• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SPIRITMEDITATORExistuje nahrazka masa? Nebo maso je nahrazka jidla(hmota)? Aneb jedl by nekdo maso nijak neupravovany, cerstve uloveny?
    SKRU
    SKRU --- ---
    PATRICIE_: vsak ja se ti nesnazim vnutit nejaky pocit viny
    PATRICIE_
    PATRICIE_ --- ---
    SKRU: bohužel alternativu ani náhražku masa já neznám - jsem v tomhle konzerva. Skoro bych se za to omluvila, ale já se provinile necítím - jím co mám ráda a co mi dělá dobře. Proč? Protože si mohu vybrat a protože to tak mám od malička - "zlí" rodiče mi to tak předali spolu s výchovou.
    SKRU
    SKRU --- ---
    PATRICIE_: divas se na to tendencne, alternativa neni nahrazka
    PATRICIE_
    PATRICIE_ --- ---
    SKRU: a tak jasně, že vypěstovat rajčata je jednodušší, než si vychovat Pepíka nebo Pipinky. O tom se s tebou přít nebudu. (I když maso se dá jíst celoročně a ovoce+zelenina je dost o sezóně a možnostech skladování, ale to už jsme řešili - broskve v lednu atd.).
    Jasně že ne každej má možnost si vyprodukovat jídlo vlastními způsoby. Když ale myslí na blaho zvířat z centra Prahy, tak by měl myslet i na blaho zeměkoule a dobře si vybírat, kde co nakupuje a jakou cenu to fakt má.

    Zužitkovatelností vepře jsem nastínila, že je velký rozdíl v tom proč zvíře umře. Pokud je to pro potravu, pak je jen málo věcí, které se zužitkovat nedají. Rozhodně nejsem příznivcem zabíjení zvířat z jakéhokoli jiného důvodu - o tom jsem psala a proto jsem to zmiňovala. Nikdy nepochopím, proč se po českých lesích válejí mrtví jeleni bez paroží a proč jsou silnice plné mrtvol zvířat a myslivci a ...

    A k poslední větě - ber to jako můj názor (nic nikomu nevnucuju), ale tak jako rostlina pro mě není náhražkou za maso, ani maso není náhražkou za rostlinu. To jsou prostě dvě různé věci a já na svém talíři nejraději vidím obojí dohromady.
    TESSS
    TESSS --- ---
    OTZ: budhisti maso jedi
    PATRICIE_
    PATRICIE_ --- ---
    OTZ: no s příštím životem na mě nechoď... také nejsem zastáncem východních filozofických teorií a ani náboženstvím neholduju. Sorry.
    SKRU
    SKRU --- ---
    PATRICIE_:takze misto debaty a otazek, co me napadaj, si musim jit dat na balkon rajcata, abych mel podle tebe pravo se na neco ptat? podle me je i bylozravec ve meste, kam se vsechny potraviny dovazej, energeticky i ekologicky min narocnej, nez tvuj idol ze statku.
    ze je mrtvola prasete velmi dobre zuzitkovatelna je strasne krasny, ale proc to tam pises, co to tu ma co delat? k cemukoliv z prasete najdes alternativu.
    OTZ
    OTZ --- ---
    ..a v pristim zivote se narodi jako to prasatko:)
    PATRICIE_
    PATRICIE_ --- ---
    OTZ: řezník může mít asi podobnou karmu jako kdejakej českej politik ;c)
    Pokud karma pracuje tak jak se o ní mluví, pak se to na řezníky asi nevztahuje - umírají i v úctyhodném věku a šťastní - co by ne. Pokud je nepoloží chlast, tak vina za zvířátka určitě ne.
    OTZ
    OTZ --- ---
    Tam, kde vsichni ostatni smrtelnici:) Jeden nakupuje v tescu a druhej treba v biokramku. Kazdej nema zahradku..
    PATRICIE_
    PATRICIE_ --- ---
    OTZ: no tak alespoň že na něčem se shodnem. Já ti děkuji za ten prostor - ani jsem to nečekala. Fakt bych se raději zaprasila jak vy říkáte vraždou, než zaplatila koncentrákovou vraždu v mikrotenu :c/
    Halt zas tolik možností tu ale není :c(
    Vy byste si jistě také své mrkvičky pěstovali sami - proč o tomhle nikdo z Vás nemluví a kde vy veg*ni kupujete jídlo?
    OTZ
    OTZ --- ---
    BLOODRAT: jak se to.."cesta do pekel je dlazdena dobrymi umysly"?
    OTZ
    OTZ --- ---
    PATRICIE_: prosim prosim tak bez lovit a pak dej echo jak to dopadlo:)

