BLOODRAT: Presne tak, Vam s krevni skupinou 0, ktera je docela ojedinela. Je dobre, ze vite proc a uvedl jste to.
Takovy zpusob pestovani je opet ojedinely a nic proti tomu nemam. Dokonce bych se nenazval vegetarianem, i kdyz maso nejim, protoze se mi jeho chut hnusi pokud neni, tak prekoreneny a tepelne upraveny ze uz se to moc neda nazvat masem, pak to jsem schopen snist. Jinak mi nevadi ryby, vetsina je velice zdrava a i dulezita pro nas organizmus, ale opet je dulezity z jakeho lovu jsou a jestli vubec jsou z lovu, protoze dnes se vetsina ryb, co se prodava pestuje umele v nadrzich. A za druhe je mi z nej tezko a citim jak ho blbe travim a ten pocit nemam rozhodne sam. Bere mi energii a funguje dobre jako takovy "uzemnovak".
A jako to bylo vzdy v historii "svatecne" jednou za tyden napriklad mi prijde konzumace masa idealni, s pripadnym prijmutim zodpovednosti za postarani se o to aby maso pochazelo z nejakeho takoveho chovu. S vyjimkou tech krevnich skupin 0, ktery ho dokonce potrebuji casteji.
Cilem diskuze je otevrena diskuze o tom, jak je mozny ze dnes(i kdyz posledni 2-5 let se to vyrazne meni zpet) je temer z 90% lidkseho jidelnicku maso, kdyz jeste pred par desitky lety to tak nebylo a od pradavna se jedlo pouze, proto ze v danem miste rostlinna strava nebyla, tak se muselo lovit a nebo bylo na jidelnim stole "svatecne".
A vsude nam cpou maso a nikde moc nenabizeji jinou moznost nez maso s necim nebo maso s necim jinym. Takze aby se lide pouze aspon zamysleli proc vlastne maso jedi.
Presneji receno: proc ho jedi tak casto? a proc temer jenom maso? a je pro cloveka tak dulezity? nebo ne? nebo i naopak?
Diskuze neprosazuje zadny typ stravy, tedy neni veganska!