už, tak pořádně: když sem letěl před dvaceti lety na Zéland tak sem mel platnost viza na určitou dobu, já si to blbě spočítal a měl sem odlet zpět až po konce platnosti visa, došlo mi to až když jsem měl za hodinu přistávat v Aucklandu. Začal sem to řešit s letuškou a ta kontaktovala airlinerky přes telefax a oznámila jim že nutně okamžitě potřebuju změnu return datumu. Takže domluveno, prý bude čekat s novou letenkou na letišti u imigračního. No nestála, takže imigrační oficír viděl moje visa, viděl moji letenku a řekl, že v žádným případě, zvedl telefon, požádal o asistenci a v tu chvíli si pro mě přišli fízlové a začali me odvádět na zadržovací celu než mě vyhostěj. Takže sem se v duchu rozloučil s krásnou přírodou, zážitky a asi necelejma sto litrama investice (v té době to bylo pro mě fakt jako že nonsense obrovský peníze).
Asi tak 5 vteřin předtím, než mě pohltily dveře té cely, sem zaslechl někoho zakřičet moje příjmení, volání na ty fízly a dusot podpadků, letuška konečně dorazila s novou letenkou :)
Od tý doby všechna data a výpočty dělám minimálně dvakrát. Krásně mě ta děsivá zkušenost vyškolila :)