    uprimne, kdyz si to chytnes, zabijes, zpracujes a snis, nemam problem. je to naprosto neco jinyho (i energeticky) nez si jenom koupit maso v krame.

    btw by me zajimalo, jakou karmu muze mit takovej reznik..
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    OTZ: Toho, ze by jste nam vzali maso se nebojim. My, zmrdi a vrazi totiz umime strilet :)

    Spis me mrzi ta fanaticka zaslepenost lidi, pokud chces slyset co tu delam. Lidi, kteri si mysli jakou delaji ohromnou vec a mysli to fakt dobre, nicmene praktikuji naprosto spatne a navic se po me vozi, vsimni si co jsem tu schytal slov aniz bych nekoho konkretniho napadl.
    PATRICIE_
    PATRICIE_ --- ---
    BLOODRAT: všechna čest a poklona, že si jídlo chováš / pěstuješ sám. Z toho by si lidé (masožraví i kytkožraví) měli brát příklad a ne vznášet otázky typu SKRU: :c))) pobavilo mimochodem


    OTZ: Pokud jde o mě konkrétně, tak já bych jídlo raději lovila / sbírala, než nakupovala v nejistotě odkud to pochází a kolik to stojí (to se týká rostlin i masa!). Hele pokud to zvíře zabiju a následně sním, je to pořád 100x lepší, než ho zabít z jakéhokoli jiného důvodu - např. pro trofej, pro "zábavu", pro přemnoženost či jako důsledek nějaké nehody.
    Např. z takového vepříka se nedají sežrat snad jen štětiny, oči, zuby a žluč. Vše ostatní je zpracovatelné, včetně kostí pro vývar nebo pro psa.
    OTZ
    OTZ --- ---
    BLOODRAT: si doplnuj co chces, ale to je tvuj boj. tvoje vedomi. tvoje ego. tvuj zaludek. tvoje energie..

    zeptam se: proc ti to neni jedno? kdyz vlastne (podle tvych slov) delas vsechno spravne? proc tady travis cas nejakym..jaks to napsal..diskutovanim s fanatikama? a nejen ty, ale dalsich x procent neveg* lidi. kdyby ta nase "filozofie" byla tak nemozna, davno byste nad tim mavli rukou a sli si po svych. jestli vy se nakonec nebojite, ze vam to maso vezmeme, hm?:)

    nebo spis..neni to nahodou tak, ze uz ti to brnka na nejakou strunu, a o to vic se branis?
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    OTZ:... "a koukni se na me, jsem na tom eticky stokrat lip nez ty" chtelo by se doplnit.
    OTZ
    OTZ --- ---
    BLOODRAT: Myslim, ze ty invektiva uz si muzem odpustit. To co "delame", neni vyvysovani (a duvod tam rozhodne neni takovej co vy vnimate-nejakej utok-proc bysme to jako delali?), spis postoj "hej kamo koukej co se deje, prijde ti to fer? nebud blbej, bud taky dobrej a bud hlavne clovek.."
    OTZ
    OTZ --- ---
    Tomu rikam idiotska provokace..smesne:)
    OTZ
    OTZ --- ---
    BLOODRAT: ta trnova koruna vam patri nejspis za to, ze dobre vite (nebo urcite tusite), ze maso neni nutny, a presto se chovate, jako kdyby bylo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam