• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SPIRITMEDITATORExistuje nahrazka masa? Nebo maso je nahrazka jidla(hmota)? Aneb jedl by nekdo maso nijak neupravovany, cerstve uloveny?
    OTZ
    OTZ --- ---
    KRAFTY: jen klidne dal idiotsky provokuj, me to zajima:) staci treba jedno jablko?
    PATRICIE_
    PATRICIE_ --- ---
    FIONOR: nóóóó, já bych tak zaujatá nebyla. Takové ty minibagetky s bylinkovým máslem při objednání v pizzérii dokážou opravdu navnadit žaludek na to, že přijde např. za půl hodiny velkooběd. V případě, že se jde člověk najíst hladový to opravdu pomůže žaludku lépe zpracovávat. Neříkala bych tomu trávicí enzymy, ale prachobyčejný předkrm a to věděly už naše babičky.
    KRAFTY
    KRAFTY --- ---
    OTZ: tak to právě vhodné neni, ale tam jsou duvody uz v nasi strevni peristaltice. protoze moje nazory se tu setkavaji spise s negativni reakci, radeji uz sem nic moc cpat nebudu :)
    KRAFTY
    KRAFTY --- ---
    FIONOR: nic Ti necpu...testoval jsem na sobě. Dělej si co chceš ;)
    OTZ
    OTZ --- ---
    KRAFTY: aha, ja to jim vetsinou s jidlem dohromady:)
    FIONOR
    FIONOR --- ---
    KRAFTY: to jsi proboha četl zase na nějakém „odborném“ blogu?
    Každá nová potravina je nezvyk - když jsem poprvé ochutnal hmyz, bylo mi ještě druhý den zle, když jsem zkusil granátové jablko měl jsem průjem jako bič - to samé s pravým indickým kari.
    Dokonce i když piješ chemicky neošetřenou vodu ze studny, tak je velká šance, že se zesereš jako Amina, když nejsi zvyklý...

    Trávicí systém zvládne prakticky cokoliv, když má čas se adaptovat. Řeči o tom, že na něco reaguje jako na napadení jsou urban legend
    KRAFTY
    KRAFTY --- ---
    PATRICIE_: trávu...a hodně :-D
    KRAFTY
    KRAFTY --- ---
    OTZ: ano..doporučeno sníst půl hodiny před jídlem nějakou čerstvou zeleninu, nebo ovoce... tento proces nastartuje Tvoji vlastní enzymovou fabriku bez šoku, který zažívá jen u tepelně zpracované stravy. eliminuje to například únavu po jídle, která vzniká právě šokovým přeorientováním enzymových "linek" z enzymů pohybových a kognitivních na enzymy trávicí
    KRAFTY
    KRAFTY --- ---
    PATRICIE_: myslel jsem tim samozásobitelství...ve městech je to jediná možnost, protože ty minifarmy by ty dva miliony lidí v Praze těžko uživily :( v podstatě by byl ideální stejný přístup, jako má Google ke svým serverům a jejich záložními zdroji. Nepoužívají mega zálohy pro celé serverovny, používají malý záložní zdroj pro každý server... kromě výhody decentralizace uložení energie (řízení je samozřejmě centrální, ale to sem nepleťme) je tam mega výhoda škálovatelnosti. Se stoupajícím počtem serverů automaticky roste počet záložních zdrojů... je to srozumitelné? :) a samozásobitelství neprovedeš v klasickém paneláku..proto mluvím o redesignu měst :)
    OTZ
    OTZ --- ---
    KRAFTY: ty enzymy jsou i v cerstvy zelenine a ovoci?
    PATRICIE_
    PATRICIE_ --- ---
    KRAFTY: trávu nebo krávu?? :c)))
    KRAFTY
    KRAFTY --- ---
    FIONOR: tak o tom žádná. navíc...jakmile máš stravu z více, než 50 procent tepelně upravovanou, imunitní systém na ní reaguje jako na bakteriální napadení (!!!), pokud nedodáš explicitně trávicí enzymy. Tohle mě lehce vyděsilo, když jsem to četl... :)
    PATRICIE_
    PATRICIE_ --- ---
    KRAFTY: přiznám se, že moc nerozumím, co chceš říci.
    To ale bude asi tím, že už 10 let nebydlím ve velkoměstě.
    Malým krámkům s kvalitními potravinami ale fandím a byla bych ráda, kdyby jim obchod prosperoval. Jak tomu přispět?? Upřednostnit je před velkoobchodem. Jak by pak tyto obchůdky "vyschly" ? Nerozumím :c(


    SSTTAANNAA: no a tam je jádro neshod. Já o výživových hodnotách nic nevím - neřeším to - nemusím. Abych se najedla, vystačím si s tou chutí (bez tabulek a výpočtů).
    FIONOR
    FIONOR --- ---
    KRAFTY: když je tatarák z dobře uzrálého hovězího, dá se v pohodě jíst bez jakékoliv úpravy... alespoň doma si k němu topinky dělám jen ze zvyku a jako podložku
    stejně tak si rád dávám sushi nebo carpaccio - tepelná úprava masu hodně ubírá na výživné hodnotě i chuti
    SSTTAANNAA
    SSTTAANNAA --- ---
    PATRICIE_: jasně že souvisí, ale zrovna u náhražky masa je pro mě důležitější spíš výživová hodnota, protože jak už jsem psal, maso si párkrát do měsíce dám a vlastně si ho pak i víc važím a víc mi chutná...
    KRAFTY
    KRAFTY --- ---
    PATRICIE_: ve chvíli, kdy by tyhle krámky začal využívat průměrný ovčan, tak vyschnou během týdne krámky i farmy. bylo by nutne redesignovat částečně města, protože v těch tkví největší problem stravování.
    PATRICIE_
    PATRICIE_ --- ---
    SSTTAANNAA: ona ale ta chuť s jídlem dost souvisí.
    PATRICIE_
    PATRICIE_ --- ---
    ECLECTICA: To byl rok 2001-2003. Myslím, že není třeba se v tom vztahu šťourat nějak víc.
    PATRICIE_
    PATRICIE_ --- ---
    PATRICIE_: kéž by se rozjely stránky jako tyto: http://www.prebytkyzezahradky.cz !!!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam